Despre învățătoarea în vârstă de 43 de ani se știe că a participat la concursul județean de suplinire, la care a obținut peste nota 7. În aceste condiții, a avut dreptul să fie prezentă la ședința publică de repartizare a posturilor din data de 6 septembrie.
Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare au precizat că învățătoarea participă an de an la concursuri de titularizare și de suplinire, ocupă câte un post, dar nu stă într-o școală mai mult de 1-3 săptămâni. Aceasta își abandona clasele, care erau preluate de alt cadru didactic, ea prezentându-se ulterior la concursurile din vară sau din toamnă.
Acum două zile, învățătoarea s-a simțit „amenințată” de doi copii și a pulverizat spray lacrimogen asupra lor. Aceștia au fost duși la spital, poliția a preluat cazul, iar învățătoarea a fost reținută pentru 24 de ore.
Directorul școlii în care a avut loc evenimentul a anunțat ieri, în mod oficial, că i s-a desfăcut acesteia contractul de muncă. Acesta a precizat că i s-a părut că femeia avea probleme de relaționare și că a încercat să o supravegheze îndeaproape. Când a fost adresată întrebarea de ce Inspectoratul și școala au angajat-o pe această învățătoare, s-a răspuns că aceasta deține o diplomă, că prezintă documente care dovedesc faptul că este aptă să lucreze în învățământ.
Inspectorul Școlar General din județul Satu Mare a declarat că trebuie să existe o responsabilitate mai mare din partea celor care acordă avize psihologice pentru cadrele didactice. A spus și că directorul școlii în care s-a petrecut incidentul cu spray-ul lacrimogene a acționat corect, că elevii agresați sunt în afara oricărui pericol. Postul care i-a aparținut învățătoarei a rămas până acum neocupat.