Raceala de vara - cauzele si o solutie naturala: Septilin sirop

Raceala de vara - cauzele si o solutie naturala: Septilin sirop

Alexandra Ion

Ca pe orice mamica responsabila, fiecare vara te prinde, inevitabil, in marea disputa a sezonului: care este temperatura optima pentru camera copilului? Folosim sau nu sistemele de aer conditionat? Cum fac sa-mi protejez copilul impotriva racelilor de vara?

Ce e cel mai important de stiut, inainte sa alegi o tabara de raspuns pentru oricare dintre intrebarile de mai sus, este ca raceala e intotdeauna cauzata de un virus, niciodata de temperatura. Nu frigul este cel care ne imbolnaveste, ci unul dintre cele peste 200 de tipuri de virusuri cunoscute ce cauzeaza raceala comuna. La fel de important, insa, e si faptul ca virusurile au nevoie de anumite conditii pentru a supravietui si pentru a putea cauza infectii, dar si de un organism-gazda cu un sistem imunitar slabit, ceea ce face ca masurile de protectie pe care le iei pentru familia ta sa fie foarte importante.

Copiii si bebelusii, in special, au un sistem de reglare a temperaturii corporale inca insuficient dezvoltat, astfel ca temperatura ambientala trebuie sa fie intotdeauna cea optima pentru a asigura confortul celui mic si pentru a evita suprasolicitarea organismului sau fragil. Cei mai multi medici pediatri recomanda ca aceasta sa fie in jurul valorii de 22 de grade celsius, cu un minim admis de 20 de grade si un maxim de 24. Ideea de folosire a aerului conditionat pentru racirea camerei copilului poate sa te sperie, insa consecintele supraincalzirii pot fi mult mai grave. E adevarat, utilizarea sistemelor de aer conditionat pare a fi legata de cresterea numarului de cazuri de infectii virale sau alergii, insa motivele din spatele statisticilor sunt adesea altele decat ce se considera in mod obisnuit si, de cele mai multe ori, usor de indepartat.

Raceli cauzate de aerul conditionat - mit sau realitate?

Virusurile se dezvolta foarte rapid in mediile reci si umede, iar sistemele aparatelor de aer conditionat le ofera mediul ideal. Daca nu sunt curatate corespunzator, daca filtrele nu sunt schimbate frecvent, aparatele de aer conditionat pot imprastia virusuri, bacterii si spori de mucegai care irita sistemul respirator si cresc riscul de infectii si alergii. In plus, de cele mai multe ori folosirea aerului conditionat presupune tinerea in permanenta a geamurilor inchise pentru a mentine temperatura constanta si pentru a reduce consumul de energie. Asta inseamna ca virusurile si bacteriile imprastiate de aerul conditionat raman in camera, crescand, astfel, riscul de infectii.

O alta modalitate prin care sistemele de aer conditionat se pot face responsabile de aparitia racelilor consta in sensibilizarea nasului prin uscarea excesiva a mucoasei, ce altfel ofera o bariera de protectie, dar si prin racirea sa. Diverse studii au aratat ca temperaturile scazute afecteaza raspunsul imun al nasului la rinovisururi, crescand riscul infectarii si cauzand simptome specifice racelii de tip stranut sau congestii nazale.
In mod obisnuit organismul are capacitatea de a lupta singur cu virusurile si de a preveni infectarea. Pe fondul unui sistem imunitar slabit, insa, aceasta abilitate extraordinara este redusa semnificativ. Trecerile repetate de la rece la cald streseaza organismul si slabesc sistemul imunitar, creand un mediu propice pentru instalarea virusurilor.

Sanatatea copiilor vara - ce e de facut?

Pentru a-ti proteja copiii impotriva racelilor de vara e important sa ai grija ca temperatura din camera sa nu creasca peste 24 de grade si sa nu scada sub 20, mentine in permanenta curat sistemul si filtrele aparatului de aer conditionat, foloseste un umidificator si, ideal, opteaza pentru plasarea aparatului de aer conditionat intr-o alta camera, astfel incat racirea incaperii celui mic sa se faca indirect.

Cea mai importanta masura pe care poti s-o iei, insa, este cea de protejare si stimulare in permanenta a sistemului imunitar al copilului. Un sistem imunitar puternic este capabil sa lupte eficient impotriva virusurilor de raceala, chiar daca cel mic intra in contact cu ele. Pentru a te ajuta in „razboiul" impotriva racelilor si gripelor, indiferent de anotimp, Himalaya Herbal Healthcare a creat Septilin Sirop, un supliment alimentar pentru stimularea sistemului imunitar cu efect benefic in prevenirea instalarii si calmarea simptomelor virozelor respiratorii, a infectiilor respiratorii bacteriene, a gripei, infectiilor ORL si afectiunilor alergice. Septilin actioneaza eficient prin intermediul ingredientelor active naturale din plante:

Balsamodendron mukul (Guggul) - Creste numarul si capacitatea de fagocitoza a leucocitelor (n.a. fagocitoza este procesul de inglobare a particulelor straine si reprezinta principalul mecanism prin care leucocitele protejeaza organismul), are proprietati antibacteriene, reduce febra, creste concentratia de anticorpi, stimuleaza sistemul imunitar si are proprietati antiinflamatoare.
Amla (Emblica officinalis) - Este o sursa naturala bogata de vitamina C, are efect antiviral, antibacterian, antifungic si antioxidant.
Lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) - Este antiinflamator, antialergic, antioxidant si expectorant.
Tinospora cordifolia (Guduchi) - Are proprietati antibacteriene, analgezice, reduce febra si creste concentratia de anticorpi.
Datorita substantelor active naturale din compozitia sa, Septilin Sirop protejeaza sistemul de imunitate al copiilor, are efect antiinflamator, antialergic si antioxidant, reduce inflamatia, previne alergiile, asigura o recuperare mai rapida si previne recurentele.

Septilin Sirop poate fi utilizat incepand cu varsta de 6 luni, nu contine arome sau coloranti artificiali si, daca e folosit conform recomandarilor, nu prezinta contraindicatii sau interactiuni cu alte medicamente.
Protejeaza organismul copilului tau cu Septilin sirop si ajuta-l sa fie sanatos, puternic si gata oricand sa lupte cu bolile! Iar daca vara nu-ti ofera nici tie o pauza de la raceli, tuse si nas rosu, nu uita de varianta Septilin tablete, supliment alimentar pentru stimularea imunitatii destinat adultilor!

Acest produs este distribuit de compania Prisum International Trading, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company - India - suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibila in farmacii, plafare, magazine de profil, dar si pe magazinul online al Prisum International www.hboutique.ro.

Detalii sunt disponibile si pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.

Articolul urmator
Copilul se poate îneca foarte ușor! Ce trebuie să știe părinții despre mersul la piscină vara
Copilul se poate îneca foarte ușor! Ce trebuie să știe părinții despre mersul la piscină vara

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    De ce să nu administrezi sirop de tuse copiilor sub 5 ani
    De ce să nu administrezi sirop de tuse copiilor sub 5 ani

    Când copiii noștri sunt răciți și, pe deasupra, se mai confruntă și cu o tuse chinuitoare, suntem tentați să le administrăm siropuri de tuse pentru a le alina disconfortul....

    Sirop de păpădie: beneficii și rețetă
    Sirop de păpădie: beneficii și rețetă

    O asociezi în special cu momentele magice ale copilăriei, când te bucurai nespus suflând peste puful ei. Desigur, nu poți să nu o remarci primăvara, când pare un...

    „Mami, mă doare spatele!” Cauzele ascunse ale durerilor de spate la copii. Când trebuie să ne îngrijorăm?
    „Mami, mă doare spatele!” Cauzele ascunse ale durerilor de spate la copii. Când trebuie să ne îngrijorăm?

    Durerile de spate la copii sunt oarecum normale în societatea modernă actuală în care ghiozdanele școlarilor cântăresc mai mult decât ar trebui. Când...

    Cauzele metabolismului lent: de ce nu slăbești
    Cauzele metabolismului lent: de ce nu slăbești

    Îți dorești să slăbești, dar tot nu reușești să ajungi la greutatea ideală? În acest caz, s-ar putea să ai un metabolism lent, care încetinește procesul de...

    Un adolescent a rămas fără mâini și picioare după o simplă răceală
    Un adolescent a rămas fără mâini și picioare după o simplă răceală

    Să îți vezi copilul pe patul de spital, în stare gravă, este una dintre cele mai grele încercări prin care poate trece un părinte. Într-o asemenea situație s-a...

    Cauzele dezvoltării sindromului de intestin iritabil la copii
    Cauzele dezvoltării sindromului de intestin iritabil la copii

    Sindromul de intestin iritabil reprezintă o tulburare funcțională a tractului gastrointestinal și este frecvent întâlnită în rândul copiilor și adolescenților,...

    Dragi părinți, „mituirea" copiilor are picioare mai scurte decât minciuna! De ce NU este o soluție pe termen lung
    Dragi părinți, „mituirea" copiilor are picioare mai scurte decât minciuna! De ce NU este o soluție pe termen lung

    Crezi că dacă îi vei oferi copilului tău ceea ce își dorește pentru a face ce îl rogi este o soluție bună? Poate de moment. Desigur că, îndată ce va obține...

    Bebelușul refuză biberonul, așa că bunicul vine cu o soluție genială
    Bebelușul refuză biberonul, așa că bunicul vine cu o soluție genială

    Nimic nu este mai greu de suportat decât un bebeluș flămând. Poate un bebeluș flămând care refuză să mănânce din biberon când mama lui nu este în...

    © 2025 Qbebe