Greșelile pe care le facem și conduc la îmbolnăviri
Autor al cărții Nu hrăni cancerul! Alimentația este aliatul tău împotriva cancerului, medicul Pavel Chirilă subliniază că factorii alimentari declanșatori pentru cancer sunt reprezentați de zahărul alb și sărurile nitrice din compoziția preparatelor din carne (mezeluri) sub formă de azotați. Aceste săruri ajung să se transforme în stomac prin combinația cu acid clorhidric în dimetil-nitrozamil, o substanță 100% cancerigenă. Experimentele pe animale au demonstrat că determină cancerul la ficat în doar 14 zile de administrare.
Profesorul declară că are zilnic de a face cu bolnavi de cancer care au primit recomandări de la medicul oncolog de a consuma orice, în special fripturi în sânge, adică o alimentație hipercalorică. Conform studiilor pe care le-a adunat în cartea sa, bolnavul de cancer trebuie să aibă o alimentație săracă în proteine de origine animală. Un consum abuziv de astfel de produse, mai ales când sunt de proastă calitate, cu hormoni, conduce la un risc crescut de cancer. Pe lângă proteina animală, un alt factor care favorizează instalarea cancerului este zahărul.
Din punct de vedere statistic, România are 480 000 bolnavi de cancer și a ajuns să se claseze pe primul loc la cancerul de plămâni, de col uterin și de creier. Și la mortalitatea prin cancer ne situăm tot pe primul loc, iar perioada trecută de la diagnosticare și până la decesul bolnavului este cea mai scurtă din Europa. De asemenea, România are cea mai mică speranță de viață, cea mai mare mortalitate infantilă (de 10 ori mai mult decât media europeană), cel mai grav spor negativ al populației, cea mai mare incidență a bolilor infecțioase și parazitare, precum și cel mai mare număr de copii cu cancer (5000 de copii). Specialistul consideră că o treime din cancere pot fi evitate printr-un stil de viață echilibrat.
Prof. dr. Pavel Chirilă este doctor în ştiinţe medicale, profesor de Bioetică laică şi creştină, medic primar medicină internă cu supraspecializare în fitoterapie şi homeopatie. De asemenea, este preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuți (ARMF), medic naturist şi autor al mai multor lucrări în domeniu. Pe lângă Centrul Medical Naturalia a reuşit să construiască aşezământul de tratare a bolnavilor de cancer şi leucemie în fază terminală, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina”.
Sursa: www.doctorulzilei.ro
Vezi galeria foto »