In realitate, un numar foarte mic de mame nu pot produce suficient lapte. Alaptarea ca raspuns la nevoile timpurii ale celui mic este cea mai buna metoda pentru a te asigura ca ai suficient lapte si, daca esti ingrijorata, cere ajutorul unui specialist in alaptare.
Este important, mai ales in primele zile, sa intelegi ca bebelusul este cel mai bun "profesor" si ca el iti va ajuta corpul sa invete cat lapte trebuie sa produca pentru a fi suficient.
Cativa factori ce pot fi urmariti pentru a te asigura ca bebelusul primeste suficient lapte:
- de cele mai multe ori bebelusii pierd din greutate in prima saptamana de viata dar ar trebui sa recupereze greutatea pierduta destul de repede. Daca cel mic nu castiga in greutate, cere ajutorul unui expert in alaptare.
- De asemenea, poti vedea daca cel mic se hraneste suficient verificand scutecele acestuia. Bebelusii au, in general, cam 6-7 scutece umede pe zi. Urina ar trebui sa fie deschisa la culoare si sa aiba un miros slab.
- Asteapta-te la 3-4 (sau mai multe) scutece murdare in fiecare zi pana in ziua a patra. Scaunul copilului se va modifica gradat de la meconiu gros, negru in primele zile la meconiu galben in jurul celei de-a 5 a zi. Uneori, copiii care sunt alaptati au scaune mai rare. Daca esti ingrijorata consulta un specialist.
- Vei incepe sa devii constienta de faptul ca sanii tai sunt plini atunci cand, dupa ce alaptezi, ii vei simti mai moi iar copilul va fi mai linistit.
Ce poti face daca bebelusul nu primeste suficient lapte:
- petrece cat mai mult timp in contact piele - pe - piele cu copilul tau;
- alapteaza frecvent si fii atenta la primele semne de foame;
- ajuta copilul in timpul alaptarii prin compresia sanului sau atrage-i atentia pentru a-l incuraja sa continue suptul;
- Ia in considerare colectarea laptelui ramas dupa fiecare alaptare si hranirea copilului cu acesta pentru a-i oferi in continuare toti nutrientii de care are nevoie. Colectarea laptelui poate creste rezerva de lapte in timp ce copilul va recupera greutatea pierduta datorita consumului suficient de hrana.
Lansinoh va ofera o gama de pompe manuale, electrice (simple si duble) care au proprietatile unor pompe profesionale, recomandate pentru uz casnic. Astfel puteti colecta laptele eficient, fara durere si disconfort. Numeroasele faze de colectare ale pompelor electrice te ajuta sa iti personalizezi ritmul de colectare in functie de necesitati.
...afla mai multe pe lansinoh.nextstep.com.ro.