Frigărui din carne de struț
Secretul reușitei acestei rețete este să folosești carne de cea mai bună calitate. De exemplu, poți opta pentru Fileul de struț de la Buno-Carne.Est eun tip de carne foarte fraged, ușor de preparat și potrivit pentru gătire la dimensiuni mici. Alăturând legume proaspete cărnii gustoase vei obține niște frigărui care vor fi îndrăgite chiar și de un mic „mofturos".
Ingrediente pentru 6-7 porții de Frigărui din carne de struț
1 kg file de struț12 roșii cherry
2 dovlecei
2-3 ardei grași
2 cepe roșii
4 căței de usturoi
10 frunze de dafin
1 lingură ulei de cocos
sferturi de lămâie
sare, piper
Timp de preparare (fără timpul în care carnea stă la marinat): 50-60 de minute
Cum se prepară Frigăruile din carne de struț
Pasul 1: Vei zbrobi usturoiul;
Pasul 2: Vei spăla carnea și o vei tăia cubulețe;
Pasul 3 Vei pregăti un sos în care vei marina carnea: vei pune la un loc usturoiul, uleiul de cocos, sarea, piperul și foile de dafin;
Pasul 4: Vei pune carnea de struț la marinat în sos (de seara până dimineața sau măcar 2 ore);
Pasul 5: Vei spăla roșiile, vei tăia dovleceii rondele, vei tăia la fel și ceapa roșie. Ardeii grași vor fi spălați și tăiați bucăți mai mari;
Pasul 6: Vei pune pe bețele de frigărui carnea și alături de ea legumele, alternându-le;
Pasul 7: Vei pune frigăruile la grătar, cam 30 de minute până se vor rumeni bine.
Hamburgeri de struț
Pentru această rețetă poți folosi carne de struț tocată sau hamburgeri gata preparați, precum sunt și cei oferiți de către Buno-Carne. Aceștia îi vor oferi copilului tău unul dintre felurile de mâncare favorite, dar cu o carne mai bogată în nutrienți valoroși.
Ingrediente pentru 4 porții de Hamburgeri de struț
4 burgeri de carne de struț/ 400-500 de g carne tocată de struț
4 felii de brânză topită feliată
2 lingurițe ceapă tocată
1 linguriță ulei de măsline
sare și piper
ingrediente pentru topping la alegere: roșii, salată verde, castraveți murați etc.
Timp de preparare: 20-25 de minute
Cum se prepară Hamburgerii de struț
Pasul 1: Dacă alegi burgeri gata preparați le mai adaugi sare și piper, în funcție de preferințe. Dacă ai la dispoziție carne gata tocată de către tine, o vei prepara astfel:
Pasul 2: Vei toca mărunt ceapa și o vei căli în uleiul de măsline
Pasul 3: Vei căli ceapa, adăugând sare și piper
Pasul 4: Vei forma tu hamburgerii și vei adăuga în ei ceapa
Pasul 5: Vei lua hamburgerii (indiferent dacă sunt făcuți de tine sau gata preparați) și îi vei pune pe teflon
Pasul 6: Carnea va trebui să se pătrundă complet
Pasul 7: Între timp, pune-ți la îndemână chiflele și ingredientele pentru topping. De exemplu, hamburgerii pot fi puși pe foi de salată, iar deasupra lor vei pune brânza feliată, dar și felii de roșii, rondele de ceapă prăjită sau castraveți murați
Perișoare de struț, cu sos de roșii
Avantajul acestui preparat este că poate fi servit alături de garnituri care sunt oricând pe placul unui copil, precum: paste sau piure. Pentru voi, cei mari, este bine de știut că aceste chifteluțe cu sos se vor potrivi de minune și cu mămăliguță.
Ingrediente pentru 6-7 porții Perișoare de struț, cu sos de roșii
500 g carne tocată de struț
1 cutie de roșii cuburi conservate (de 400 g)
1 ceapă de mărime medie
2 căței de usturoi
1 lingură oregano proaspăt
3 frunze de salvie tocate
4 linguri busuioc tocat
1 linguriță zahăr
50 g miez de pâine
1 ou mare
ulei de măsline
2 linguri pătrunjel tocat
sare și piper
Timp de preparare (fără timpul în care perișoarele stau la frigider): 1 oră și 15 minute
Cum se prepară Perișoarele de struț, cu sos de roșii
Pasul 1: Vei toca usturoiul și ceapa
Pasul 2: Vei pune ceapa și usturoiul la călit în puțin ulei de măsline, până când acestea devin translucide
Pasul 3: Vei toca mărunt oregano și busuiocul
Pasul 4: Vei pune la un loc roșiile, oregano, 2 linguri de busuioc, zahărul și sarea. Vei da la foc până când ingredientele vor ajunge aproape de punctul de fierbere
Pasul 5: Carnea de tocată va fi combinată cu pătrunjelul, salvia, sare, piper, miezul de pâine și oul
Pasul 6: Din carne vei forma cam 20 de perișoare, pe care le vei da la frigider pentru 30 de minute
Pasul 7: Sosul de roșii va fi amestecat cu restul de busuioc
Pasul 8: Vei încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 9: Vei pune puțin ulei de măsline și vei rumeni în el perișoarele, dar fără a le lăsa să se rumenească și în interior
Pasul 10: Vei lua perișoarele și le vei pune într-un vas termorezistent, turnând peste ele sosul de roșii
Pasul 11: Perișoarele vor fi lăsate la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Le poți servi copilului cu garnitura dorită.
Friptură de struț cu cartofi
Când vrei să-i oferi copilului un fel de mâncare mai consistent și gustos, alege să-i prepari un steak de struț. Poți să alegi și bucățile de steak de la Buno-Carne. Fragede, cu conținut redus de grăsimi, dar bogate în proteine, bucățile de steak vor putea să te ajute să obții cele mai gustoase fripturi. Combină-le cu cartofi rumeniți și nu vei da greș!
Ingrediente pentru 2 porții de Friptură de struț cu cartofi
300 g steak de struț
4 linguri ulei
50 g unt
2 cartofi albi
1 cartof dulce
1 legătură cimbru verde
sare
Timp de preparare: 50-60 de minute
Cum se prepară Friptura de struț cu cartofi
Pasul 1: Steakul de struț va fi tăiat fâșiuțe de 1 cm grosime, pe care vei pune sare
Pasul 2: Vei pune untul și uleiul în tigaie. Vei pune carnea să se rumenească în acest amestec. Vei pune un capac peste tigaie și vei lăsa carnea la înăbușit, adăugând din când în când câte puțină apă.
Pasul 3: Cartofii albi vor fi fierți în coajă
Pasul 4: Cartoful dulce va fi și el pus la fiert
Pasul 5: Vei tăia cartofii fierți sferturi și îi vei prăji în puțin unt
Pasul 6: Vei pune carnea pe farfurii și alături de ea cartofii. Pe deasupra vei presăra cimbru verde, tocat mărunt
Pate de ficat de struț
Pate-ul de ficat este o alegere potrivită pentru un aperitiv sau o gustare a copilului tău. De aceea, nu ezita să pregătești unul homemade, folosind inclusiv ficatul de struț. Mai mult, trebuie să știi că 100 de grame de ficat de struț conține 16% din necesarul zilnic de Fier al unui copil, fiind astfel cea mai la îndemână și mai sănătoasă metodă de prevenire a anemiei. Ficatul de struț poate fi găsit inclusiv la Buno-Carne, produsul fiind ideal pentru un pate sănătos și delicios.
Ingrediente pentru 12 porții de Pate de ficat de struț
700 g ficat de struț
1 ceapă de mărime medie
100 g bacon (nu prea gras)
15 ml ulei de floarea-soarelui
150 g unt
5 ml muștar
2 căței de usturoi
1 linguriță coriadru măcinat
1 linguriță cimbru proaspăt
zeama de la 1/2 de lămâie
sare și piper
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Pate-ul de ficat de struț
Pasul 1: Ficatul de struț se spală și se curăță
Pasul 2: Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se vor căli în ulei, până când devin translucide
Pasul 3: Vei tăia ficatul de struț cubulețe
Pasul 4: Și bacon-ul va fi tăiat bucățele
Pasul 5: Vei pune alături de ceapă și usturoi și ficatul de struț, dar și bacon-ul. Contează ca ficatul să se rumenească doar la exterior, iar în interior să rămână încă roz
Pasul 6: Vei lua ficatul și restul ingredientelor de pe foc și le vei pune în blender. Vei pune peste ele jumătate din cantitatea de unt.
Pasul 7: Vei adăuga și muștarul, zeama de lămâie, sarea, piperul dar și condimentele
Pasul 8: Vei lăsa în blender până când vei obține o pastă cât mai fină
Pasul 9: Pate-ul de ficat de struț va fi dat la frigider și apoi îl vei servi pe feliuțe de pâine proaspătă sau prăjită.
Surse:
www.foodandhome.co.za, www.food24.com, www. heinstirred.com, www.ostrich-products.co.uk
Surse poze:
www.facebook.com, www.instagram.com