Familia Moiseenko a trecut printr-o mare dramă în anul 1999
În octombrie 1999, Viktor și Lyudmila Moiseenko au trecut printr-un șoc, după ce fiica lor în vârstă de 4 ani, Yulia Gorina, a dispărut fără urmă pe când călătorea alături de tatăl ei din Minsk (capitala Belarus) spre o localitate din Rusia (Asipovichy). Acesta a adormit, iar când s-a trezit a constatat că era plin de sânge și că fiica lui dispăruse. Din cauza petelor de sânge de pe hainele sale, poliția l-a suspectat că i-ar fi făcut rău copilei, dar în urma unei analize ADN s-a aflat că bărbatul era nevinovat. Deși polițiștii i-au pus întrebări, nu își amintea ceea ce i se întâmplase și nici nu își dădea seama unde putea fi copilul său.
Alertate, autoritățile au început căutările în toată țara, în timp ce mama Yuliei, Lyudmila, distribuia fotografii cu fetița în gări. Și soțul ei s-a străduit să o găsească, a mers de mai multe ori pe ruta pe care a călătorit în ziua dispariției fetei, adresându-le întrebări călătorilor și personalului din gări în speranța că va găsi indicii utile. Eforturile lor au fost însă zadarnice. Potrivit site-ului businessinsider.com, la un moment dat mama Yuliei nu a mai suportat să rămână în preajma șinelor de cale ferată și i-a spus soțului ei că era necesar să se mute în altă parte pentru a-i ști pe ceilalți doi copii ai lor în siguranță: „Era îngrozitor. Pentru a merge mai departe, trebuia să plec de acolo.”
Tot din aceeași sursă s-a putut afla că fata care și-a regăsit părinții după 20 de ani a precizat că tot ce își amintește din acea perioadă este că: „Am doar imaginea unui bărbat și a unei femei care m-au luat pur și simplu.” La trei săptămâni de la dispariție, Yulia Gorina fusese găsită de poliție în timp ce se afla alături de cei care o răpiseră într-o casă părăsită. Aceasta a adăugat că în ciuda accentului ei specific pentru Belarus, polițiștii nu au observat nimic în neregulă, dar răpitorii au fost reținuți, iar ea a ajuns într-un adăpost în care erau duși temporar copiii până când aveau să fie trimiși în orfelinate. Ceea ce i-a indus în eroare pe aceștia a fost, conform Yuliei, că la momentul în care a fost găsită după răpire avea în mână o carte cu ștampila unei librării dintr-o mică localitate de lângă orașul Ryazan.
Yulia Gorina a fost adoptată
După ce a petrecut o perioadă într-un orfelinat, fata care și-a regăsit părinții după 20 de ani a ajuns să fie adoptată de o familie din Rusia. Irina Alpatova, o farmacistă din Ryazan, s-a gândit să adopte un copil după ce fiul ei se născuse cu grave probleme de sănătate. Așa a ajuns la adăpostul în care se afla Yulia și a adoptat-o.
Familia care a adoptat-o nu s-a ferit să-i spună tinerei că aceasta le-a povestit de mai multe ori despre o călătorie cu trenul alături de oameni necunoscuți, despre o perioadă în care a trăit în case părăsite și în care se ascundea de poliție.
Între timp, fata și-a finalizat studiile, a început să lucreze ca farmacist în Ryazan și a devenit mama unei fetițe.
Partenerul Yuliei a fost cel care i-a deschis drumul spre a-și regăsi părinții biologici
Din datele oferite de publicația Russia Beyond, Yulia era dezamăgită pentru că nimeni nu o căuta și într-o seară i-a dezvăluit iubitului ei, Ilya, ce o supăra: „De ce nu mă caută nimeni? Nu-mi vine să cred că nimeni nu mă vrea”. După ce a fost martor la frământările partenerei sale, acesta a început să caute pe internet în funcție de următoarele cuvinte-cheie: "Djewuschka" și "Pojesd" („fată” și „tren”). Odată ce au apărut rezultatele, tânăra femeie a rămas uimită de cât de multe cazuri de dispariție erau: „Am început să citesc și am realizat câte asemenea cazuri erau și am izbucnit în lacrimi.”
Woman is reunited with her parents 20 later. Yulia Gorina, 24 vanished while traveling with her father on a commuter train in Belarus in 1999. She appeared 500km away, across border in Russia & raised as an orphan. https://t.co/hhc4d6hbyQ
— No Going Home (@NoGoingHome1) September 3, 2019
Yulia și Ilya au hotărât să intre în legătură cu poliția din Belarus, obținând un număr de telefon și fotografii ale celor despre care se presupunea că erau părinții ei biologici. În anul 2017, aceștia retrăiseră coșmarul din 1999 după ce polițiștii i-au bănuit că ar fi fost responsabili de uciderea fiicei lor și i-au supus unui test cu detectorul de minciuni, pe care amândoi l-au trecut fără probleme.
Familia Moiseenko s-a reîntregit
La scurt timp după ce fata care și-a regăsit părinții după 20 de ani s-a adresat poliției din Belarus, a primit un telefon din țara ei natală. Conform sursei menționate anterior, a reușit să vorbească pentru prima dată cu sora ei biologică (Nadya) și apoi chiar cu mama ei, care a rugat-o să le mulțumească părinților adoptivi pentru că au crescut-o: „Am primit un telefon de la o femeie care mi-a spus că era foarte fericită pentru că am fost găsită. După aceea i-a dat telefonul mamei mele. A început să plângă și mi-a cerut să le mulțumesc din partea ei părinților mei adoptivi.”
Yulia și iubitul ei au plecat curând spre Belarus pentru ca aceasta să-și revadă familia. Revederea a avut loc la sediul poliției din Marjina Horka. Potrivit The Mirror, întâlnirea a fost emoționantă pentru ambele părți. Yulia nu s-a ferit să spună că: „Toți plângeam. Nici nu puteam vorbi, doar plângeam și ne îmbrățișam.” La rândul ei, mama sa a declarat următoarele: „Douăzeci de ani reprezintă o viață, dar niciodată nu ne-am pierdut speranța, mereu am crezut- și așa ne-am regăsit unii pe alții.”
În ceea ce-l privește pe tatăl Yuliei, Viktor, acesta și-a implorat fiica să îl ierte, așa cum reiese și din informațiile furnizate în DailyMail: „Tata m-a implorat să îl iert pentru ceea ce s-a întâmplat. Desigur că l-am iertat.”
A urmat efectuarea unui test ADN, care a confirmat că Yulia Gorina este fiica lui Viktor și a Lyudmilei Moiseenko. După aflarea rezultatului, cea care și-a regăsit părinții biologici după 20 de ani a ținut să afirme,potrivit site-ului businessinsider.com, că acest test nu ar fi fost neapărat necesar întrucât: „Când ne-am revăzut pentru prima dată, era evident cât de mult semănam între noi. Iar sentimentele au confirmat acest lucru...”.
Surse: businessinsider.com, dailymail.co.uk, euronews.com, libertateapentrufemei.ro, mirror.co.uk, rbth.com
Sursă poză principală: istockphoto.com
Surse foto: istockphoto.com, twitter.com, youtube.com