Recent, a fost dezvăluit că o companie de peste Ocean cu produse pentru bebeluși editează pozele în care apar nou-născuții, făcându-i să zâmbească (de parcă bebelușii nu sunt deja, suficient de drăgălași).
Pornind de la această idee, psihoterapeutul Zoë Bisbing ne spune de ce nu recomandă părinților să folosească filtrele de înfrumusețare atunci când își pozează sau filmează și ulterior, postează materialele pe rețelele de socializare (sursa scarymommy.com).
„Atunci când vede că a fost postată o poză cu el, în care i-a fost schimbată fața sau chiar forma corpului, copilul primește mesajul că nu e suficient de bun și că părintele nu e mulțumit de cum arată. Este ca și când, indirect, i-ai spune că poate fi plăcut de ceilalți doar dacă are aceste filtre pe față și corp”, spune Bisbing.
Sigur că aici nu intră și editarea pozelor ca să fie mai clare sau mai luminoase, de exemplu.
Editarea pozelor cu filtre, în schimb, îi afectează stima de sine copilului, iar treaba asta se va înrăutăți pe măsură ce va crește. Va învăța că nu se poate arăta celorlalți decât în cea mai bună formă a sa, care nici măcar nu este forma sa naturală, ci una artificială, editată astfel încât un om nu poate arăta în acest fel niciodată; adică ceea ce facem și noi, în prezent, chiar dacă la nivel subconștient. Standardele de frumusețe au devenit imposibil de atins, iar unul dintre motive este utilizarea filtrelor de înfrumusețare.
Concluzionând, specialistul menționează că fiecare părinte are dreptul să procedeze așa cuim crede de cuviință, atât în folosirea filtrelor, cât și în alte arii ale parentingului. Câteodată, intuiția e mai bună decât orice sfat primit.
Indiferent de modalitatea în care vei proceda, sperăm că ai găsit informațiile de mai sus utile.
Surse foto: www.pexels.com
Surse articol: scarymommy.com