Să fie diferența de vârstă mare între copii secretul fericirii unei mame liniștite? Sau mai degrabă o diferență de vârstă mai mică este mai potrivită pentru ca frații să se joace și să crească împreună în același ritm?
Poate răspunde la aceste întrebări o mămică care are doi copii, născuți la mai puțin de 10 luni distanță. Deși pare incredibil, femeia, deja celebră pe Tiktok mărturisește cum are doi copilași care s-au născut la o diferență de doar câteva luni.
Jemma McCullough, mamă a doi copii și influenceriță, a detaliat pe contul ei de Tiktok cum s-a întâmplat să rămână însărcinată într-un timp atât de scurt.
„Vreți un sfat din partea unei mame? Ascultați-vă moașa când vă spune cât de fertilă sunteți după ce ați dat naștere unui copilaș”, scrie ea în descrierea unui videoclip pe Tiktok.
„Eram însărcinată în 23 de săptămâni când am aflat...”
Jemma mărturisește că după ce a dat naștere primului ei copil, nu putea fi decât fericită, pentru că a scăpat de burtică și de provocările unei sarcini. Câteva luni mai târziu, a aflat că era însărcinată din nou și că momentul în care cel de-al doilea copilaș s-a cuibărit în pântecul ei a fost la doar trei săptămâni după naștere.
„Eram deja însărcinată în 23 de săptămâni când am aflat că voi fi pentru a doua oară mămică”, mărturisește ea. Așa că, atunci când băiețelul ei a împlinit 10 luni, surioara lui venea pe lume. Pot spune chiar că am gemeni. Acum băiețelul are aproape doi ani, iar fetița aproape un anișor”, susține ea.
Am patru copii sub 10 ani. Uite cum arată viața mea
De ce gemeni?
Copiii care se nasc la o diferență de mai puțin de un an sunt numiți gemeni chiar dacă nu au împărțit aceeași placentă, în același timp. Această practică vine de la catolici, care numesc acest fenomen „gemeni irlandezi”.
Comentariile videoclipului bineînțeles că fac deliciul poveștii mamei.
„Draga mea, cum de ai vrut să fii împreună cu soțul tău atât de devreme după ce ai născut?”, aa întrebat cineva în comentarii.
„Cred că încă mai purtam tampoane la trei săptămâni după naștere din câte îmi amintesc”, a scris o mămică.
„Eu am avut spoting și am sângerat șase săptămâni după ce mi-am adus copilul pe lume”, a comentat altcineva.
„Adică sunt singura mămică care chiar a respectat regula de șase săptămâni? Haha!”, a scris ironic o altă femeie în secțiunea de comentarii.
A aduce pe lume un copil este o binecuvântare, indiferent la ce perioadă după nașterea frățiorului sau surioarei se întâmplă acest lucru. Numai că mama trebuie să fie pregătită psihic și emoțional pentru a face față tuturor provocărilor pe care le implică creșterea și educarea a doi copii născuți la o diferență atât de mică unul de celălalt.
Surse foto: tiktok.com
Surse articol: kidspot.com.au