Cercetătorii care au realizat studiul confirmă faptul că antioxidantul Ec SOD (care apare în timpul mișcării mușchilor) are un efect benefic în lupta împotriva contractării coronavirusului, lipindu-se în cele din urmă de organele vitale.
„În timpul efortului glucoza va intra în celule indiferent de insulină, e un mod foarte bun de reglare a glicemiei. Efort fizic susținut înseamnă peste 30 de minute”, declară dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.
Glicemia crescută, afirmă medicii, nu face decât să transforme corpul într-o țintă sigură pentru virusuri și să împiedice semnificativ vindecarea acestuia: „În fața oricărei infecții, nu vorbim doar de această infecție, diabeticii sunt predispuși să facă o formă mai gravă a oricărei infecții virale bacteriene, dar vorbim aici de diabet și obezitate, sunt doi factori de prognostic prost pentru pacienții infectați cu SARS CoV 2”, spune dr. Răzvan Vasilescu, medic primar diabet, Spitalul Colentina.
Statisticile arată că de la începutul anului, românii au cumpărat cu până la 30% mai multe fructe și legume decât în mod normal, acest lucru întâmplându-se după ce a fost publicat un studiu care a anunțat la nivel global că fructele și legumele proaspete sunt indicate în această perioadă de pandemie. Este recomandat ca acestea să fie spălate cu apă din abundență și lăsate la uscat, la temperatura camerei. Odată uscat, virusul devine inactiv și nu mai are putere de infectare!
Sursa: stirileprotv.ro
Surse foto: istockphoto.com