Nu există relație fără certuri și mici neînțelegeri între parteneri sau subiecte de dispută. Este absolut normal că doi oameni diferiți să aibă opinii diferite și să nu cadă de acord mereu asupra anumitor subiecte. Comunicarea și conversațiile reprezintă elementul cheie ale relațiilor reușite, reprezentând soluția pentru reconectarea partenerilor sau pentru detensionarea situațiilor de criză din cuplu. Cu toate acestea, există și neînțelegeri care pot întări relația de cuplu și pot fi făcute acorduri între parteneri menite să sudeze o relație după o dispută majoră.
Partenerii trebuie să învețe să fie vulnerabili, să nu își ascundă sentimentele, gândurile, trăirile, să fie deschiși și să nu se teamă să își spună nemulțumirile chiar dacă acestea pot lua forma unor mici conflicte. Cuplurile trebuie să se concentreze asupra întăririi nucleului emoțional al relației, să își spună lucruri care îi deranjează și pe care nu au avut curajul să le dezvăluie încă. Uneori partenerii au impresia că nu mai sunt în aceeași echipă, ci că sunt adversari pe un teren de luptă, dar lucrurile se pot schimba brusc grație unor pacturi pe care aceștia le fac.
Timeout de la certurile în cuplu
Atunci când are loc o dispută între parteneri, este foarte important ca aceștia să nu încerce să răscolească trecutul sau să aducă celuilalt numai acuze și reproșuri, ci să ia mai degrabă perioadă de pauză. Practic partenerii trebuie să stea departe unul de celălalt, timp în care se gândesc asupra subiectului dezbătut, soluțiilor pe care le găsesc, iar ulterior comunică mult mai eficient fără a lansa jigniri și cuvinte dure care cu greu pot fi șterse.
12 certuri pe care le au doar oamenii căsătoriți
Vorbește pozitiv despre partener/ă atât public, cât și în familie
Atunci când partenerul/a este criticat/ă tocmai de către cel care îi stă alături în viața de zi cu zi, cei din jur,fie că sunt cunoscuți sau nu, au tendința de a-i contura un profil negativ. De aceea, este foarte bine ca indiferent de disputele pe care le au în relație, partenerii să nu vorbească urât unul de celălalt în public, cu prietenii, dar nici în familie, cu părinții sau copiii.
Nu dați vina unul pe celălalt
Un alt element important al reușitei unei relații, chiar și după o dispută este reprezentat de înțelegerea nevoilor celuilalt și de evitarea tendinței de a-l blama numai pe celălalt pentru întreaga situație. A aduce în prim plan vulnerabilitățile și vina persoanei alături de care ești nu face altceva decât să vă despartă, să vă distanțeze unul de celălalt, nicidecum să rezolve conflictul.
Acceptă imperfecțiunile partenerului tău/partenerei tale
Fiecare om are propriile defecte nu numai calități. Iar atunci când te căsătorești cu un om îi accepți și îi iubești și defectele, nu numai calitățile fără a încerca să i le schimbi prea mult. În cazul în care insiști asupra acestui subiect și vrei să schimbi cu tot dinadinsul persoana de lângă tine, vei avea neplăcuta surpriză ca neînțelegerile să fie din ce în ce mai dese, pentru că omul nu te poate schimba peste noapte indiferent cât de multe eforturi ar face.
Spuneți mereu adevărul, oricât de dureros ar fi
Un alt lucru care desparte chiar și cel mai sudat cuplu este minciuna. Atunci când partenerii începi să ascundă adevărul unul de celălalt, indiferent că este vorba despre o chestiune financiară, personală, profesională, apar și problemele în cuplu. Indiferent cât de dureros sau de neplăcut ar fi, adevărul trebuie spus celuilalt pentru o relație cu adevărat curată, fără ascunzișuri.
Așadar, acestea sunt principalele acorduri pe care le poți face cu partenerul tău în privința neînțelegerilor care vă apasă, disputelor care apar în mod constant în cuplu, pentru a reuși să vă salvați relația fără prea mari eforturi.
Surse foto: pexels.com
Surse articol: mother.ly