3 produse care te salvează din orice situație dacă ai un copil

3 produse care te salvează din orice situație dacă ai un copil

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pielea copiilor este foarte sensibilă și are nevoie constant de o îngrijire specială. Cu atât mai mult cu cât uneori pot interveni și diferite afecțiuni ale acesteia, necesitatea acestui demers crește considerabil. Sunt anumite produse care nu trebuie să-ți lipsească din casă dacă ai copii, fie că este vorba despre bebeluși sau de copilași mai mari. Oricare dintre ele sunt utile în cele mai diverse situații și conțin ingrediente de calitate, fără parfumuri și conservanți.

Cele mai comune probleme ale pielii la copii

Iritația de la scutec
Dermatologii spun că acest tip de iritație este o afecțiune frecventă și este de 4 tipuri:
• Dermatită de contact, iritantă
• Iritație provocată de prezența fungilor (mai ales Candida albicans)
• Dermatita de scutec de tip alergic
• O formă a dermatitei seboreice

 Cea mai cunoscută și mai des întâlnită formă a acestei iritații este cea de contact, iritantă, care apare din cauza unei expuneri mai îndelungate la urină sau la materiile fecale. Printre cele mai cunoscute semne ale ei sunt: pielea se înroșește și se inflamează, apar și mici vezicule în zona scutecului.
Ca să eviți ca ea să devină severă va trebui să schimbi cât mai des scutecul bebelușului și să-l ungi cu produse care vor crea o barieră de protecție a pielii contra umezelii și iritațiilor.

Dermatita atopică
Intervine mai ales în primii 5 ani de viață ai copilului, dar poate să continue și în adolescență. Ea este mai intensă în primul an de viață al acestuia, mai ales după ce acesta începe să se târască și frecarea va crește nivelul de iritare al pielii.
Dermatita atopică este determinată de numeroși factori, printre care:
• Moștenirea genetică (Copiii ai căror părinți au suferit și ei din cauza dermatitei atopice sau care au diferite alergii alimentare sau astm sunt mai predispuși să dezvolte și ei dermatită atopică, spun studiile)
• Un mediul poluat
• Lipsa unei igiene corecte a pielii
• Utilizarea detergenților sau săpunurilor cu mulți conservanți și parfumuri
• Îmbrăcămintea din materiale artificiale, ce nu lasă pielea să respire
• Prezența unei disfuncționalități la nivelul sistemului imunitar
Consultă-te cu un medic pentru a vedea ce fel de tratament este potrivit pentru eliminarea iritațiilor și mâncărimilor apărute din cauza dermatitei atopice. De cele mai multe ori, este suficient să practici o rutină zilnică de îngrijire specială a pielii copilului, incluzând în ea și produse special create în acest scop.

Dermatita de contact
Aceasta apare după ce pielea copilului vine în contact cu anumite plante otrăvitoare (precum iederă otrăvitoare), cu săpunuri sau geluri de duș cu mulți conservați sau când a consumat unele alimente. De obicei, eczema apare la aproximativ 48 de ore de la venirea în contact a pielii cu lucrurile menționate. În cazurile ușoare, apare roșeața (moderată) și mici coșuri roșiatice. În schimb, dacă sunt cazuri severe, pielea este foarte roșie și inflamată, iar pe piele pot apărea vezicule mari.
Dacă sesizezi oricare dintre aceste modificări ale pielii mergi neapărat la un medic, întrucât poate fi posibil să fie nevoie de un tratament pe bază de unguente ce conțin hidrocortizon.

Pielea uscată
În special pielea bebelușilor și copiilor mici este mai predispusă uscării întrucât este foarte delicată. De exemplu, chiar și lucruri obișnuite, cum ar fi aerul condiționat, aerul prea cald sau băile din piscină pot să antreneze uscarea pielii, în condițiile în care bariera cutanată poate să devină mai vulnerabilă, în lipsa unei cantități suficiente de uleiuri naturale ale pielii.
Poți să previi ca micuțul tău să sufere de iritații, descuamare și mâncărimi dacă vei lua măsuri precum:
• Nu îl vei spăla cu apă prea caldă
• Nu îi vei face băi prea lungi
• Vei avea grijă să fie cât mai bine hidratat
• În cazul în care va face baie într-o piscină dezinfectată cu clor, încearcă să-i faci un duș înainte de plecare pentru a îndepărta eventualele urme de clor și aplică un produs special de rehidratare a pielii până când ajungeți acasă
• Îmbracă-l cu lucruri confecționate din materiale cât mai naturale, care permit pielii să respire
• În anotimpul rece îi vei proteja fața, dar și extremitățile, cu articole vestimentare adecvate temperaturilor scăzute, care să fie confecționate din materiale cât mai puțin sintetice

Iritațiile provocate de căldură
Ele se pot produce la bebeluși și la copiii mici în momentul în care porii se blochează și transpirația nu mai iese la suprafața pielii așa cum trebuie. Poți recunoaște această formă a iritațiilor după formațiunile de pete sau de mici coșuri roșiatice, vizibile cu precădere în pliurile pielii (în zona gâtului, la coate, în zona feselor etc.).

Ciupiturile de insecte
Acestea pot produce tot felul de reacții ale pielii, dar în special iritații și mâncărimi. Copilul poate suferi din cauza lor mai ales vara. Fii foarte atentă când copilul tău este ciupit de vreo insectă, întrucât poate să intervină și pricolul apariției unui șoc anafilactic, în special dacă acesta are fond alergic. Nu mai sta pe gânduri și consultă un medic dacă ți se pare că o ciupitură nu se vindecă, dacă mâncărimile și inflamația zonei afectate se intensifică.

Urticaria
Este una dintre cele mai frecvente probleme ale pielii la copii și poate fi provocată de numeroși factori, printre care:
• Administrarea unor medicamente (cum ar fi aspirina, unele antibiotice pe bază de penicilină etc.)
• Unele alimente (cum ar fi ouăle, peștele, fructele de mare, nucile, alimentele bogate în conservanți)
• Prezența unui streptococ în gât
• Prea multă expunere la frig sau la căldură
Urticaria poate dura câteva minute sau câteva zile. Consultă un medic pediatru, mai ales dacă este persistentă și dacă apar și simptome precum inflamații serioase sau ți se pare că micuțul are dificultăți de respirație (poate fi vorba despre o reacție alergică puternică).

Exemple de produse dermato-cosmetice menite să te salveze dacă ai un copil

Ca să te asiguri că pielea copilului și a tututor celor dragi este mereu hidratată și cât mai puțin expusă uscăciunii, iritațiilor și mâncărimilor, apelează la produse de îngrijire de cea mai bună calitate. Iată câteva exemple în acest sens:

Apa termala La Roche-PosayApă termală

Apa termală La Roche-Posay este o apă terapeutică, remarcabilă prin conținutul ei de seleniu, calciu, cupru și zinc. Ea este potrivită atât pentru bebeluși, cât și pentru adulți, fiind foarte utilă în rutina zilnică de îngrijire a pielii. Poți să o folosești în următoarele scopuri:
• Pentru calmarea pielii întregii familii
• Pentru calmarea iritațiilor și mâncărimilor
• Pentru calmarea arsurilor solare
• Pentru încheierea rutinei de curățare a tenului
• Pentru calmarea pielii după epilare

Cicaplast Balsam B5Cicaplast Balsam B5

Este un balsam reparator pe bază de apă termală La Roche-Posay și are indicații multiple. Ingredientele sale sunt: unt de shea și glicerină (hidratează și calmează filmul hidrolipidic), gluconat de zinc, cupru și mangan (are acțiune antibacteriană), pantenol 5% (cu acțiune calmantă), Madesassoside (are acțiune reparatoare).
Cicaplast Balsam B5 îți poate fi oricând un aliat de nădejde întrucât:
• Calmează, protejează și repară pielea tututor membrilor familiei
• Este anti-iritații și combate senzația de arsură
• Pătrunde rapid în piele
• Oferă posibilitatea de îngrijire SOS pentru situații precum: arsuri solare, mușcături de insecte, julituri superficiale, iritații de scutec, fisuri ale călcâielor, iritații de după epilare
Produsul nu se aplică și pe răni deschise!

Lipikar Stick AP+Lipikar Stick AP+

Acesta este un gel instant anti-mâncărimi, menit să calmeze instantaneu senzația de mâncărime, atât în cazul copiilor, cât și al adulților. Produsul nu  conține parfum și poate să fie folosit în următoarele scopuri:
• Pentru a reduce leziunile din dermatita atopică
• Poate fi aplicat oricând, în orice situație
• Este potrivit pentru numeroase zone (cum ar fi mâinile, picioarele, fața, conturul ochilor, coatele)
• Poate fi recomandat împreună cu Lipikar Balsam AP+: balsamul folosit regulat zilnic și stick-ul aplicat local la nevoie

Ingredientele Lipikar Stick AP+ sunt:
• Madesassoside (are acțiune reparatoare)
• Aqua Posae Filiformis (reechilibrează microbiomul pielii)
• Gluconat de zinc, cupru și mangan (are acțiune antibacteriană)
• Unt de shea și ulei de rapiță (calmează pielea și reface bariera cutanată)

 

Logo La Roche-Posay

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Mesajul elevei care a născut între probele de la BAC: „Să nu renunțe la școală orice ar fi. Copilul, chiar dacă vine, nu te oprește din nimic!”
    Mesajul elevei care a născut între probele de la BAC: „Să nu renunțe la școală orice ar fi. Copilul, chiar dacă vine, nu te oprește din nimic!”

    O elevă în vârstă de 19 ani care a născut între probele de la BAC transmite un sfat important tuturor mamelor minore: „Să nu renunțe orice ar fi la școală,...

    O fetiță salvează viața unui copil dupa ce a învățat cum să acorde primul ajutor de pe YouTube
    O fetiță salvează viața unui copil dupa ce a învățat cum să acorde primul ajutor de pe YouTube

    Internetul poate fi util pentru copii! Pe lângă faptul că îi ajută să se familiarizeze, încă de la vârste foarte fragede, cu mediul digital, internetul abundă...

    Trucul genial prin care un tată își salvează copiii de situații inconfortabile
    Trucul genial prin care un tată își salvează copiii de situații inconfortabile

    Recunosc, mă enervez teribil când oamenii se plâng cât de greu este să ai copii mici. Adică, serios? Copiii mici sunt teribili? Sigur, sunt acele dimineți în care...

    Taților din lumea-ntreagă, nu mai întrebați dacă puteți ajuta cu ceva. FACEȚI direct ceva, orice!
    Taților din lumea-ntreagă, nu mai întrebați dacă puteți ajuta cu ceva. FACEȚI direct ceva, orice!

    Scrisoarea unei femei, soție și mamă, pentru tații din lumea întreagă care ar trebui să ofere o mână de ajutor partenerelor lor, a devenit virală. Mama explică pe...

    Eroina zilei: o femeie sare într-un lac înghețat și salvează 3 copii de la moarte
    Eroina zilei: o femeie sare într-un lac înghețat și salvează 3 copii de la moarte

    O femeie din Arapahoe, Colorado, SUA, nu a stat nicio secundă pe gânduri când a văzut că trei copii cad în lacul înghețat de lângă casa ei și a sărit...

    Vrei să crești un copil responsabil? Lista de 8 lucruri pe care orice părinte trebuie să o știe
    Vrei să crești un copil responsabil? Lista de 8 lucruri pe care orice părinte trebuie să o știe

    Copiii au nevoie să fie responsabili de la cele mai fragede vârste. În funcție de vârstă, părinții pot da micuților sarcini menite să le aducă o mulțumire de sine...

    „Mi-au spus că risc un avort care mi-ar pune viața în pericol”. Mărturia unei mame care a refuzat cu orice preț să facă întrerupere de sarcină și acum are un copil sănătos
    „Mi-au spus că risc un avort care mi-ar pune viața în pericol”. Mărturia unei mame care a refuzat cu orice preț să facă întrerupere de sarcină și acum are un copil sănătos

    O mamă și-a dorit mai mult decât orice să-și aducă copilul pe lume, chiar dacă medicii i-au spus că șansele să facă asta sunt foarte mici. Și a reușit. Atât ea,...

    Zodiile care se supără mereu din orice, chiar și fără motiv
    Zodiile care se supără mereu din orice, chiar și fără motiv

    Anumite persoane reușesc să-și păstreze calmul chiar și când sunt înconjurate de multă tensiune, în timp ce altele sunt mereu gata să răbufnească. De altfel,...

    © 2024 Qbebe