Scenariul pesimist ar fi că se fac cursuri online până la finalul anului școlar, condiții în care, experții în educație atrag atenția că, ritmul acesta, peste câțiva ani de zile, ne va îngrijora mai mult numărul uriaș de copii care nu vor ști să scrie și să citească, decât analfabetismul funcțional.
De mai bine de două săptămâni, toate școlile din România au lacătul pe ușa, cursurile desfășurându-se exclusiv online. OMS pledează pentru menținerea școlilor deschise și crede că izolarea poate fi evitată dacă sunt sporite măsurile de protecţie.
Citește și: Copiii se intorc la sat. În Ciugud se construiește o nouă școală smart. Imaginile spun totul!
Între timp, procentul cazurilor de copii și tineri între 0 și 19 ani, cu SARS-COV-2, a scăzut cu 0,1 puncte la 14 zile după închiderea generalizată a școlilor din România. Chiar dacă scăderea nu este una semnificativă, este cea mai mică valoare procentuală înregistrată de la 14 septembrie până acum.
Potrivit datelor Ministerului Sănătății, numărul cazurilor de infectare la grupa de vârstă 10-19 ani este în ușoară scădere în ultimele două săptămâni, față de vârful atins în săptămâna 2-8 noiembrie.
- Surse: edupedu.ro, antena3.ro, stirilekanald.ro
- Sursă foto principală: istockphoto.com
Surse foto: istockphoto.com
![Ce s-a întâmplat cu fiul lui Nadine după ce acesta a cerut să fie complet indepent cu școala. „Noah, fiul meu de 14 ani, a decis anul trecut că nu mai vrea să fie bătut la cap de noi cu lecțiile și școala"](/public/uploads/articole/thumbs3/53137.jpg?v=1727695190)