Uleiul de măsline
Fiind bogat în acizi grași și antioxidanți, acest ulei este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru pielea uscată de pe întreg corpul.
Pentru a te bucura de efectele sale, respectă indicațiile de mai jos
• Aplică un strat subțire de ulei de măsline înainte să te dai cu loțiunea de corp obișnuită.
• Cam cu o jumătate de oră înainte să faci duș, unge-te pe corp cu ulei de măsline. Masează-te ușor și apoi te vei clăti.
• Amestecă 2 lingurițe de ulei de măsline cu 4 lingurițe de zahăr brun și cu o linguriță de miere.
• Acest amestec va fi un scrub numai bun pentru pielea uscată. Masează-te cu el pe întreg corpul, limpezește-te și dă-te cu o loțiune de corp puternic hidratantă.
Citește și: Cel mai bun ulei pentru ten
Laptele
Are proprietăți emoliente, fiind un aliat de nădejde contra pielii uscate. În plus, acidul lactic va exfolia ușor pielea și îi va mări capacitatea de a absorbi umezeală.
Dacă ai la dispoziție puțin lapte, îți poți trata pielea în oricare dintre modurile de mai menționate:
• Înmoaie în lapte o cârpă și ține-o pe față timp de 5-7 minute. Spală-te cu puțină apă călduță.
• Repetă acest gest pentru a te bucura de un ten mai puțin uscat.
• Poți face o baie cu lapte și câteva picături de apă de trandafiri- Stai în cadă pentru cel puțin 10 minute și apoi clătește-te cu apă călduță. Dacă nu îți place să faci baie, poți să-ți prepari singură un amestec de 4 lingurițe de lapte și câteva picături de apă de trandafiri, cu care să te ungi de două ori pe zi pe tot corpul.
Iaurtul
Și acesta este un remediu excelent contra pielii uscate pe timp de iarnă și nu numai. Folosește-l în oricare dintre aceste variante:
• Aplică iaurt proaspăt pe mâini, pe față și pe picioare și masează-te ușor. Lasă-l să acționeze 10 minute și clătește-te bine.
• Amestecă o jumătate de cană de iaurt cu 3 lingurițe de papaya zdrobită. Poți să adaugi în el și câteva picături de miere și de zeamă de lămâie. Aplică amestecul pe față și pe brațe. Lasă-l să acționeze timp de 10 minute și clătește-te cu apă nu prea fierbinte. Vei face acest demers o dată pe săptămână.
Uleiul de cocos
Este considerat unul dintre cele mai bune remedii pentru a trata pielea uscată, mai ales datorită multitudinii de acizi grași din compoziția sa.
Uleiul de cocos poate fi utilizat în oricare dintre aceste moduri
• Aplică ulei de cocos, puțin încălzit, pe tot corpul. Lasă-l să acționeze peste noapte. Dimineața vei face duș și vei proceda așa în fiecare zi, până când observi o îmbunătățire a aspectului pielii tale.
• Dă-te cu uleiul de cocos imediat ce ai făcut duș. Porii deschiși vor facilita absorbția sa rapidă și pielea ta va deveni puternic hidratată. Poți să faci așa în fiecare zi.
Avocado
Atât de bogat în vitamina A, acizi esențiali și antioxidanți, avocado va repara pielea din interior spre exterior și te va ajuta ca aceasta să fie suplă și mătăsoasă
Pentru a-ți trata pielea uscată, vei urma aceste sfaturi:
• Pulpa de la un avocado va fi dată pe pielea uscată și va fi lăsată să acționeze timp de 10-15 minute. Te vei limpezi și vei repeta activitatea zilnic.
• Amestecă pulpa de la jumătate de avocado cu o jumătate de cană de miere. Amestecul va fi dat pe piele și va fi lăsat să acționeze cam 15 minute. Te vei clăti bine și vei proceda așa de două ori pe săptămână.
• Nu evita să bei câte un pahar de smoothie ce conține și avocado. Așa îți vei putea menține pielea hidratată și mai strălucitoare.
Uleiul de jojoba
Provine de la planta cu același nume, care crește în zonele deșertice din Mexic și Arizona (SUA).
Dermatologii consideră că acest ulei
este foarte asemănător sebumului uman, ceea ce îl face excelent pentru
piele, inclusiv pentru tenul tău. În plus, contribuie la o piele
sănătoasă și frumoasă, grație compoziției sale complexe: vitamina E,
vitamina B, cupru, zinc, seleniu și crom.
Este adecvat inclusiv pentru
inflamațiile de la nivelul pielii feței, intrucât conține și acizi
grași, meniți să lupte contra inflamației, dar și procesului de
îmbătrânire.
În același timp, este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru ten întrucât reglează cantitatea de sebum de pe față, hidratând totodată. Folosiți-l deci cu încredere dacă aveți tenul gras sau mixt!
Poţi încerca o cremă naturală pe bază de ulei de jojoba.
Crema purificatoare cu rozmarin şi salvie este o cremă uşoară, antiseptică, ce ajută tenul cu probleme în lupta cu acneea prin ingredientele sale active - apa de rozmarin, uleiul volatil de salvie şi de arbore de ceai. În acelaşi timp, ajută tenul sensibil prin hidratarea şi catifelarea date de uleiul de jojoba, fără să încarce tenul. Tenta verzuie ajută la mascarea imperfecţiunilor, iar senzaţia este una de răcoare şi purifiere blândă.
Ten: sensibil, mixt, acneic.
Acţiune: purifiantă şi hidratantă.
Compoziţie: apa de rozmarin, ulei de jojoba, emulsifiant vegetal, pudră din seva de bambus, ulei volatil de salvie şi ulei volatil de arbore de ceai, pudră de clorofilă.
Ovăzul
Și acesta poate fi folosit cu succes iarna pentru a scăpa de pielea uscată. Proteinele din el vor proteja pielea, iar proprietățile antioxidante vor garanta sănătatea pielii tale.
Vei putea să apelezi la ovăz în următoarele feluri:
• O cană de ovăz va fi pusă într-o cadă cu apă călduță. Adaugă în apă și câteva picături de lavandă. Vei sta în apă pentru 15-30 de minute, o dată pe săptămână.
• Pregătește-ți o mască facială homemade. Amestecă o banană zdrobită cu o cană de ovăz (pulbere) și cu puțină apă călduță. Te vei da pe față cu amestecul și îl vei lăsa să acționeze 10-15 minute. Clătește-te cu apă rece și, pentru rezultate optime, vei folosi această mască o dată pe săptămână.
Uleiul de migdale
Întrucât este foarte bogat în vitamina E, acest ulei va ajuta și pielea. În plus, se absoarbe ușor. Iată cum îl poți folosi:
• Unge-te cu ulei de migdale (ușor încălzit) pe tot corpul, cam cu o jumătate de oră înainte să faci duș. Lasă-l să acționeze câteva minute, clătește-te și aplică, pe pielea încă umedă, o loțiune de corp puternic hidratantă. Procedează așa zilnic.
• Bea un pahar de lapte, în care să pui o linguriță de ulei de migdale, în fiecare seară înainte de culcare. Vei sesiza, în timp, că pielea ta este mai puțin uscată.
Aloe Vera
Datorită proprietăților sale emoliente, antiseptice și antifungice, aloe este unul dintre cele mai indicate remedii naturale contra pielii uscate și iritate.
Ajută-te de gelul de aloe (capabil să formeze pe piele o adevărată „barieră" de protecție contra a tot felul de impurități) astfel:
• Taie o frunză proaspătă de aloe și stoarce gelul din ea.
• Aplică gelul pe zonele cu piele uscată și lasă-l să acționeze un sfert de oră. Clătește-te bine.
• Repetă procedeul de două ori pe zi, timp de mai multe zile.
Uleiul de jojoba
Cu siguranță că nu te-ai gândit până acum că banalul ulei de floarea-soarelui îți poate fi de un real ajutor când te confrunți cu pielea uscată, în special pe timpul iernii.
Datorită proprietăților sale emoliente, acest ulei îi va permite pielii să absoarbă umezeala și să nu mai fie predispusă să se usuce.
Tot ce vei avea de făcut va fi să te ungi cu câteva picături de ulei de floarea-soarelui pe pielea de pe întreg corpul (inclusiv de pe față). Masează-te ușor și lasă-l să se absoarbă complet în piele. Nu va fi nevoie să te speli.
Ideal este să te masezi cu el înainte de culcare, lăsându-l să acționeze pe timpul nopții.
Mierea și apa de trandafiri
Se știe deja că mierea are proprietăți emoliente, dar nici apa de trandafiri nu se lasă mai prejos când vine vorba să trateze o piele uscată.
Va trebuie să amesteci o linguriță de miere cu o linguriță de apă de trandafiri. Aplică amestecul obținut pe față și pe gât. Lasă-le să acționeze câteva minute.
Repetă procedeul zilnic, până când vei observa că pielea de pe față și de pe gât este mai puțin uscată și este mai tonifiată și mai strălucitoare.
Dacă nu ai timp sau ingredientele necesare la dispoziţie, apelează la produse naturale, care au ingredientele acestea minune prezente în compoziţie.
Crema tonifiantă cu trandafiri de la Trei Petale este cel mai bun exemplu. Este o cremă unică, dedicată tuturor celor ce iubesc trandafirii şi proprietăţile lor. Pentru a sublinia acţiunea tonifiantă şi decongestionantă a apei florale de trandafiri am combinat-o în această cremă cu uleiul de sâmburi de struguri pentru efectul emolient şi de menţinere a elasticităţii pielii, precum şi cu vitamina E antioxidanta. Mirosul suav de trandafiri persistă în piele mult timp dupa aplicare.
Ten: normal, uscat, cuperozic.
Actiune: tonifianta si hidratanta.
Compozitie: apa de trandafiri, ulei de samburi de struguri, emulsifiant vegetal, ceara alba, vitamina E, pudra de sfecla.
Amestecul de lapte și zeamă de lămâie
O asemenea combinație este considerată și ea unul dintre cele mai bune remedii pentru a scăpa de pielea uscată de pe tot corpul. Lămâia va elimina toare impuritățile de pe piele, iar laptele are proprietăți puternic emoliente.
Nu ezita deci să faci următorul amestec: 3-4 linguri de lapte vor fi amestecate cu câteva picături de lămâie. Aplică-l pe pielea uscată de pe întreg corpul și lasă-l să acționeze timp de 10 minute. După aceea te vei clăti cu apă călduță.
Citește și: Top 20 de masti naturale pentru pielea uscata
Voi mai știți și alte remedii naturale contra pielii uscate?
Surse:
www.beautyhealthtips.in; www.stylecraze.com; www.top10homeremedies.com;www.webmd.com