- nasului - rinita alergica sau "febra fanului", cu simptome precum mancarimi si congestie nazala, stranut si secretii nazale apoase
- plamanului - astm bronsic, cu simptome precum senzatii de sufocare si wheezing ("suierat")
Inhalatiile cu abur cald sunt un remediu vechi pentru decongestionarea tractului respirator. Sunt o adevarata calmare pentru mucoasa nazala reducand congestia respiratorie foarte frecventa in timpul manifestarii alergiilor si racelilor.
Aburii calzi au efect antiinflamator pe mucoasa nazala si bronsica, ajutand la desfundarea nasului si calmarea tusei. Pentru calmarea tusei, se pot face inhalatii cu musetel si cimbru, acestea avand si efect decongestionant si dezobturant nazal si bronsic.
Pentru un efect optim, inhalatiile trebuie facute in reprize de cel putin 10 minute. Dupa inhalatie, nu se recomanda expunerea imediata la temperaturi scazute si nici un efort fizic mare.
Inhalatorul ofera beneficii semnificative in caz de raceala, tuse, sinuzita, bronsita sau alergii. Inhalatiile sunt si mai eficiente daca se adauga in apa cateva picaturi de uleiuri esentiale. Inhalatiile cu abur cald sunt eficiente intrucat particulele de vapori de apa ajung direct la zona inflamata si ajuta la fluidificarea mucusului, care este apoi expectorat prin tuse.
Spre deosebire de sistemele traditionale de inhalare, Inhalatorul Medel ofera beneficiul unui abur sigur, constant, mereu la temperatura potrivita. Astfel, va fi usor acceptat si de copii, nefiind nevoie sa stea cu capul acoperit de un prosop si nici nu exista riscul de oparire.
Rezervorul pentru apa fierbinte este complet izolat in timpul utilizarii, iar ajustarea fluxului de abur se face extrem de facil.
Inhalatorul Medel este un dispozitiv medical compact destinat administrarii tratamentelor prin inhalare in confortul propriei case.
In cazul in care simptomele alergice se manifesta prin inflamarea pleoapelor, efuziunea urechii mijlocii (lichid la nivelul acesteia), staza venoasa la nivelul pleoapelor inferioare, este indicat sa se ceara imediat sfatul medicului pentru a se determina gravitatea si metodele optime de tratament.