Caută cea mai bună variantă de a transporta lucrurile copilului
Aici poți fie să alegi să pui totul în bagajul tău sau să cumperi un mic bagaj separat, precum un troler pentru copii. Evident, în cele mai multe cazuri tot tu sau partenerul veți duce geanta, aceasta putând fi lăsată în responsabilitatea copilului abia de la o vârstă mai mărișoară și chiar și atunci cu un bun control asupra greutății. Totuși, este bine să ai un bagaj separat pentru cel mic, astfel încât să așezi acolo toate obiectele de care ai nevoie, fără să le amesteci cu restul lucrurilor. În plus, un troler mic și colorat va fi ușor de manevrat și cu siguranță pe gustul lui bebe, atunci când îi vei arăta cum îi împachetezi frumos hăinuțele și jucăriile.
Pune în primul rând în bagaj produsele de bază
Chiar dacă e vacanță, anumite aspecte nu se vor schimba: bebe are nevoie de scutece, de lăptic proaspăt și de tot felul de produse de îngrijire, precum loțiunea specială, șervețelele umede pentru igiena. E bine să îți notezi pe o listă produsele pe care le folosești zilnic și acasă, astfel încât să nu uiți să iei ceva de care ai nevoie cu adevărat. De exemplu, câteva scutece de rezervă sunt extrem de importante, însă dacă vacanța e într-o destinație urbană, nu e necesar să cari după tine câteva pachete - poți cumpăra și de acolo, de la supermarket.
Nu uita obiecte precum biberonul, suzeta preferată, ba chiar și sterilizatorul: aruncă un ochi pe altex.ro, unde vei găsi sterilizatoare de biberoane special gândite pentru călătorii. Tot la categoria produse de bază intră și eventualele medicamente, în cazul în care bebelușul are vreo alergie sau știi că se confruntă uneori cu dureri de stomac. Este recomandat să ai la tine medicație de urgență, pentru orice eventualitate - dacă bebe face o indigestie sau răcește, vei dori să îl poți ajuta cât mai rapid să își revină. Nu e rău să pui în bagaj și un termometru.
Ia hăinuțe de schimb și gândește-te la variațiile de temperatură
Este posibil să mergeți la munte și să te gândești că bebelușul va avea nevoie doar de haine groase, însă lucrurile nu stau chiar așa: atunci când sunteți în vilă, cabană, hotel sau la restaurant, iar temperatura este una crescută, cu siguranță îți vor fi utile hainele subțiri, astfel încât bebe să se simtă cât mai confortabil și să nu transpire. Știi probabil deja că în cazul unui copil mic e bine să ai mereu destule haine de schimb, așa că nu neglija acest aspect. Nu uita de ciorăpei, căciulițe, vestuțe, fular și orice accesorii care vor mai fi necesare.
Împachetează și câteva jucării
Bebe va aprecia cu siguranță să aibă la îndemână jucăriile preferate - atât când sunteți pe drum și se plictisește, cât și când ajungeți la destinație și are într-un fel nevoie de siguranță, de familiar. Chiar dacă te are pe tine acolo, ideal ar fi să aibă și cel puțin o jucărie cu care îi place să se joace acasă. Gândește-te că cei mici au slăbiciuni pentru anumite obiecte și sunt în stare să plângă minute sau ore în șir după ursulețul de pluș sau zornăitoarea ieftină de acasă, chiar dacă tu mergi la magazin și îi cumperi o jucărie nouă și scumpă.
Locul în care va dormi bebelușul
În cazul în care ai un pătuț portabil și spațiul îți permite - de exemplu în acele vacanțe în care mergi cu mașina - e bine să îl iei la tine, mai ales dacă nu știi de ce condiții de somn vei beneficia la destinație. Există hoteluri care pun la dispoziție și paturi speciale pentru cei mici, însă nu vei găsi așa ceva de fiecare dată și varianta de a-l culca pe bebe în pat cu voi nu e mereu cea mai bună alegere.
Dacă vei călători cu automobilul, nu uita de scaunul auto pentru bebe, fiindcă în niciun caz nu poți pleca la drum fără acest accesoriu.
Vacanța cu bebe poate fi ceva foarte plăcut - important este să te organizezi din timp și să ții cont de nevoile celui mic. Vrei să găsești și câteva idei de cadouri pentru mame și bebeluși, astfel încât să faci în această iarnă cele mai frumoase daruri? Citește articole dedicate cadourilor pentru cei mici aici: https://altex.ro/cadouri-mama-bebe/pag/.
Sursa foto: shutterstock.com