A aflat recent că soția lui însărcinată are cancer
Mark Skelly și Sandy sunt părinții a opt copii și locuiesc în Cambridgeshire (Marea Britanie). Sandy (36 de ani) este însărcinată, iar în luna august a sesizat trei umflături la nivelul unui sân. S-a adresat medicului de familie, care a trimis-o la un specialist. Acesta a diagnosticat-o cu o formă agresivă de cancer de sân.
Pentru ca bebelușul să supraviețuiască, medicii i-au explicat mamei că trebuia să aibă loc o naștere prematură, la 37 de săptămâni, între rundele de chimioterapie și radioterapie. Soțul ei, Mark, într-o intervenție pentru „Express”, a venit cu detalii legate de tratamentul pe care trebuie să-l urmeze Sandy și despre faptul că va avea perioade în care va lipsi de la serviciu pentru a fi alături de ea:
„Cancerul pe care îl are soția mea se numără printre tipurile de cancer dificil de tratat întrucât este foarte agresiv. Medicii și-au făcut griji pentru viața bebelușului, dar au mai fost cazuri de femei cu aceeași boală care au reușit să aducă pe lume copii sănătoși, ceea ce ne dă speranțe. Mai întâi se va efectua chimioterapie, întrucât așa este cel mai bine pentru bebeluș.
Va fi o perioadă dificilă și știu că va trebui să îmi iau mai multe zile libere de la muncă, ceea ce înseamnă că voi avea și intervale neplătite, iar venitul meu se va reduce. Unele dintre zilele libere vor fi în perioadele de sărbători, dar în general nu se va întâmpla așa... În prezent câștig în jur de 2000 de lire pe lună, dar făcând un calcul și luând în considerare și zilele libere voi ajunge la un câștig de aprox. 1400 de lire. Să pierzi 600 de lire pe lună înseamnă mulți bani.”
De asemenea, potrivit „The Sun”, Mark a insistat asupra ideii că se va strădui să-și susțină soția pe parcursul tratamentelor pe care le va urma: „Chimioterapia înseamnă că își va pierde părul și este foarte supărată din acest motiv. Încerc să mă asigur că voi putea fi alături de ea între turele mele de la muncă...”.
Își face griji legate de cum se va descurca familia lui iarna aceasta
Mark este șofer de taxi și a povestit că facturile la energie și la gaze au crescut de 2-3 ori față de luna februarie a acestui an. Întrucât știe că o să urmeze perioade în care o să lucreze mai puțin pentru a-și putea ajuta soția, îngrijorările sale cresc. Nu s-a ferit să dezvăluie cât plătea anterior pentru facturile la gaze și la energie pe săptămână și cât plătește în prezent. Astfel, în luna februarie plătea 25 de lire pentru energia electrică și 10 lire pentru gaze pe săptămână. În momentul de față, plătește 80 de lire pentru energia electrică și 25 de lire pentru gaze.
În contextul actual, tatăl a opt copii a recunoscut că familia sa va întâmpina dificultăți în a-și asigura traiul de zi cu zi și că vor realiza ajustări în privința cheltuielilor. Conform sursei citate anterior, a precizat:
„...Treptat îmi dau seama că o să lucrez tot mai puțin și că lucrurile se vor schimba. Până acum ne descurcam, dar pot spune că de acum înainte ne va fi mai greu. Obișnuiam să facem cumpărături săptămânal, dar acum realizăm acest demers zilnic sau în funcție de nevoi. Înainte cheltuiam cam 150 de lire săptămânal pentru hrană, însă nu ne mai permitem. Trebuie să ne ajustăm cu grijă bugetul. Aș putea spune că, pe zi, ar trebui să ne limităm cu cheltuielile pentru mâncare la 15 lire.”
Nu a ezitat să vorbească despre măsurile pe care el și soția sa le vor lua ca să se asigure că micuții lor vor avea parte de hrană caldă. În intervenția sa pentru „Express”, Mark a declarat că:
„Ca să le asigurăm copiilor mese calde, eu și Sandy vom sări peste ele și ne vom limita la un sandviș sau altceva. Evident, copiii sunt pe primul loc. Ne-am dus și la băncile de alimente, dar am făcut asta numai când am fost într-adevăr într-o situație disperată. Probabil că va mai fi nevoie să mergem acolo, dar aș vrea să apelăm la așa ceva numai ca ultimă soluție.”
Tot pentru sursa menționată, tatăl nu a ezitat să spună că nu are încredere în una dintre măsurile luate de autorități: plafonarea facturilor la energia electrică la suma medie de 2500 de lire pe an, timp de doi ani. El consideră că nu este o soluție pe termen lung pentru familiile cu venituri mici, precum a lui: „Nu cred că măsura va funcționa întrucât prețurile la energie ne vor afecta în continuare. Suma oferită din partea statului acoperă, pentru noi, în jur de 3 săptămâni dintr-o lună, așa că nu este o soluție pe termen lung. Cred că avem nevoie de măsuri mai radicale.”
Între timp, prieteni ai familiei Skelly au înființat o pagină destinată strângerii de fonduri, gofundme.com, pentru a-i ajuta.
Surse foto: facebook.com/cambridgeshirelive/ facebook.com
Surse articol: express.co.uk, thesun.co.uk, cambridge-news.co.uk