„În ziua de azi, nu mai e ușor să fii mulțumit de corpul tău. În schimb, e ușor să te compari cu imaginea altor persoane de pe social media, care se află la câteva click-uri distanță.
Nu e ușor, dar vreau să fac alegerea conștientă de a-mi iubi corpul, pentru că vreau ca și copiii mei să simtă la fel.
Am doi copii de 2, respectiv 4 ani și nu-mi doresc să ajungă să resimtă presiunea socială care spune că doar dacă arăți într-un anumit fel, ești acceptat.
Așa că mi-am găsit inspirația în copiii mei, cum, probabil, fac toate mamele. Pentru ei, am început să depun efort în relația cu corpul meu.
Acum, îmi e mai ușor să accept și să înțeleg că nu este o tragedie că am nevoie de o mărime mai mare.
Am început să-mi expun celulita, acneea, cicatricile, sânii lăsați - în oglindă, față de copiii mei, dar și pe rețelele sociale.
@emilyjeanne333 LOVE THAT BODY BABES #bodypositivity #bodypositive #loveyourself #selflove #bodiesthatlooklikethis ♬ Coming of Age - Blondes
Am făcut progrese mari și îmi e mult mai ușor să mă uit acum la corpul meu și să-i spun „te iubesc”. Sigur că încă am unele zile în care sunt nemulțumită de grăsimea de pe burtă, sau de vergeturile de pe piele, dar încerc să-mi amintesc că este un proces de învățare - sau, mai bine zis, de reînvățare. Reînvățarea faptului că valoarea mea nu este dată de modul în care arăt” (sursa scarymommy.com).
Ce exemplu frumos oferă această mămică copiilor ei, nu-i așa? Uite ce alte idei mai poți să le transmiți copiilor tăi, pentru a-i ajuta să aibă o relație sănătoasă cu corpul lor (sundayriley.com).
Complimentează-le personalitatea
E ușor să-i spunem unei fetițe că e frumoasă, sau unui băiețel că are un zâmbet de milioane și nu e nimic în neregulă cu asta; însă Dana Suchow, specialist în tulburările alimentare, recomandă adulților să-i complimenteze pe cei mici și asupra altor calități. De pildă, în loc să-i spui unui copil că e drăgălaș, alege să-i spui că e creativ sau inteligent sau talentat. E ceva ce poate face toată lumea și care, pe termen lung, are efecte benefice.
Fii atent la cum vorbești cu sine
Copiii sunt ca niște bureți care absorb informația din jur. Așadar, când vorbești cu prietena ta și îi spui că trebuie neapărat să slăbești, sau că fundul tău arată enorm în acei pantaloni - mai ales dacă asta se întâmplă des - copilul va prelua mesajul că doar dacă arată într-un anumit fel este acceptat de către ceilalți.
„Nu e prea bine să ne plângem încontinuu de corpul nostru în fața copiilor, pentru că ne vor copia comportamentul”, mai spune Suchow.
Vorbește-i mai mult despre ce poate face corpul și mai puțin despre cum trebuie să arate
„Atunci când fac sport, mereu îi vorbesc fiicei mele despre ce se întâmplă în corp - faptul că îmi dă o stare de bine, dar și faptul că voi câștiga masă musculară. Îi spun că muncesc în fiecare zi mai mult, ca să mă simt în armonie cu mintea și cu corpul meu”, spune Roz MacLean, mamă și autor al cărții „The Body Book”.
Corpul poate face multe lucruri excepționale. Este ca un ecosistem complex și inteligent, despre care putem învăța o viață întreagă. De ce să ne concentrăm doar pe modul în care arată?
Tu ce relație ai cu corpul tău? Dar copilul tău, cu corpul său?
Surse foto: www.istockphoto.com
Surse articol: scarymommy.com sundayriley.com www.tiktok.com/@emilyjeanne333