In septembrie 2011, Jennifer Cramblett si partenera ei, Amanda Zinklon au mers la Banca de sperma Midwest din Ohio pentru a cauta un donator potrivit pentru a avea un copil. S-au hotarat asupra donatorului nr. 380, barbat alb, la fel ca ele. Cu toate acestea, pe parcursul procesului de fertilizare, banca a incurcat sperma cu aceea a unui barbat de culoare.
Jennifer a aflat de acest aspect in aprilie 2012, cand s-a decis sa apeleze din nou la banca pentru a-i da sansa copilului inca nenascut sa aiba un frate sau o sora, de la acelasi donator.
Jennifer Cramblett cere Bancii compensatie financiara pentru eroarea comisa
De data aceasta, banca a trimis doctorului lui Jennifer fiolele corecte. Banca a trimis o scrisoare in care cerea in mod explicit scuze celor doua femei pentru probleme create si un cec de decontare pentru cele 6 fiole incorecte trimise prima data.
Conform Chicago Tribune, Cramblett s-a hotarat sa dea in judecata banca pentru neglijenta si pentru incalcarea garantiilor, citand pierderile economice si emotionale pe care le-a suferit in urma acestei erori.
La 21 august 2012, Jennifer a nascut-o pe Payton, primul fat fertilizat in vitro al cuplului. Conform Curtii, "Jennifer si Amanda sunt fericite alaturi de micuta Payton, dar isi fac in continuare griji pentru viitorul fetitei de rasa mixta, intr-o conjunctura sociala plina de acte de discriminare."
Este o problema dificila pentru Jennifer si Amanda sa creasca un copil de rasa mixta intr-o comunitate destul de intoleranta cu alte rase, in micul orasel din Ohio in care traiesc cele doua, se arata in audierile procesului.
Cramblett afirma totodata ca ei ii este dificil sa isi ascunda homosexualitatea fata de parinti si stie ca micuta Payton nu va fi primita cu bratele deschise in familia lui Cramblett, o familie destul de "inchisa si insensibila", asa cum o descrie femeia.
Jennifer mentioneaza ca a ales sa intenteze proces bancii nu pentru ca ar vrea sa renunte la copil, ci pentru ca ea considera ca nimeni nu ar trebui sa pateasca asta si pentru ca banca ar trebui trasa la raspundere pentru eroarea comisa.
Aceasta poveste ar trebui sa vina ca o lectie impotriva rasismului si discriminarii. In esenta, nu conteaza culoarea pielii si nici textura parului sau alte semnalmente fizice privite ca "diferite", ci felul in care o persoana este educata, crescuta si modelata eficient pentru a deveni un membru de baza al societatii in care traieste, arata numeroasele voci din presa ce au mediatizat cazul.
Surse:kidspot.com.au, slate.com