Jucării potrivite în funcție de vârstă - primii ani din viață
În primul rând, trebui, să știi că există o mulțime de activități pe care cei mici le pot face, atât singuri, cât și însoțiti de un adult, tocmai pentru a petrece timp împreună. Jucăriile pot avea rol educativ, cu posibilități nelimitate de dezvoltare a memoriei și gândirii matematice. Sunt ideale pentru dezvoltarea creativității, a imaginației și totodată pentru a-i încuraja pe cei mici să se exprime liber și să ceară ajutorul la nevoie. Astfel că, părintele trebuie să țină cont de următoarele:
Pentru bebeluși. Nu au nevoie de jucării complicate, ci de activități facile, care să îi ajute să descopere lumea. Este momentul în care au nevoie de jucării puternic colorate, gălăgioase, muzicale, moi, ușoare, care să nu îi rănească. De la vârsta de 1 an și până la 3 ani, cei mici sunt într-o continuă descoperire deoarece încep să își dezvolte dexteritatea și interesul. Acum încep să meargă în picioare, să construiască, să coloreze și să exploreze. Sunt ideale și jucăriile de exterior, care pot reprezenta triciclete, mașinute, etc. Pentru a-i dezvolta și abilitățile cognitive, nu uita de jucăriile educative precum cărțile de colorat împreună cu creioanele colorate sau cărțile din care învață mediul înconjurător, culorile, animalele, etc.
Preșcolari. Ajungem la vârsta complexă a copilăriei, moment în care cei mici își dezvoltă propria personalitate și nu le mai intri în grații așa ușor. Sunt atrași de jocuri cât mai complexe, care îi implică tot mai mult și care le consumă energia. Preșcolari au nevoie de jocuri pentru copii de 7 ani, chiar dacă nu au deja vârsta împlinită, tocmai pentru a le aduce cat mai multe beneficii. Este vârsta la care devin tot mai sociabili și curioși să descopere cât mai multe într-o singură zi. Își dezvoltă gusturile, simțurile și nevoia de a petrece timp și cu alți copii de vârsta lor. Printre cele mai indicate jocuri de la Educlass pentru preșcolari amintim:
• Jocul înmulțirilor. Ideal pentru a antrena abilitățile de calcul matematic, dar și pentru a stimula și dezvolta puterea de concentrare și memoria.
• 100 de jocuri distractive și educative. Joc complex ce presupune o concentrare permanentă pentru a rezolva cât mai creativ și amuzant jocurile, indiferent de locul în care te afli.
• 365 de întrebări și răspunsuri pentru a înțelege lumea. Locul în care cei mici vor găsi răspunsurile celor mai ciudate întrebări.
• Atlasul copiilor. Carte care îi va ajuta pe copiii între vârsta de 5 și 8 ani să descopere lumea în care trăiesc, culturile din alte țări, ilustrații care îi vor ajuta să perceapă mult mai ușor informația.