Lămâie înghețată sau înghețată de lămâie? Oricât de mult ne-ar face cu ochiul cea de doua variantă, mult mai delicioasă, trebuie să știi că lămâile înghețate au numeroase beneficii pentru sănătate. Suntem deja obișnuiți cu faptul că sucul de lămâie este benefic pentru sistemul imunitar, ajută digestia și reglează circulația sângelui. Ei bine, asta nu este tot!
Conform specialiștilor, lemonoidele (compuși organici din citrice) au efecte benefice în combaterea cancerului, în special a celui mamar. Pot ajută organismul să prevină dezvoltarea celulelor cancerose, încetinesc ritmul de creștere al celulelor bolnave deja existente și chiar ajunge să le combată.
Și totuși, de ce să înghețăm lămâile? Pentru că doar așa te poți bucura de beneficiile întregului fruct. Cu toții știm că sucul de lămâie are un conținut ridicat de vitamina C, dar puțini știu că partea pe care o aruncăm de fiecare dată, coaja, este de 10 ori mai bogată în vitamine și nutrienți decât sucul și pulpa fructului. Astfel, odată înghețate, lămâile sunt mai ușor de utilizat, rezistă mai mult în timp și-și conservă proprietățile.
Cum înghețăm lămâile?
- Alege lămâi fără pete negre sau porțiuni moi.
- Spală-le în apă.
- Amestecă oțet cu apă și mai spală-le încă o dată, pentru a te asigura că ai îndepărtat pesticidele din coajă.
- Pui lămâile în pungi pentru congelator și le lași peste noapte.
- După ce le scoți, le poți rade, pentru a le folosi în diferite preparate, sau le poți lăsa timp de 10 minute în apă rece, dacă ai nevoie doar de suc.
Surse: stethnews.com, m2woman.co.nz.