Ce înseamnă părinţi reuşiti?
Să fii un părinte reuşit înseamnă, în primul rând, să fii pregătit. Încă de la început. Încă din momentul când ai vazut acele două liniuţe pe testul de sarcină. Informaţia responsabilă, obţinută din surse sigure, de la specialişti, şi folosită raţional şi cu discernământ, personalizată pe nevoile noastre, este vitală. Vitală pentru copilul nostru, care depinde de noi încă de la concepţie să crească sănătos şi frumos. Noi suntem responsabili pentru acel sufleţel mic, drăgălaş şi inocent pe care îl vom creşte mare, puternic şi sănătos.
Bunica mea, când am anunţat-o că sunt însărcinată mi-a spus un singur lucru: "ai mare grijă, carnea de om se creşte cel mai greu." Aşa şi este.
Încă de la început ai nevoie de informaţii importante. Iar primul pas este, de fapt, un trio pe care trebuie să îl stăpâneşti bine, pentru ca nici tu, nici partenerul tău să nu fiţi luaţi prin surprindere: sarcina, naşterea şi prima lună a bebeluşului. Nimic nu este mai terifiant decât necunoscutul, mai ales pentru un viitor părinte. Aşa că fereşte-te de el. Informează-te. La mine a funcţionat, informaţia mi-a devenit cea mai bună prietenă cât am fost însărcinată, şi aveam timp să mă documentez, şi m-am bucurat când, după naştere, eram mereu întrebată, fiind calmă şi mereu pregătită, în maternitate, prin parc, la pediatru, dacă sunt la al doilea copil. Nu, nu eram, dar, fiind o enciclopedie de informaţie, totul mi-a fost mult mai uşor. Nu m-am panicat niciodată, am ştiut mereu ce am de făcut, am transmis asta şi soţului meu, şi naşterea, apoi prezenţa bebeluşului, mai ales în prima lună, deşi au fost grele, nu au fost stresante. Ca dovadă că am rămas cu amintiri frumoase.
Şcoala Părinţilor Responsabili
Dragi viitori părinţi, dacă discursul de mai sus nu v-a convins, poate, totuşi, reuşesc să vă conving cu o invitaţie la primul eveniment dedicat vouă pe care echipa noastră îl organizează. Şcoala Părinţilor Responsabili se doreşte a fi acel start al vostru către noua lume frumoasă care se va modela pentru voi. Este ajutorul pe care putem noi să vi-l oferim pentru ca voi să fiţi părinţi reuşiti, pregătiţi şi responsabili. Este informaţia de care aveţi nevoie pentru a porni cu dreptul în lungul şi minunatul drum care vă aşteaptă. Veţi descoperi informaţii importante despre naştere şi îngrijirea nou-născutului în primele luni. În misiunea noastră vom avea alături cel mai bine pregătiti specialişti în obstretică-ginecologie, alăptare, pediatrie, psihologie şi nutriţie.
Mai mult, tăticii prezenţi la eveniment vor primi o diploma care sa ateste participarea lor la cursuri de puericultura, in baza careia vor putea obtine de la medicul de familie adeverinta necesara pentru a primi 10 zile in plus la concediu.
Ce trebuie să ştii
Participarea este GRATUITĂ în limita locurilor disponibile.
Când? Vineri, 21 octombrie 2016. De la ora 14.00 la ora 20.00.
Unde? Crown Cişmigiu - str. Ioan Zalomit nr. 6, sector 1, Bucureşti
Cine despre ce va vorbi?
Va modera evenimentul Dan Cruceru, tăticul nostru preferat, Taticool.eu.
Dr. Gheorghiţa Sardescu, Medic Neonatolog Primar şi Medic Specialist Pediatru - şef Secţie Neonatologie Spitalul Clinic de Urgenţă Sf Pantelimon Bucureşti va vorbi despre prima lună de bebeluşie, cuinformaţii importante despre buric, plâns, icter, colici, baie, sughiţ, scaun, vaccinuri, dermatită, produse cosmetice.
Dr. Andrei Voichitoiu, Medic primar Obstetrică Ginecologie - IOMC va aduce în discuţie cea mai mare temere a femeilor la naştere: durerea.
Dr. Iosif Niculescu, Medic chirurg ginecolog, supraspecializat în uro-ginecologie şi senologie, cu peste 30 de ani de experienţă internaţională va pune în balanţă naşterea naturală cu cea prin cezariană.
Vania Limban, moaşă independentă, cu experienţă internaţională, fondator Active Center, ne va oferi câteva trucuri pentru a avea o naştere uşoară şi ne va spune şi cm poate ajuta tatăl în acele momente.
Vasile Tudor, Gas Therapy Manager Linde Gaz Romania, ne va povesti despre Entonox, gazul ilariant cum îi spunem popular, care este analgezia ce nu afectează nici mama, nici bebeluşul.
Dr. Simona Carniciu, medic diabetolog şi nutriţionist, Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "N. C. Paulescu" şi secretar executiv al Asociaţiei Medicale Române, ne va spune despre alimentaţia după naştere şi în timpul alăptării.
Mihaela Drilea, consultant de lactatie şi alăptare certificate internaţional. IBCLC, ,ne va învăţa cum să alăptăm.
Mirela Horumba, psiholog, consilier autonom şi psihoterapeut sub supervizare acredidat de Colegiul Psihologilor din România, ne va spune despre cum să gestionăm fricile noastre de proaspeţi părinţi, dar şi cum tati trebuie să aibă grijă de mami.
Ana Măiţă, vicepreşedinte SAMAS, preşedinte Mame pentru Mame, ne va povesti de ce a ales ea să nască acasă şi de ce naşterea naturală nu este un lucru chiar atât de speriat.
Şi surprizele nu se încheie aici, pentru că avem la sfârşitul seminarului o tombolă care oferă premii folositoare pentru tinerii părinţi: un cărucior Avus de la ABC Design, un coş auto Citi Maxi Cosi, o pompă de sân electrică Avent şi o şedinţă foto profesionistă by Andreea Guţiu Photography.
Informaţii detaliate şi înscrierile se fac aici: www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/
Te aşteptăm!