Cum elimini mirosurile neplăcute din frigider

Cum elimini mirosurile neplăcute din frigider

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Mirosurile neplăcute provenite de la frigider pot apărea oricând. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla ce poți face pentru a le îndepărta, precum și pentru a le preîntâmpina. Vei vedea că soluțiile prezentate nu sunt costisitoare și le poți pune în aplicare cu ușurință.

Îndepărtează sursele mirosurilor neplăcute

Prima măsură pentru a îndepărta mirosurile dezagreabile din frigider este să te uiți cu atenție și să vezi ce produse ar putea fi vinovate de apariția acestora. De pildă, produsele ce au expirat sau resturile de mâncare ce stau acolo de câteva zile pot genera astfel de mirosuri. Apucă-te să le miroși pe fiecare și aruncă tot ce ți se pare stricat. Chiar dacă unele dintre ele sunt încă în termen, de îndată ce sesizezi un miros neobișnuit va trebuie să le arunci. Ține cont de faptul că ele sunt printre principalele cauze ale mirosurilor rele din frigiderul tău.
Ia în calcul și următorul aspect: unele produse pot genera lichid ce se va scurge prin frigider, ceea ce va duce la răspândirea mirosurilor neplăcute. Curăță bine toate rafturile și restul spațiilor de depozitare din frigider pentru a fi sigură că ai eliminat orice sursă de mirosuri.
Nu uita nici de următorul aspect:dacă s-a întâmplat să intervină o pană de curent mai mare de 2 ore și să nu ai unde să depozitezi alimente foarte perisabile (precum carne, pește, ouă sau unele produse lactate), este posibil ca acestea să înceapă să se degradeze. Nu mai sta pe gânduri și nu le pune înapoi în frigider după ce curentul revine, în condițiile în care este foarte posibil ca ele să degaje ulterior tot felul de mirosuri grele.

Curăță bine frigiderul

Înainte de a începe acest demers, ai grijă să depozitezi corespunzător alimentele pe care le păstrai la frigider.
Scoate frigiderul din priză, deschide ușa și scoate afară toate rafturile și sertarele. Pune-le în chiuvetă, spală-le bine și dezinfectează-le. Nu uita nici de spațiul dintre sertare. În același timp, curăță ușa frigiderului (atât la interior, cât și la exterior). Este foarte posibil ca și aceasta să fi fost o sursă a mirosurilor neplăcute, în contextul în care lichidul scurs din anumite alimente a ajuns și pe ea.

Femeie ce sterge frigiderul

Curăță tava de scurgere

O modalitate de a elimina una dintre sursele mirosurilor neplăcute provenite de la frigider este să cureți bine tava de scurgere. Din când în când, este necesar să procedezi așa pentru a îndepărta apa murdară ce poate genera mirosurile indezirabile.
Pentru cele mai bune rezultate poți să înmoi tava de scurgere într-un amestec de praf de copt și apă, dar după ce ai spălat-o în prealabil.

Dezgheață-ți frigiderul

Este bine ca periodic să-ți dezgheți frigiderul, nu numai pentru a te asigura că acesta va funcționa bine, dar și pentru a preveni apariția unor mirosuri dezagreabile. Explicația este următoarea: mirosurile provenite de la alimentele din congelator se pot amesteca cu gheața din interiorul acestuia. Dezghețarea va duce la eliminarea straturilor de gheață și la dispariția mirosurilor care te-au deranjat.

Asigură-te că aerul rece circulă așa cum trebuie prin frigider

Pentru a evita, pe cât posibil, ca mirosurile din frigider să devină neplăcute, trebuie să te asiguri că acesta funcționează bine, iar aerul rece circulă bine. Dacă se întâmplă așa, alimentele se vor păstra mai bine, pentru mai mult timp, iar riscul apariției mirosului urât se va diminua considerabil.

Încearcă să-ți depozitezi mâncarea în condiții corespunzătoare

Specialiștii ne atrag atenția asupra următorului aspect: una dintre principalele cauze ale mirosurilor neplăcute din frigider este depozitarea incorectă a alimentelor. Practic, fiecare compartiment al frigiderului are temperaturi diferite, ce vor permite păstrarea optimă a prospețimii și aromelor diferitelor produse. Iată de ce este preferabil să-ți depozitezi alimentele în compartimentele corespunzătoare.

Citește și: Cum să păstrezi fructele și legumele proaspete

Apelează la soluții naturale pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider

Dacă vrei să te asiguri că mirosurile dezagreabile vor dispărea mai rapid, poți să te folosești și de diferite soluții naturale, precum:
Praful de copt
Poți să elimini mai ușor mirosurile din frigider dacă vei pune în interiorul său o bucată de hârtie de copt cu praf de copt. Aceasta va fi lăsată acolo până când vei simți că din frigider nu mai ies mirosuri neplăcute.
De asemenea, poți să te folosești de praful de copt și pentru a curăța eficient frigiderul: amestecă praf de copt cu apă și dă cu soluția aceasta prin tot frigiderul.

Interiorul unui frigider

Oțetul
Va putea îndepărta și el mirosurile neplăcute dacă se va pune în frigider sau dacă îl vei combina cu apă pentru a rezulta o soluție destinată curățeniei.

Citește și: Top 50 de moduri in care poti folosi otetul in gospodarie

Ovăzul
Și ovăzul va îndepărta mirosurile nedorite din frigider dacă va fi pus în interiorul acestuia.

Portocalele
Odată ce ai identificat sursa mirosurilor din frigider, poți să apelezi la portocale în felul următor: feliază câteva portocalele și plasează-le în diverse locurri din frigider. Vei vedea că acestea pot absorbi aproape orice miros neplăcut!

Boabele de cafea
Dacă vrei să scapi în câteva zile de toate mirosurile rele din frigiderul tău, nu uita nici de boabele de cafea . Tot ce vei avea de făcut va fi să pui boabe de cafea în mai multe castronele sau pe hârtie de copt și să le plasezi prin frigider.

Cărbunele activat
Poate fi un bun remediu contra mirosurilor neplăcute din frigider. Cu el va trebui să procedezi astfel: ia bucăți de cărbune activat și pune-le pe foi de hârtie, pe rafturile din frigider.
Lasă mai jos temperatura frigiderului și vezi ce se întâmplă în câteva zile. Ar trebui ca orice miros dezagreabil să dispară!

Ce mai poți face pentru a scăpa de mirosurile persistente din frigiderul tău

În cazul în care ți se pare că mirosurile persistă și după ce ai făcut curat prin frigider, poți să recurgi și la următoarele trucuri:
• Folosește-te de nisip provenit de la o litieră (cu condiția să nu fie parfumat)- Acesta va fi pus pe hârtie de copt și răspândit în mai multe colțuri din frigider
• Nu uita de esența de vanilie- Vei stropi câteva bucăți de vată cu esență de vanilie și le vei așeza în diverse locuri din frigider. Lasă-l închis pentru aproximativ 24 de ore.
• Poți să folosești și bucăți de ziar- Pur și simplu vei lua bucăți de ziar, le vei pune pe rafturi sau sertare, depozitează alimentele în altă parte și lasă frigiderul închis timp de câteva zile. După aceea vei îndepărta hârtia și vei spăla frigiderul cu un amestec de apă și oțet.

Care sunt cele mai bune soluții de a preveni apariția mirosurilor neplăcute din frigider

Pentru a nu fi pusă în situația de a te confrunta adesea cu asemenea mirosuri, poți să iei câteva măsuri deloc dificil de pus în practică:
• Înainte de a pune alimentele la frigider, este recomandabil să le ții în recipiente perfect închise-Astfel, își vor păstra mai bine calitățile și se vor menține mai mult timp proaspete în frigider
• Verifică-ți frigiderul o dată pe săptămână pentru a vedea care este starea produselor depozitate-Numai așa vei putea să îndepărtezi la timp sursele unor mirosuri neplăcute
• Nu ezita să-ți cureți periodic frigiderul- Aceasta este una dintre cele mai sigure măsuri de a preîntâmpina apariția mirosurilor dezagreabile

Voi știați până acum ce soluții sunt cele mai bune pentru a reuși să îndepărtezi din frigider chiar și cele mai neplăcute mirosuri?

Surse:
www.howtoremovethat.com; www.lifehack.org; www.techlife.samsung.com; www.thespruce.com; www.wikihow.com

 

Articolul urmator
Iubesc certurile stupide și banale cu soțul meu
Iubesc certurile stupide și banale cu soțul meu

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Trucul controversat prin care o mamă își ține copilul departe de frigider
    Trucul controversat prin care o mamă își ține copilul departe de frigider

    Când copiii noștri abia vin pe lume, abia așteptăm ca aceștia să rostească primul cuvânt sau să facă primii pași. Ignorăm complet faptul că odată ce încep să...

    Ce să mănânci la menopauză, ca să previi simptomele neplăcute
    Ce să mănânci la menopauză, ca să previi simptomele neplăcute

    Menopauza marchează sfârșitul perioadei fertile și se instalează la aproximativ 12 luni de la încheierea ultimei menstruații. În condițiile în care menopauza...

    Autismul, diagnosticat prin obiceiurile din copilărie. Cum arată, de fapt, viața unui copil cu autism
    Autismul, diagnosticat prin obiceiurile din copilărie. Cum arată, de fapt, viața unui copil cu autism

    Cum e să trăiești într-o lume complet diferită de lumea celor din jur, pe care nu o poate înțelege cu adevărat nimeni? Mai mult, cum e să nu ai idee de ce ești așa de...

    Cum îți repari inima frântă în urma decepțiilor din dragoste, în funcție de zodie
    Cum îți repari inima frântă în urma decepțiilor din dragoste, în funcție de zodie

    Fiecare nativ al fiecăreia din cele 12 zodii are propriile caracteristici și personalitate. De aceea, unii nativi își revin mai greu după o despărțire, iar alții mai ușor. Să...

    Cum arată o zi normală din viața unor gemene siameze în vârstă de 22 de ani. „Nu suntem siameze, suntem oameni”
    Cum arată o zi normală din viața unor gemene siameze în vârstă de 22 de ani. „Nu suntem siameze, suntem oameni”

    Lupita și Carmen Andrade sunt două surori gemene siameze, în vârstă de 22 de ani, care locuiesc în Connecticut. Cele două tinere, care au ajuns din Mexic în...

    De ce să alegi absorbante și tampoane din bumbac?
    De ce să alegi absorbante și tampoane din bumbac?

    Igiena intimă este un aspect esențial în viața fiecărei femei. Alegerea produselor potrivite pentru această zonă sensibilă poate influența nu doar confortul zilnic, ci și...

    Pietre pe amigdale la copii: ce sunt și cum se tratează?
    Pietre pe amigdale la copii: ce sunt și cum se tratează?

    Pietrele pe amigdale sau amigdaliții reprezintă formațiuni de culoare albă sau gălbuie, care apar la nivelul sau în interiorul amigdalelor. De cele mai multe ori, pacienții cu...

    Cifra destinului: cum se calculează și cum îți afectează destinul
    Cifra destinului: cum se calculează și cum îți afectează destinul

    În momentele în care stai de vorbă cu tine însăți, poți încerca să-ți răspunzi și la întrebări precum: „Încotro mă îndrept? Oare...

    © 2025 Qbebe