Insa nu toate tipurile de ulei sunt la fel de sanatoase pentru alimentatia copiilor nostri. Putem alege cele mai fericite variante, astfel incat sa le asiguram micutilor o alimentatie cat mai sanatoasa.
ULEIUL DE FLOAREA SOARELUI
Este cel mai folosit ulei in bucataria romaneasca. Are avantajul pretului de partea lui, intrucat este un ulei mai ieftin decat multe alte tipuri de uleiuri din comert. El contine o cantitate mare de acizi grasi, cu conditia sa nu fie rafinat. Din nefericire, in bucataria romaneasca se consuma mult ulei rafinat de floarea soarelui, si foarte putin cel presat la rece, care este mult mai sanatos. Daca folositi uleiul de floarea soarelui pentru prajit, in nici un caz nu recurgeti la refolosirea lui! Aruncati-l, chiar daca ati prajit o singura data o cantitate mica de cartofi, de exemplu. O data ajuns la o temperatura inalta, prin prajire se produc anumite modificari fizico-chimice cu actiuni ne faste pentru organism. Specialistii sustin ca uleiurile arse la temperaturi foarte inalte sunt cancerigene. Insa pana la efecte foarte grave, ele pot da tulburari ale sistemului digestiv, si asa destul de fragil si delicat la copii.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO