O mamă continuă să-şi alăpteze fiul în vârstă de 6 ani
Despre aceasta a scris chiar sora ei, realizând o postare pe o reţea de socializare. Aceasta începe prin a descrie stilul de parenting al surorii sale: "Sora mea are doi copii, de doi şi de şase ani. Mizează pe ideea de parenting caracterizat prin ataşament, astfel încât a adoptat co-sleeping-ul şi îi hrăneşte pe amândoi cu laptele ei. Cel mai mare dintre copii primeşte lapte cu ajutorul pompei de sân ziua şi lapte de la sân noaptea, iar cel mic este hrănit prin ambele metode."
Ceea ce a surprins-o pe cea care a decis să facă postarea este că sora sa continuă să-şi alăpteze fiul de șase ani. A precizat că familia lor nu este de acord cu ceea ce face mama de doi copii, dar acesteia nu îi pasă: "Pentru că acum sunt mari i s-a cerut să nu-i mai hrănească în preajma familiei, dar ea se enervează când aude aşa ceva..."
A explicat că băiatul cel mare, de şase ani, suferă de autism, fiind extrem de ataşat de mama lui, neputând să stea mult timp departe de aceasta: "Cel mare are autism şi nu merge încă la şcoală...şi are crize emoţionale dacă stă fără ea mai mult timp. Poate să stea în lipsa ei cam şase ore pânâ când devine furios, îşi primeşte laptele şi uneori este capabil să stea fără mama lui cam nouă ore, dar se întâmplă rar ca ea să nu fie în preajma lor atât de mult timp."
Şi fratele mai mic este la fel de ataşat de mamă: "...Nu vrea să stea cu noi nici măcar două minute, cât ea se duce la baie."
Sora femeii care a recurs la alăptarea extinsă pentru fiii ei spune că aceştia sunt "copii extraordinari" şi că se comportă bine când sunt în preajma mamei lor: "Ea pare fericită şi ei sunt copii extraordinari. Sincer, se comportă mai bine decât alţi copii pe care i-am văzut, când sunt în preajma ei."
Ceea ce o îngrijorează nu este doar faptul că un copil de şase ani este încă alăptat, ci şi că micuţii sunt hrăniţi cu biberonul, nu cu ajutorul cănilor şi folosesc suzete: "Cred că îi alintă prea mult. Nu văd de ce un copil de şase ani ar mai avea nevoie să primească lapte matern. Amândoi folosesc încă biberoane şi suzete, nu căni, iar eu cred că ar trebui obişnuiţi cu acestea. Chiar dacă fiul cel mare are autism, nu cred că ar mai trebui tratat ca un copil mic. De vreme ce nu poate folosi căni obişnuite, ar putea să înceapă să utilizeze căni speciale, chiar nu cred că ar trebui să mai aibă suzetă..."
Autoarea postării a spus şi că sora ei nu acceptă ideea de a-şi obişnui copiii cu lucruri noi, întreaga lor familie fiind de acord asupra faptului că ar trebui să accepte schimbări în viaţa fiilor săi: "Întotdeauna se enervează când îi vorbesc despre tranziţie, dar îmi doresc ceea ce este mai bun pentru nepoţii mei. Toată familia mea este de acord cu mine, toată lumea a ajuns să vorbească pe la spatele surorii mele, ceea ce eu urăsc, nimeni nu îi spune lucrurile în faţă."
A ţinut să precizeze că la cina luată în familie cu ocazia Anului Nou, sora ei a hotărât să-şi alăpteze copiii chiar în acele momente, iar după ce i s-a atras atenţia asupra acestui fapt a plecat de la masă: "Am petrecut de Anul Nou împreună (părinţii noştri, celelalte două surori ale noastre şi copiii lor) şi a început să-şi alăpteze copiii la cină. Mama mea i-a spus să mai aştepte până după cină, dar ea a spus că nu, că trebui să o lăsăm să-şi crească fiii cum vrea...A plecat curând după aceea şi nu a mai vorbit cu niciunul dintre noi...".
Femeia care a ales să vorbească despre sora sa a aşteptat păreri, din mediul online, în legătură cu alăptarea extinsă.
Au existat opinii în defavoarea alăptării extinse
Iată cu ce fel de comentarii au venit anumite persoane în mediul online:
- "De ce mai beau lapte matern la doi şi la șase ani? La doi ani, hai că mai înţeleg, dar la șase? Este ridicol şi ar trebui să stea de vorbă cu cineva. Nu ştiu dacă are mintea întreagă şi evident că ceea ce face nu este benefic pentru un copil cu autism. Sper că fiul de şase ani va primi ajutorul adecvat pentru această situaţie pentru că să-l tratezi ca pe un bebeluş îl va determina să socializeze mai greu pe viitor..."
- "Pentru vârsta de doi ani mai înţeleg...dar personal cred că la vârsta de șase ani este prea mare pentru a mai folosi un biberon. Autist sau nu, ea ar trebui să găsească o alternativă la biberon pentru că le este dăunător pentru dinţi."
- "Biberoanele şi suzetele...pot crea probleme serioase la acea vârstă. De asemenea, copiii ar trebui să se obişnuiască şi fără mama lor mereu prin preajmă. Şase ani vor deveni 10 ani, doi ani vor deveni șase...este esenţial să-i obişnuiască mai independenţi."
Au existat puncte de vedere în favoarea mamei ce mizează pe alăptarea extinsă
Spre exemplu, au apărut şi comentarii precum:
- "Este ceva destul de des întâlnit să-ţi alăptezi copilul de doi ani...În ceea ce-l priveşte pe cel de șase ani, mă întreb dacă îngrijorările tale contează, cred că greşeşti din acest punct de vedere. Să vă luaţi de sora ta la cină şi să îi spuneţi ce are de făcut nu a fost un mod productiv de a face o conversaţie. Nu aţi reuşit decât să o îndepărtaţi..."
- "...de ce este treaba ta ce face sora ta cu copiii ei? ...Încetează să-i mai îngreunezi viaţa..."
- "Este fericită, are copii grozavi, singura problemă este că restul familiei crede că totul este ciudat. Nu te mai preocupa de asta şi vezi-ţi de problemele tale."
Surse: cafemom.com, reddit.com
Sursă foto principală: istockphoto.com
Surse foto: istockphoto.com