Calculatoare
Febra
Febra se refera la cresterea temperaturii corporale. In mod normal, orice masuratoare temperaturii care are rezultate mai mari de 37 grade C – oral sau 37.2 grade C – rectal, este considerata a fi crescuta. Totusi, acestea sunt valorii medii si este posibil ca temperatura reala sa difere cu +/- 0.6 grade C; temperatura corpului poate sa varieze de asemenea cu 0.6 grade C pe parcursul zilei.
Asadar, febra nu este considerata relevanta din punct de vedere medical pana in momentul in care temperatura corporala nu depaseste 38 grade C. Febra functioneaza ca unul dintre sistemele naturale de protectie a corpului impotriva bacteriilor si virusurilor care nu pot trai la o temperatura mai ridicata. Din aceast motiv, o febra mai joasa nu ar trebui sa fie tratata, decat daca este insotita si de alte simptome deranjante. Cele de peste 40 grade C cer tratament imediat si atentie medicala deoarece pot duce la delir si convulsii, in special in cazul copiilor.
Dictionar medical
Afla definitiile celor mai importanti termeni medicali.
Alti termeni medicali
Ureterita Ecografie mamara Ectoderm Enterovirus Sinistrocardie Carcinom Herpes Tromboza Malign Kashin-Beck Granulom Dacriocistita Xerodermie Sindromul Minkowski-Chauffard Diverticulita Congenital Introvertit Orgelet Osteoporoza Sindromul Edwards Xantocromie Test Waaler Rose Porfirie Potasemie Complexul Cain Eczema Incubatie Liposarcom Tulburare dismorfica corporala Progesteron Nefrocalcinoza Ejaculare intarziata Leucemie Bursita Decalcifiere Uremie Elongatie Cuperoza Chiuretaj Sac amniotic Pelagra Sindromul Wagr Sindrom de fat transfuzat Comedo Convulsie Jejun Landry Conioza Eritrasma Calcificare Ofidism Fractura deschisaArticole asemănătoare
