Nisipul kinetic este pe locul 3 in topul celor mai apreciate jucarii din lume. Textura lui, asemanatoare cu cea a nispului ud de la plaja, iti aduce bucuria aceea de a construi castele de nisip chiar in propria casa. Are proprietatea de a curge si in acelasi timp de a se lipi, de a se misca intr-o experienta fermecatoare. Astfel, imaginatia si indemanarea copilului sunt puse la incercare si stimulate la maximum. Poti achizitiona nisipul kinetic de aici: www.nisip-kinetic.ro
Iti oferim spre inspiratie cateva activitati in care este implicat nisipul kinetic, dar mai ales copilul.
Castele de nisip
Desigur ca primul joc pe care l-am incercat si noi, ca doar vorbim de nisip, a fost sa modelam castele de nisip. Practic, ai nevoie de aceleasi forme pe care le folosesti si la mare, cand va jucati in nisipul normal.
Dar poti folosi si orice alte forme. Noi am facut castele de nisip kinetic cu forme de pahare, de diferite marimi, dar si cu forme dedicate. Fiecare "sculptura" cu nisip kinetic a fost o bucurie pentru copil, care a fost intotdeauna incantata nu numai de rezultat ci si de activitate in sine.
Prajituri si torturi
O alta idee care a venit din partea fetitei mele, a fost sa modelam cu nisip kinetic prajituri in diverse forme. Am folosit formele pe care le aveam in bucatarie, dar si alte forme, ramase de la jocurile cu plastilina. Asa ca ne-am distrat si am preparat pentru papusi: biscuiti, briose, torturi etajate, chiar si sandvisuri si bomboane.
Animalute
Formele care decupeaza animalute in nisipul kinetic sunt de mare interes mai ales pentru copilasii mai mici, intre 2 si 4 ani care invata animalele, si care vor fi fascinati de rezultatul acestora. Astfel de forme le puteti gasi atat in seturile cu plastilina cat si in seturile dedicate jocului in nisip. Sau, puteti chiar voi modela diverse animalute, daca aveti indeajuns de multa imaginatie si indemanare.
Litere si cifre
Pentru copiii mai mari nisipul kinetic poate fi o activitate educationala interesanta. Cu ajutorul formelor care imita litere si cifre, cei mici pot sa isi insuseasca notiunea acestora intr-un mod amuzant si interactiv.Noi am folosit litere si cifre magnetice, pe care le aveam deja in casa pentru a compune cuvinte. In cazul copiilor mai mari, o varianta interesante o presupune imitarea unui cuvant scris deja pe hartie, pe nisipul kinetic. La copiii si mai mici, stampilele cu litere sunt cele mai amuzante. Un joc care i-a placut tare mult fetitei mele este cel "de-a cauta litera". Am ascuns prin nisip literele si o rugam sa caute o anumita litera prin el. Nu pot descrie bucuria ei de a framanta nisipul si de a gasi litera.
Imaginatia este limita!
In cazul nisipului kinetic orice este posibil. Practic, numai imaginatia noastra si a copiilor nostri ne poate limita. Si chiar si atunci avem o intreaga enciclopedie de idei in lumea infinita a internetului. Iti mai oferim, spre inspiratie, cateva idei de folosire a nisipului kinetic care sa incante copilul: