Remodelarea corpului după naștere: trucuri pentru proaspetele mămici

Remodelarea corpului după naștere: trucuri pentru proaspetele mămici

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Oricare dintre noi își dorește să-și redobândească formele corpului de dinainte de a naște. Acest proces necesită însă multă răbdare și perseverență, în condițiile în care o proaspătă mamă trebuie să se adapteze la schimbările radicale din viața sa. Pentru a-ți fi mai ușor, parcurge și articolul de mai jos, astfel încât să descoperi ce ar fi bine să faci pentru a te asigura că vei reuși să revii la silueta dorită, dar fără a-ți pune în niciun fel în pericol sănătatea.

Recuperarea corpului în perioada postpartum- de ce să ții cont

Medicii avertizează asupra următorului aspect: nu este indicat să se recurgă la o dietă drastică sau la excesul de exerciții fizice în scopul de a-ți recăpăta rapid silueta de dinainte de sarcină. Aceste demersuri sunt cu atât mai mult contraindicate dacă ai născut prin cezariană sau ai avut o naștere naturală dificilă.

În vederea unei refaceri optime, se recomandă să aștepți cel puțin 6 săptămâni până când vei intra într-un program regulat de exerciții fizice. Pentru a fi sigură că este momentul cel mai potrivit, nu te apuca de așa ceva până când nu te vei consulta cu medicul.

Unul dintre cele mai importante lucru pe care îl vei avea de făcut în perioada postpartum este să ai răbdare cu tine și să te gândești că este esențial să fii în formă pentru bebelușul tău. Alături de alăptare, ai nevoie de toată energia pentru a face față nopților nedormite și altor provocări din viața unei proaspete mămici. În acest scop, nu trebuie să neglijezi să-ți asiguri zi de zi nutrienții necesari. Astfel, este nevoie să nu te privezi de calorii (o mamă care alăptează are nevoie de 1800- 2000 calorii), iar să mănânci puțin pentru a pierde în cel mai scurt timp kilogramele acumulate în sarcină nu este binevenit nici pentru tine, dar nici pentru procesul de alăptare.
O alimentație echilibrată nu va fi doar cheia unei funcționări optime a organismului tău, în condițiile stresului cu care vine maternitatea, ci și un prim pas în remodelarea sănătoasă a corpului după naștere.

Remodelarea corpului după naștere-cum să procedezi

Femeie ce isi plimba bebelusul in caruciorMizează pe mișcarea în aer liber
Pentru a scăpa treptat și sănătos de kilogramele în plus, nu este nevoie să te forțezi cu exerciții fizice dure, spun experții. Va fi suficient să faci mișcare în mod constant, făcând efort fizic progresiv. În plus, trebuie să știi că, întrucât în vederea pregătirii corpului pentru naștere corpul tău a secretat hormonul relaxină (sintetizat de către placentă, pentru ca mușchii, articulațiile și oasele să fie mai relaxate în momentul în care va avea loc nașterea), articulațiile tale vor fi încă fragile timp de mai multe săptămâni  după ce ai născut. În aceste condiții, vei fi mai supusă accidentărilor, așa că fii atentă la tipul de activități fizice pe care le vei desfășura.

Spre exemplu, în primele săptămâni ale perioadei postpartum, sunt ideale plimbările cu bebelușul, accelerând din când în când ritmul. De asemenea, pe măsură ce te vei reface, poți transforma căruciorul într-un adevărat aliat în cadrul porției tale zilnice de mișcare astfel că, dacă dorești, poți să și alergi cu el pe porțiuni mai lungi sau mai scurte.

Implică-te în exerciții fizice alături de bebeluș
Îmbină utilul cu plăcutul în vederea unei remodelări eficiente a corpului după naștere și, ori de câte ori poți, ia-l și pe micuțul tău alături când vei efectua anumite exerciții. Spre exemplu, poți să-l așezi și pe el pe o minge pentru gimnastică, pe un covoraș pentru yoga sau pur și simplu vei încerca să îl implici în anumite mișcări pe care le vei face.

Hidratează-te suficient
Una dintre cele mai simple metode prin care poți să-ți redobândești silueta de dinainte de sarcină este să bei cât mai multă apă. În acest fel, vei arde mai repede grăsimile, vei elimina toxinele și îți vei asigura o piele mai fermă și mai frumoasă.

Adoptă o dietă sănătoasă
Datorită ei vei putea să reușești să elimini în mod natural kilogramele în plus, fără să te înfometezi și să te privezi de nutrienți valoroși.
Pentru a avea o alimentație cât mai echilibrată, ar trebui să urmezi și sfaturile de mai jos:
• Nu sări niciodată peste micul dejun
• Include în dietă cât mai multe alimente cu fibre
• Pe cât posibil, consumă 4-5 porți de legume și fructe pe zi
• Nu evita să consumi și produse cu carbohidrați sănătoși, precum: orezul integral, pastele integrale, cartofii dulci etc.
• Alege grăsimi sănătoase și proteine de calitate
• Fugi de alimentele bogate în zahăr și grăsimi

Gel pentru redarea fermitatii corpului de la Mustela Aplică produse create special pentru fermitate
Rolul lor este de a crește colagenul și elastina din piele, hidratând-o cât mai bine.
De exemplu, Gelul pentru redarea fermității corpului de la „Mustela" a fost conceput pentru proaspetele mămici, tonificând pielea și contribuind la remodelarea corpului după naștere grație îmbinării dintre ingrediente naturale și active:
• Peptidele de avocado- un ingredient patentat, de origine naturală, ce reduce senzația de „piele care ține", îmbunătățește eleasticitatea pielii, lăsând-o suplă și plăcută la atingere
• Centella asiatica- îmbunătățește starea pielii, având un efect intens de redare a fermității
• Sophora japonica- favorizează remodelarea vizibilă a contururilor corpului

Ca să te bucuri de cele mai bune efecte ale sale, aplică gelul zilnic (dimineața și seara), pe abdomen, coapse și șolduri, pentru cel puțin 1 lună.
Un alt avantaj major pe care ți-l oferă produsul este că deține compatibilitatea cu alăptarea, fiind hipoalergenic și sigur pentru bebeluș.

Apelează la masaje cu uleiuri naturale
Acestea au rolul de a ajuta pielea să se regenereze singură, conferindu-i totodată mai mult tonus. Capacitatea lor de a acționa în acest scop este generată de antioxidanți și de alți componenți cu proprietăți antiinflamatoare. Spre exemplu, uleiul de migdale este ideal dacă vrei să-ți ameliorezi vergeturile și să ai o piele mai fermă.

De asemenea, uleiurile de cocos, de jojoba, de argan sau de avocado sunt și ele binevenite pentru a întinde pielea și pentru a conferi contururi mai ferme corpului. Pentru un plus de aromă și de beneficii, oricare dintre ele pot fi amestecate cu uleiuri esențiale, cum ar fi cel de neroli (acesta este util pentru diminuarea liniilor fine și pentru menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii) sau de lavandă (cunoscut și pentru capacitatea sa de a stimula producerea de colagen și regenerarea pielii).

Nu uita de împachetări pe zonele cu probleme
Și acestea sunt de folos în remodelarea corpului de după naștere, întrucât detoxifică pielea, îi conferă mai multă fermitate și o lasă mai netedă, mai catifelată. Printre ingredientele care nu ar trebui să lipsească din împachetări (pe care le poți face acasă sau în centre specializate) se numără:
• sarea de mare
• argila
• algele
• diferite minerale
• uleiurile hrănitoare

Surse poze:

www.pexels.com

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Trucuri utile pentru mămici: cum să reutilizezi inteligent body-urile bebelușului
    Trucuri utile pentru mămici: cum să reutilizezi inteligent body-urile bebelușului

    Reciclarea hainelor este o metodă prin care poți să economisești, prin care protejezi mediul și nu în ultimul rând, prin care poți să fii creativă. Uite cum poți...

    10 mame curajoase care nu se tem să își arate corpul după naștere
    10 mame curajoase care nu se tem să își arate corpul după naștere

    Printre marile provocări de proaspătă mămică se numără și cea legată de acceptarea transformărilor corpului după naștere. De aceea, poți fi tentată să te „ascunzi”...

    8 trucuri utile în alăptare pentru mamele care revin la serviciu după concediul de creștere a copilului
    8 trucuri utile în alăptare pentru mamele care revin la serviciu după concediul de creștere a copilului

    Revenirea la serviciu după concediul de creștere a copilului reprezintă o provocare pentru cele mai multe mămici, care și-ar dori să stea cât mai mult timp în preajma...

    Ce înseamnă infecția uterului după naștere
    Ce înseamnă infecția uterului după naștere

    Nașterea este un eveniment minunat din viața unei femei, dar vine la pachet cu o mulțime de schimbări pe care este posibil ca proaspăta mămică să nu fie pregătită să le...

    Cum te recuperezi emoțional după o naștere traumatizantă
    Cum te recuperezi emoțional după o naștere traumatizantă

    Cunosc o mamă încă se mai recuperează emoțional după o naștere traumatizantă. Cei din jur, de altfel bine intenționați, o tot întreabă, fără să îi știe...

    De ce am decis să nu îmi spăl bebelușul cel puțin o lună după naștere
    De ce am decis să nu îmi spăl bebelușul cel puțin o lună după naștere

    „Cât de des facem baie bebelușului?” este o întrebare care stă pe buzele celor mai multe mămici aflate la primul bebe. Academia Americană de Pediatrie (AAP)...

    O adolescentă de 17 ani a murit în urma complicațiilor apărute după o naștere prin cezariană
    O adolescentă de 17 ani a murit în urma complicațiilor apărute după o naștere prin cezariană

    O adolescentă de 17 ani din Vrancea și-a pierdut viața în urma unor complicații apărute după nașterea prin cezariană. Trei medici de la Spitalul Județean de Urgență...

    Ce fac mamele imediat după naștere ca să fie sigure că nu primesc alt bebeluș
    Ce fac mamele imediat după naștere ca să fie sigure că nu primesc alt bebeluș

    Mulți părinți glumesc pe seama faptului că bebelușii lor au fost încurcați la naștere, mai ales când personalitatea și interesele copiilor lor sunt total diferite de ale...

    © 2025 Qbebe