Cum protejăm imunitatea copiilor în sezonul rece

Cum protejăm imunitatea copiilor în sezonul rece

Bianca Geica - Redactor Senior

Suntem convinși că nu greșim atunci când afirmăm că cea mai mare dorința a ta este să îți vezi copiii crescând fericiți și sănătoși. Fiindcă ce părinte nu își dorește să își privească prichindeii cum se bucură din plin de copilărie și adolescență, în deplină siguranță și protejați de orice pericol?

Știm deja cu toții că sezonul rece vine la pachet cu tot felul de provocări pentru sistemul imunitar încă în formare al celor mici. Infecțiile cailor respiratorii sunt printre cele mai frecvente în această perioadă și sunt provocate, cel mai adesea, de oscilațiile de temperatura, de condițiile atmosferice, dar și de faptul că micuții petrec mult timp în colectivitate, unde se știe deja că riscul răspândirii virusurilor și bacteriilor este destul de mare.

Cum susținem imunitatea celor mici în sezonul rece

Sistemul imunitar al copiilor este în continuă formare și ajunge la maturitate abia în jurul vârstei de 5-6 ani. Aceste este și motivul pentru care, până la această vârstă, micuții noștri se confruntă mai frecvent cu episoade de răceli, gripe și viroze. Însă chiar și după aceea este important să fie susținută de un stil de viață sănătos și echilibrat. Iată cum poți proteja imunitatea celor mici, în sezonul rece:

Alăptarea îi asigură bebelușului cel mai bun start în viață

Laptele matern este cel mai bun aliment pentru cei mici, fiind adaptat perfect nevoilor acestora. Nu în zadar Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la vârstă de 6 luni, când începe diversificarea. Ideal ar fi ca laptele matern să facă parte din alimentația copilului până la vârsta de cel puțin 2 ani.

Pe lângă rolul nutritiv, laptele matern conține anticorpii pentru bolile contagioase prin care a trecut mama și care ajung, prin alăptare, la bebeluș, protejându-l de boli în primele luni de viață.

O alimentație echilibrată înseamnă o sănătate de fier

Esențială în susținerea sistemului imunitar al celor mici este o dietă echilibrată. Asigură-te că din meniul copilului tău nu lipsesc fructele și legumele proaspete, de sezon, care sunt pline de vitamine care țin departe răcelile și virozele.

Roșiile, usturoiul, ceapă, portocalele sunt doar câteva alimente care pot contribui la întărirea sistemului imunitar în copilărie.

Hai afară, la joacă!

Mișcarea se înscrie pe lista lucrurilor simple, care fac copiii să crească sănătos. Sedentarismul este inamicul sănătății noastre, așa că activitatea zilnică în aer liber este recomandată pentru întărirea imunității, chiar și în sezonul rece. O plimbare în parc, un drum pe jos până la un supermarket ceva mai departe de casă sau o sesiune de joacă în curte vor face bine atât copilului, cât și ție.

Pe lângă faptul că întărește imunitatea, mișcarea crește capacitatea cardiacă, menține flexibilitatea articulațiilor, reduce stresul, îmbunătățește echilibrul și coordonarea și crește calitatea somnului!

Respectarea măsurilor de igienă

Este foarte important să le insuflăm celor mici câteva obiceiuri simple de igienă. Învață-i cât de important este să se spele bine pe mâini, cu apă și săpun, înainte să mănânce sau să își atingă ochii, nasul și gura, după ce s-au întors de la școală sau de la joacă, după ce au folosit toaletă și așa mai departe.

De multe ori, din dorința de a-ți proteja copilul, ajungi să igienizezi excesiv orice obiect sau suprafață cu care acesta vine în contact. Ei bine, experții în sănătate ne reamintesc că imunitatea celor mici, care este într-o continuă formare, trebuie să învețe să lupte cu agenții patogeni și să își dezvolte proprii anticorpi. Sigur că este important să ai grijă de igiena copilului, însă lasă-l să exploreze mediul înconjurător!

Suplimente alimentare pentru întărirea imunității

Nu putem trăi într-o lume perfect sterilă, fără bacterii, virusuri sau alți agenți patogeni, de aceea sistemul imunitar acționează ca un gardian, intervenind atunci când este nevoie, pentru a ne metine sănătoși. În fiecare zi, sistemul imunitar al celor mici luptă pentru sănătatea lor, așa că este timpul să îi oferim un aliat cu beneficii demonstrate clinic. Soluția noastră? Imunicor.

Imunicor este un supliment alimentar care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Gama Imunicor conține ingrediente naturale cu eficientă dovedită clinic, reduce durata și intensitatea simptomelor de răceală și gripă și sprijină echilibrul microbiomului intestinal, iar asta fiindcă Imunicor, capsule sau suspensie orală pentru copii, conține Epicor, un postbiotic obținut din drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) fermentată și uscată printr-un proces unic.

Posbioticele sunt metaboliți benefici pentru sănătate și pentru un microbiom intestinal sănătos, ce pot fi obținuți prin procesul de fermentare al bacteriilor bune (probiotice), dar și din alimente fermentate, cum ar fi: kombucha, varză acră, anumite tipuri de iaurturi sau brânză.

Deși se pot obține consumând alimente fermentate, pentru a fi siguri că se obține compoziția și doză corecte de metaboliți, cu beneficii imune și intestinale pentru sănătate, este recomandat consumul de postbiotice susținute de cercetări clinice.

Imunicor capsule, pentru adulți, conține KalmCold, o compoziție fitochimică testată clinic derivată din Andrographis paniculata, plantă medicinală utilizată încă din antichitate. KalmCold® Andrographis paniculata activează componentele imune și acționează sinergic cu sistemul imunitar pentru a îmbunătăți capacitatea generală de apărare.

KalmCold® Andrographis Paniculata acționează rapid și contribuie la ameliorarea simultană a multiplelor simptome de răceală cum ar fi tusea, febra, expectorarea, durerea de cap, scurgerile nazale, gâtul uscat, durerea de ureche, oboseală, perturbările de somn.

De asemenea, Imunicor capsule și Imunicor Kids, conțin Nutra-C, o formă unică, non-acidă și mult mai eficientă a vitaminei C, care elimina riscul de aciditate gastrică. Procesul de producție pe bază de apă, face din Nutra-C® un produs cu pH-ul neutru și un conținut ridicat de metaboliți de Vitamina C.

Produsele din gama Imunicor sunt utile dacă ești în căutarea unei soluții eficiente pentru susținerea organismului în perioada specifice (în sezonul rece, pandemii, intrarea în colectivitate), vrei o soluție eficientă în răceală și gripă pentru reducerea intensității și duratei simptomelor sau în cazul în care cauți o soluție eficientă pentru alergiilor de sezon. Descoperă Imunicor capsule și Imunicor Kids pe www.e-medhealth.ro!

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Ține răceala departe de bebe în sezonul rece! Măsuri de prevenție
    Ține răceala departe de bebe în sezonul rece! Măsuri de prevenție

    Ca părinți, ne temem adesea să nu fim mult prea protectori, să nu îl închidem pe bebe într-o închisoare de sticlă, minimizându-i astfel expunerea necesară...

    Seminar: Riscuri în sezonul rece în cazul prematurilor sau al nou-născuților cu probleme cardiace sau bronho-respiratorii
    Seminar: Riscuri în sezonul rece în cazul prematurilor sau al nou-născuților cu probleme cardiace sau bronho-respiratorii

    Asociația Unu și Unu prezintă un seminar pentru părinți, din care veți afla care sunt riscurile infectării cu Virusul Respirator Sincițial (VRS) în cazul prematurilor sau al...

    5 sfaturi pentru un sistem imunitar puternic în sezonul rece pentru întreaga familie
    5 sfaturi pentru un sistem imunitar puternic în sezonul rece pentru întreaga familie

    Sănătatea organismului este pusă la încercare în sezonul rece. Schimbările bruște de temperatură, ploile și vântul răcoros pot destabiliza sistemul nostru imunitar,...

    Cum protejăm bebelușii de virusurile respiratori anul acesta?
    Cum protejăm bebelușii de virusurile respiratori anul acesta?

    Virusurile respiratorii se manifestă anul acesta în sezonul rece din ce în ce mai agresiv. Iată cum ne putem proteja copiii de virozele respiratorii și de ce este important...

    Elementul cheie care crește imunitatea copiilor iarna. Ce spune medicul Mihai Craiu
    Elementul cheie care crește imunitatea copiilor iarna. Ce spune medicul Mihai Craiu

    Temperaturile au scăzut simțitor în ultima perioadă, iar mulți părinți se tem să mai iasă cu copiii de teamă că aceștia să nu se îmbolnăvească din cauza frigului....

    2 din 5 copii sunt abuzați verbal de părinți. Cum protejăm copiii?
    2 din 5 copii sunt abuzați verbal de părinți. Cum protejăm copiii?

    Un cuvânt jignitor adresat copilului îi poate aduce frustrări și dezechilibru emoțional. Cu sentimentele celor mici nu ne jucăm, de aceea este important să ne alegem cu...

    Imunitatea la nou născuți. Cum o putem stimula?
    Imunitatea la nou născuți. Cum o putem stimula?

    Spre deosebire de adulți, nou născuții nu au o imunitate pe deplin formată. Sistemul imunitar înseamnă totalitatea mecanismelor de apărare ale organismelor vii față de agenții...

    Antibioterapia la copii. Impactul antibioticelor asupra microbiotei intestinale și cum putem sa îi protejăm pe copii
    Antibioterapia la copii. Impactul antibioticelor asupra microbiotei intestinale și cum putem sa îi protejăm pe copii

    E natural ca, atunci când copilul suferă, fie că îl doare gâtul sau îl tulbură urechea, să intrăm într-o stare de nervozitate atroce, virând ușor...

    © 2024 Qbebe