Prepelițe pe pat de legume
Carnea marinată de prepeliță va căpăta o textură plăcută și un gust deosebit. Ea va putea fi pusă în valoare de minune prin rețeta de mai jos, care se poate transforma într-una dintre preferatele copilului tău.
Ingrediente pentru 6 porții de Prepelițe pe pat de legume
4 prepelițe mari
40 ml ulei
1 linguriță ulei de susan
coaja și zeama de la 1 portocală
4 linguri miere
2 linguri sos de soia
1 usturoi pisat
2 lingurițe ghimbir proaspăt ras
500 ml supă de pui (deja preparată)
2 morcovi tăiați fâșii subțiri
2 tulpini de țelină de pețiol
2 cartofi, tăiați pe sferturi
păstăi de fasole verde
sare și piper
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Cum se prepară Prepelițele pe pat de legume
Pasul 1: Amestecă jumătate din cantitatea de ulei cu uleiul de susan, cu coaja și zeama de portocală, jumătate din cantitatea de miere, sosul de soia și usturoiul și vei obține un sos
Pasul 2: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 3:Vei lega picioarele prepelițelor cu sfoară și le vei unge cu sosul obținut. Le vei acoperi cu folie de plastic și le vei pune la marinat, în frigider, pentru 30 de minute
Pasul 4: Ghimbirul, supa de pui și restul de miere vor fi puse într-o cratiță, la foc mediu. Le vei lăsa acolo pentru 5-6 minute, amestecând permanent, până când se va reduce din cantitatea ingredientelor la jumătate
Pasul 5: Vei pune laolaltă sosul în care au stat prepelițele cu sosul cu ghimbir
Pasul 6: Vei pune prepelițele într-un vas mare și vei turna peste ele amestecul de cele două sosuri. Le vei lăsa la gătit pentru aproximativ 12-15 minute
Pasul 7: Restul de ulei va fi pus într-un wok. Vei pune acolo legumele, până când acestea se vor rumeni. Adaugă peste ele sare și piper
Pasul 8: Vei pune prepelițele deoparte. Peste legumele rumenite vei pune prepelițele și vei turna apoi sosul
Prepelițe umplute
Rețeta de mai jos vă va convinge într-adevăr de faptul că puteți găti prepelițele în multe moduri, păstrând totodată gustul deosebit al cărnii. În special copiii vor fi încântați să aibă în față o friptură pe măsura lor, fragedă și aromată. Ca să o preparați mai ușor, puteți să vă orientați spre carcasele de prepeliță de la Buno-Carne.
Ingrediente pentru 6 porții de Prepelițe umplute
6 carcase de prepeliță
6 felii de prosciutto
3 felii de pâine integrală
1 ceapă mică
zeama și coaja de la 1 lămâie
2 căței de usturoi
5 roșii semi-uscate
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1-2 linguri de apă
sare și piper
Timp de preparare: 45-50 de minute
Cum se prepară Prepelițele umplute
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 2:Vei pune feliile de pâine la robotul de bucătărie, astfel încât să obții un fel de firimituri
Pasul 3: Vei tăia cubulețe ceapa și vei toca usturoiul
Pasul 4: Vei tăia mărunt și feliile de prosciutto
Pasul 5: Vei pune într-un vas pâinea, ceapa, usturoiul, zeama și coaja de lămâie, prosciutto, uleiul de măsline, roșiile tăiate mărunt, sare și piper. Le vei amesteca bine
Pasul 6: În timp ce amesteci aceste ingrediente, nu uita să adaugi treptat și apa
Pasul 7: Vei umple fiecare prepeliță cu amestecul obținut
Pasul 8: Le vei securiza pe fiecare cu ajutorul unor scobitori
Pasul 9: Vei pune într-o tavă ulei (cam 2,5 cm) și apoi vei așeza acolo prepelițele. Le vei lăsa la copt cam 25 de minute.
Prepelițe fripte, cu cartofi trași în unt
Dacă vrei să înlocuiești friptura de pui, apelează cu încredere la carnea de prepeliță. Și aceasta se va rumeni excelent și se va armoniza perfect alături de niște cartofi trași în unt. În mod cert că va intra în topul celor mai îndrăgite preparate ale copilului tău!
Ingrediente pentru 4-5 porții de Prepelițe fripte, cu cartofi trași în unt
4 prepelițe
4 cartofi mari
ulei de arahide pentru prăjit
făină
sare și piper
50 g unt
Timp de preparare: 60 de minute
Cum se prepară Prepelițe fripte, cu cartofi trași în unt
Pasul 1: Vei curăța, vei spăla bine prepelițele. Peste ele vei pune sare și piper
Pasul 2: Vei pune fiecare prepeliță într-un vas, vei presăra peste ele făină
Pasul 3: Vei pune cam 2, 5 cm ulei de arahide într-un wok
Pasul 4: Vei pune fiecare prepeliță în ulei pentru ca acestea să prindă o crustă aurie
Pasul 5: Vei prepara cartofii: îi vei fierbe în coajă și apoi îi vei tăia sferturi. Îi vei rumeni în unt, adăugând și sare
Pasul 6: După ce prepelițele sunt gata, vei scoate câte una și o vei pune pe câte o bucată de prosop de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pasul 7: Servește prepelițele alături de cartofi
Tocăniță de prepelițe
Ori de câte ori îți dorești să gătești o tocăniță cu un gust special, orientează-te spre cea de prepeliță.Carnea suculentă și legumele zemoase vă vor cuceri îndată, inclusiv pe micul tău „mofturos"!
Ingrediente pentru 4 porții de Tocăniță de prepelițe
8 prepelițe (de mărime medie)
1 linguriță pudră de cumin
1 lingură ulei
15 g unt
2 cepe
1 lingură usturoi pisat
2 linguri pastă de tomate
2 morcovi
1 linguriță mix de mirodenii
sare și piper
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute
Cum se prepară Tocănița de prepelițe
Pasul 1: Vei spăla și vei curăța prepelițele, îndepărtând toate urmele de grăsime. Le vei tăia pe jumătate. Vei presăra peste ele cumin
Pasul 2: Într-o cratiță vei încinge untul și uleiul.
Pasul 3: Vei toca atât ceapa, cât și usturoiul
Pasul 4: Morcovii vor fi curățați și feliați
Pasul 5: Vei pune ceapa și usturoiul la călit în unt și ulei, până când se vor rumeni ușor
Pasul 6: Vei pune alături de ceapă și usturoi bucățile de carne, pe care le vei întoarce de pe o parte pe alta până când se vor rumeni bine
Pasul 7: Vei adăuga peste prepelițe și pasta de roșii, dar și morcovii. Vei pune capacul peste cratiță și vei lăsa focul mai mic
Pasul 8: Pe măsură ce tocănița se face, vei adăuga amestecul de mirodenii, dar și sarea și piperul.
Pasul 9: Adaugă treptat apă, astfel încât mâncarea să nu se „prindă"
Pasul 10: Tocănița va fi lăsată pe foc pentru aproximativ 30 de minute
Prepeliță cu mere și hrișcă
Secretul reușitei acestei rețete este carnea proaspătă de prepeliță, o hrișcă bine gătită și mere cât mai aromate.
Ingrediente pentru 4 porții de Prepeliță cu mere și hrișcă
8 prepelițe (nu mari)
50 g stafide
2 mere
1 linguriță cimbru proaspăt
150 ml suc de mere (neîndulcit)
285 ml supă de pui (preparată în prealabil)
1 cană hrișcă
2 căni apă
1 lingură unt
1/2 linguriță sare
piper
Timp de preparare (fără intervalul în care stafidele sau la înmuiat și hrișca se gătește): 50-60 de minute
Cum se prepară Hrișca
Pasul 1: Hrișca va fi pusă într-un vas, alături de unt. Le vei pune pe foc și vei lăsa hrișca să se rumenească bine
Pasul 2: Vei pune apa la fiert.Vei adăuga sarea
Pasul 3: Vei pune hrișca în apa fiartă și vei da focul mai tare, până când se ajunge aproape de fierbere. O să așezi un capac peste cratița în care se află hrișca, după ce vei lăsa focul mai încet
Pasul 4: Vei lua hrișca de pe foc, o vei acoperi din nou cu capacul și vei înveli vasul în care se află într-un capac. O vei lăsa astfel cam 20-30 de minute
Cum se prepară Prepeliță cu mere și hrișcă
Pasul 1: Vei pune stafidele într-un bol cu apă fierbinte și le vei lăsa la infuzat, cam 10-15 minute, astfel încât să devină pufoase
Pasul 2: Vei curăța și vei spăla prepelițele
Pasul 3: Vei tăia merele cubulețe, dar fără să scoți coaja. Le vei pune alături de stafide și de cimbru. Vei obține o pastă, cu care vei umple prepelițele.
Pasul 4: Așează prepelițele într-un vas termorezistent și pune peste ele sucul de mere, supa de pui și piper.
Pasul 5: Vei da prepelițele umplute la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, până când se vor rumeni bine
Pasul 6: Vei așeza hrișca pe farfurii și peste ele vei pune prepelițele, turnând și sosul cald.
Surse:
www.beetsandbones.com, www.cookitsimply.com, www.lanascooking.comwww.paleoleap.com, www.recipes.gcfofguide.com, www.taste.com.au,www.kidspot.com.au