Pielea uscata a bebelusului: remedii naturiste si sfaturi de ingrijire

Pielea uscata a bebelusului: remedii naturiste si sfaturi de ingrijire

Alexandra Negreanu

Pielea bebelusului este foarte sensibila. De aceea este important sa folosim cele mai delicate metode atunci cand vine vorba de spalat, hidratare etc. Deoarece copilul nu poate singur sa isi ingrijeasca pielea, responsabilitatea parintilor este aceea de a pastra pielea copilului neteda, curata si sa se ingrijeasca sa aiba un aspect sanatos. Dar in ziua de azi, cand aproape toate produsele pentru ingrijirea pielii bebelusilor contin ingrediente sintetice si substante chimic active, este foarte dificil atunci cand trebuie sa optezi pentru produsele potrivite care sa trateze pielea bebelusului in conditii de siguranta si de asemenea, sa nu usuce pielea bebelusului.

Pentru a putea aplica un tratament sau o lotiune contra pielii uscate a bebelusului trebuie , mai intai sa indentifici, apoi sa elinimi pe cat de mult posbil cauzele si factorii care contribuie la uscarea pielii bebelusului:

Cauzele pielii uscate a bebelusului

- Bebelusii au o piele delicata, subtire, care poate deveni uscata foarte usor;
- Pielea uscata poate fi cauzata de vremea rece asociata cu vant;
- Utilizarea de sapunuri dure pentru pielea bebelusului;
- Anumite tipuri de produse pentru copii sapunuri, sampoane pot determina, de asemenea, uscarea pielii. Incerca sa cumperi produse care nu contin coloranti si parfumuri;
- Imbracamintea, care este confectionata din tesaturi dure pot irita pielea bebelusului;
- Utilizarea unui detergent aspru poate usca, de asemenea, pielea bebelusului;
- Caldura din camera poate provoca uscaciunea pielii unui bebelus;
- Factori ereditari;
- Clorul din apa de la piscina;
- Sarea de baie;
- Aerul conditionat;
- Soarele fierbinte de vara.
- Baile prea dese, pot determina uscaciunea pielii fragile a unui bebelus.

Iata cum poti lupta contra pielii uscate a bebelusului tau, bineinteles dupa ce ai eliminat factorii nocivi din exterior intalniti in lista de mai sus:

1. Tratament natural pe baza de lapte matern

Stim cu totii despre marile avantaje ale laptelui matern pentru mama si copil si chiar pentru mediu, dar exista si alte utilizari ale laptelui matern in afara de cel de a hrani sanatos bebelusul?
Raspunsul este da, laptele matern poate fi folosit vindecarea anumitor boli ... .Laptele matern contine agenti imunologici si alti compusi care lupta impotriva virusilor si a parazitilor. Laptele matern este steril, anti-bacteriam si poate ajuta chiar la vindecarea ranilor si ii poate ajuta pe oameni sa se vindece mai repede dupa un transplant de organe si alte tipuri de operatii. Daca esti o mamica norocoasa care a putut sa isi alapteze bebelusul, foloseste o parte din lapte matern propriu pe pielea uscata a copilului, ca o crema. Laptele matern este un ingredient natural si are proprietati hidratante.

2. Lotiune de corp din comert cu ingrediente naturale

Foloseste un lapte de corp special creat pentru pielea sensibila a bebelusilor. Acesta poate fi aplicat pe toata suprafata corpului copilului, inclusiv pe zonele uscate de pe fata. Vara, tine copilul ferit de soare pe cat de mult posibil poti, si atunci cand pielea bebelusului este expusa direct la razele solare unge portiunile direct expuse cu o crema solara pentru bebelusi cu SPF ridicat. Cum vantul rece sau frigul din sezonurile reci, in special iarna sunt aspre, pielea sensibila a bebelusului poate deveni uscata foarte repede. De aceea este bine ca inainte sa iesi din casa sa hidratezi bine pielea bebelusului cu o crema.

3. Geluri si lotiuni pe baza de aloe vera

Aloe Vera este de asemeanea un ingredient anti-bacterian, precum si o solutie minunata pentru pielea bebelusului. Foloseste doar produse cat de mult posibil naturale sau specifice pentru pielea uscata a bebelusilor. Foloseste intotdeauna un sapun natural, care nu are miros (deoarece inseamna ca nu contine coloranti sau parfum) si este special creat pentru pielea blanda a bebelusului. Aplica creama sau gelul cu aloe vera pe pielea bebelusului si pe fata dupa fiacare baie.

4. Baie hidratanta

Cu cat faci baie mai des bebelusului cu atat pielea sa va fi mai uscata. Deoarece copilul este inca in formare organismul sau nu produce atat de mult sebum, substanta grasa de la nivelul pielii si la fiecare baie acest ulei produs de piele este indepartat lasand epiderma uscata. Pentru a nu produce uscaciunea pielii bebelusului si pentru ca baile sunt necesare, adauga in apa de baie putin ovaz special macerat. Acest ingredient natural are propietati puternic hidratante. Si inca un lucru: nu face bebelusului baie cu apa fierbinte, foloseste apa calduta. Apa fierbinte poate provoca uscarea pielii bebelusului.

5. Masca cu ulei de masline pentru bebelusi

Uleiul de masline este cunoscut ca ingredientul minune in cosmetica, deoarece are proprietati regeneratoare si hidratante. Cum este un ingredient natural poate fi folosit si ca un remediu naturist contra pielii uscate a bebelusului. Adauga cateva lingurite de ulei de masline si cateva lingurite de ulei organic pentru copii si aplica pe zonele uscate ale bebelusului prin tamponare usoara sau poti sa masezi pe tot corpul bebelusului folosind acest amestec, prin miscari circulare.

6. Evita mersul la bazinele de inot sau la piscina

Evita scufundarea bebelusului doar in scutec in piscine sau bazine de inot. Stim ca acest sport este benefic pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului, dar bazinele de inot sunt pline cu apa tratata cu cloruri speciale, care pot fi daunatoare pentru pielea micutului tau. Asadar, daca totusi alegi sa mergi cu bebelusul la piscina sau la bazin opteaza pentru un costum de baie care acopera cel putin 70% din suprafata pielii bebelusului. Si imediat dupa ce ai scos bebelusul din piscina clateste bine pielea bebelusului cu apa calduta si aplica un strat de cream hidratanta.

7. Hidrateaza bebelusul

Daca bebelusul tau este hranit cu lapte praf, ar trebui sa ii oferi portii de apa suplimentare pentru hidratarea pielii. Oricat de mult ai incerca sa tratezi pielea uscata la nivel cutanat, problema poate veni si din interiorul oragnismului. Bebelusii care sunt alaptati la san nu au nevoie de apa in plus, deoarece laptele matern contine toate ingredientele de care au nevoie bebelusii.

8. Achizitioneaza un umidificator de camera

In sezonul rece incalzirea centralizata poate oferi o caldura uscata. Acets fenomen este de obicei principala cauza care confera uscaciunea pielii unui bebelus. De asemeanea poti observa ca si buzele bebelusului se pot crapa. Cea mai buna solutie si metoda nu poate fi oprirea sursei de caldura, ci achizitionarea unui umidificator de camera, care va face aerul sa fie mai prietenoas cu pielea delicata a copilului.

9. Clateste foarte bine hainele bebelusului dupa spalare

Clateste de doua ori hainele copilului inainte de uscare, pentru a te asigura ca ai indeparatat resturile de detergent sau balsam de rufe dupa spalre. Particulele de detergent de pe haine pot duce la uscarea pielii bebelusului, dar poate foarte bine sa determine iritatii si eczeme la nivelul epidermei. Cumpara haine de bumbac in loc de tesaturi dure cum ar fi lana, poliester sau matase. Bumbacul este o tesatura fina, car eprmite pielii bebelusului sa respire.

10. Sterge pielea bebelusului dupa baie corespunzator

Dupa cum am mai punctat si mai sus, pielea bebelsuului este foarte delicata si sensibila. De aceea dupa baie tu, draga mamica ar trebuis aimputersti bebelusul in propsop si sa apesi usor cu plamele pe suprafata corpului micutului tau, pentru a absorbi apa. Nu freca cu prosopul pielea bebelusului, chiara daca tie ti se pare ca proposul este pufos si delicat.

Daca bebelusul tau prezinta o eruptie pe piele, care este de culoare rosie si observi ca ii ofera o senzatie de mancarime, va trebui sa mergi la medicul dermatolog, deoarece ar putea fi semnalele unei eczeme. Acest tip de eruptie necesita un tratament special la recomandarea medicului specialist.

Tu ce remedii si trucuri folosesti contra pielii uscate a bebelusului?

Articolul urmator
Grăsimea corporală a bebelușului: când ar trebui să te îngrijoreze
Grăsimea corporală a bebelușului: când ar trebui să te îngrijoreze

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste
    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste

    Cârceii la picioare pot fi o experiență neplăcută și dureroasă, iar mulți oameni se confruntă cu această problemă în mod regulat. Cârceii se manifestă sub formă...

    Sanosan – mai multă grijă pentru pielea bebelușului tău
    Sanosan – mai multă grijă pentru pielea bebelușului tău

    Bebelușul tău este o minune! La fel e și pielea lui. Este delicat și sensibil – și, prin urmare, necesită o îngrijire adecvată.

    Sauna umedă vs. sauna uscată: ce beneficii are fiecare
    Sauna umedă vs. sauna uscată: ce beneficii are fiecare

    Sauna este o încăpere în care, în urma expunerii la temperaturi ridicate, pielea se încălzește și se transpiră abundent. Tradiția utilizării saunelor datează...

    Coșuri pe picioare: cauze și remedii
    Coșuri pe picioare: cauze și remedii

    Te-ai întrebat vreodată de ce îți apar pe picioare coșuri ? Am adunat în acest articol toate informațiile despre ce înseamnă apariția coșurilor pe picioare....

    Niacinamida: ce este și cum îți ajută pielea
    Niacinamida: ce este și cum îți ajută pielea

    Atât buna funcționare a organismului, cât și frumusețea și sănătatea pielii tale depind de un aport echilibrat de nutrienți. Pentru a te asigura că ai parte de ei, nu ai...

    Un copil a ajuns de urgență la spital, cu pielea galbenă, după ce a mâncat prea multe portocale. Ce diagnostic a primit
    Un copil a ajuns de urgență la spital, cu pielea galbenă, după ce a mâncat prea multe portocale. Ce diagnostic a primit

    Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C şi antioxidanţi cu rol în menţinerea sănătăţii. Contribuie la întărirea sistemului imunitar, previn constiparea,...

    Umflături pe limbă: cauze și remedii
    Umflături pe limbă: cauze și remedii

    Limba este un organ ce îndeplinește funcții foarte importante, ajutându-te să înghiți, să mesteci, să simți gustul alimentelor și băuturilor și să vorbești....

    Uractiv - gel intim pentru îngrijire zilnică
    Uractiv - gel intim pentru îngrijire zilnică

    Probabil știi deja că folosirea săpunului obișnuit sau a produselor cu pH necorespunzător (> 4.5) în zona intimă usucă pielea și crește senzația de mâncărime. Dar...

    © 2025 Qbebe