Gel calmant
Evident, soluția pentru a calma durerea este un gel dinti bebelusi foramen, care să fie aplicat direct pe gingia în cauză. De obicei efectul calmant este imediat și vei vedea pe loc eficiența substanțelor active. Aceste geluri se găsesc la preț accesibil și au ingrediente sigure pentru cei mici. Componente precum lidocaina au efecte benefice pentru a calma rapid zonele afectate iar proprietățile antiseptice ale acestor geluri vin la pachet cu siguranță aplicării directe, direct cu degetul. În general acest tip de gel poate fi aplicat de câteva ori pe zi. Specificațiile diferă în funcție de substanțele prezente și concentrații, drept pentru care este important să descoperim în prospect cât trebuie administrat pe zi și alte detalii de interes. Află mai multe detalii aici.
Jucării
Bebelușul învață în fiecare zi, în fiecare moment și acest lucru se face prin joacă. Industria jucăriilor a trebuit să fie extrem de creativă pentru ca cei mici să aibă o experiență plăcută și pentru ca cei mari să poată sta liniștiți la capitolul siguranță. Mulți părinți se relaxează, de asemenea, când află că cel mic învață și cercetează băgând totul în gură. De unde și importanța jucăriilor când gingiile devin incomode sau deranjante. Cele mai multe au părți moi, cauciucate, numai bune de ronțăit sau apucat cu gingiile, fără să formeze leziuni. Și da, gingiile bebelușilor au o forță incredibilă. Așadar, bucuria de a ronțăi are dublă însemnătate și cel mic știe ce jucărie este mai potrivită (nu greșim când ni se pare că au preferințe clare).
Accesorii
Dedicate special acestei perioade sunt jucăriile pentru dentiție. Acestea vin în diferite forme și culori, extrem de atractive pentru cei mici și cu avantaje clare. Unele pot fi ținute o perioadă chiar în frigider, pentru un efect benefic de calmare a durerii de gingii. În plus, pot fi ținute cu ușurință de cel mic, existând mereu opțiunea de a ronțăi și mânerul, nu doar partea de interes a accesoriului. Ca în fiecare caz, este indicat să citim detaliile despre produs. Unele jucării dedicate dentiției prezintă la interior un lichid care, ca regulă generală, este sigur pentru bebeluși în caz de fisurare. Desigur, este cel mai bine să nu uităm niciodată de supraveghere și atenție în jurul celui mic.
Multă alinare
Alături de intuiție și instinct matern foarte dezvoltat, mama știe foarte bine când tot ce trebuie este o îmbrățișare. Au demonstrat-o și studiile, dar și practica: bebelușul se liniștește în brațele mamei și chiar uită pentru câteva momente de durere atunci când este în cel mai sigur loc pentru el (noroc cu hormonul fericirii). Ai la îndemână acest gest pe care îl poți face pentru micuțul tău și care să vă dea amândurora o stare de bine.
Perioada creșterii dentiției la bebeluși poate fi dificilă și pentru cei din jurul lui. Dar, odată ce simptomele sunt alinate, liniștea revine. Pe cât de importante sunt măsurile luate pentru înlăturarea durerii, pe atât de siguri trebuie să fim că bebelușul nu are nimic cu nimeni, ci pur și simplu simte durere. La urma urmei și adulții stau destul de rău la acest capitol, că să nu mai menționăm că nici vizitele la stomatolog nu sunt printre preferatele românilor. Și aici este importantă o schimbare, pentru ca, la nevoie, cei mici să meargă la stomatolog cu drag, nu cu teamă. Sau măcar să conștientizeze că vizita acolo le face bine. Evident, etapele trebuie lăsate să evolueze armonios și dințișorii la fel. Mai întâi să apară, pentru a-i putea îngriji corect.
Surse foto: Shutterstock.com