ALIMENTATIE:
STERILIZATORUL
Pana la 1 an, chiar si dupa, daca ai un copil mai sensibil, sterilizatorul este indispensabil pentru orice mama, indiferent ca alapteaza sau nu. In primele luni de viata este indicata sterlizarea atat a biberoanelor si tetinelor, cat si a suzetelor sau a jucariilor pentru dentitie. Fara sterilizare copilul se poate confrunta cu probleme bacteriene in gurita, cu afte suparatoare, chiar si cu afectiuni digestive. Magazinul online MyCare.ro iti pune la dispozitie produsele de la Phillips Avent, pentru toate buzunarele:
BLENDERUL
La 6 luni medicii recomanda sa se inceapa diversificarea alimentatiei bebelusului. Atunci cel mic este pregatit atat sa inghita, sa invete sa mestece cat si sa accepte si sa constientizeze prezenta altor gusturi in afara de cel al laptelui. Diversificarea se incepe mai intai cu supa de legume sau/si cu piureuri din fructe si legume. Asa ca un blender devine acea ustensila fara de care o proaspata mamica ar pierde foarte mult timp. In fiecare zi trebuie ca cel mic sa fie hranit cu astfel de piureuri, iar o data la doua-trei zile mamica trebuie sa le prepare. Un blender reduce la jumatate timpul acordat prepararii lor. Iar daca investesti si intr-un aparat de gatit cu aburi, cu atat mai bine. Iata ce produse iti propune MyCare.ro:
ACCESORIILE
Fiecare accesoriu care ajuta in alimentatia copilului tau este foarte important, mai ales la inceput, atunci cand ii formezi obiceiurile alimentare. Incepem cu biberoanele, mai precis - tetinele, care daca nu au o conformatie corecta pot duce la o dezvoltare incorecta a danturii. Continuam cu linguritele de la inceputul diversificarii care trebuie sa fie dintr-un plastic fara BPA, moale, astfel incat cel mic sa nu le vada ca o amenintare, care ii provoaca dureri de gingii. Urmeaza cana de apa, care si ea are o deosebita importanta, pentru ca il va ajuta pe cel mic sa se deprinda cu obiceiul de a bea apa singurel. MyCare.ro iti recomanda cele mai bune produse:
INGRIJIRE:
ZONA SCUTECULUI
Cea mai sensibila zona a copilului este zona scutecului, pentru ca intra in contact permanent cu secretiile celui mic. Indiferent de cat de des ii schimbi scutecul, tot te vei confrunta cu probleme in aceasta zona. Insa, cu produsele potrivite, cu o igiena corecta, spalarea zonei sau curatarea cu servetele umede, poti preveni sau scapa de iritatia de scutec. Incearca produsele recomandate de MyCare.ro:
PIELEA
Pielea celui mic are nevoie de hidratare permanenta, pentru ca inca nu este capabila sa produca sebumul de care are nevoie, atat pentru a se proteja de mediul inconjurator cat si pentru a se hidrata numai din alimentatie. Pana la 6 luni aceasta este o problema frecventa la multi bebelusi, care se confrunta cu diferite tipuri de dermatite. Mare atentie: fata bebelusului este mult mai sensibila decat pielea de pe restul corpului. Specialistii recomanda sa folosesti creme diferite pentru ten si pentru corp. Iata ce produse iti propune MyCare.ro:
BAITA
Baita este foarte importanta in ingrijirea unui copil. Indiferent de sezon, medici recomanda ca baita copilului sa se faca zilnic, ramanand ca mama sa decida in timpul sezonului rece daca sa ii faca baie si pe cap celui mic in fiecare zi. Si aici produsele folosite au mare importanta, mai ales in ingijirea pielii capului, care este predispusa la uscare. Multi bebelusi fac asa-numitele "cojite" in primul an de viata, care le ingrijoreaza pe mame. Nu sunt deloc periculoase, insa pot fi prevenite sau reduse cu un sampon de calitate, delicat si hidratant. De asemenea, gelul de dus sau sapunul folosit trebuie sa aiba un pH neutru si sa nu usuce piele copilului. MyCare.ro iti recomanda cele mai bune produse:
|