Nu fumați – fumatul cauzează cancer prin nicotină și aditivi (peste 600) și poloniul radioactiv (absorbit din sol de tutun). Incidența fumatului în România este de 27%, explicându-se și gradul mare al persoanelor bolnave de cancer pulmonar. Această boală răspunde greu la tratamente oncologice și mult mai eficient și ieftin ar fi evitarea fumatului, un obicei regăsit la 80% dintre acești pacienți. Restul de 20% dintre bolnavi sunt expuși la poluare. Profesorul subliniază că atât fumatul cât și o alimentație nepotrivită sunt factori oncogeni perfizi, care declanșează boala după 20-30 de ani.
Nu consumați zahăr alb rafinat. Impactul acestui produs a fost major asupra organismului uman obișnuit să consume doar glucide complexe din natură, respectiv miere și fructe. Acest carbohidrat zaharat este scos din contextul natural, iar organismul se luptă intens că el, cauzând un dismicrobism intestinal și distrugând flora microbiană benefică. De asemenea, stimulează insulina, care încurajează factorul de creștere celulară, o substanță cancerigenă ce induce mitoze. Nu în ultimul rând, crește nivelul de estrogen la femei, favorizând cancerul în zona genitală. La fel ca și tutunul, efectele sale se văd în decurs de 20-30 de ani.
Nu consumați/evitați făina albă. Un efect similar cu zahărul alb îl are făina albă, având mult amidon în compoziție.
Evitați fructele și legumele care arată foarte bine și mezelurile. Poate părea un sfat ciudat, dar sărurile nitrice folosite pentru creșterea plantelor, fructelor și semințelor stimulează atât talia, cât și greutatea fructelor, rodului și semințelor. Sursele de săruri nitrice din prezent provin din pământ (se toarnă 300 milioane de tone de azotat preluat de plante sau transportat de ape subterane în Europa) și din mezeluri (300 mg în kilogram – 60% este carne și restul săruri nitrice). În decurs de 10-20 de ani se declanșează cancerul.
Interesați-vă dacă fructele și legumele au fost stropite cu insecticide. Azotații, nitații și nitriții, folosiți ca stimulenți pentru plante, afectează omul scăzând imunitatea. Acestea rămân în plantă/fruct și ajung consumate de om.
Citiți cu atenție ingredientele produselor cumpărate. E-urile și aditivii alimentari sunt cancerigeni. Aceste substanțe ajung adăugate pentru o culoare frumoasă și gust mai bun. Un exemplu clar este reprezentat de benzoatul de potasiu, aflat pe lista neagră în Europa și America
Nu consumați organism modificate genetic. Stilul de viață din prezent al omului nu face decât să accelereze și mai mult incidența cancerului. Astfel, în urmă cu 40 de ani cancerul se afla pe locul 10 ca patologie, ajungând în prezent pe locul doi, iar în 10 ani se prevede că va ajunge pe locul întâi. Organismele modificate genetic sunt intens promovate în prezent și reprezintă o influență negativă.
Evitați terapiile hormonale. Abuzul de hormoni crește riscul de cancer în sfera genitală a femeilor de două ori și jumătate. În ultimii 20 de ani s-au consumat peste 20 000 de tone de pilule contraceptive; steriletul este tot o sursă oncogenă, iar fertilizarea in vitro presupune cantități enorme de hormoni introduse în corp.
Acordați atenție parabenilor din antiperspirante. Aceștia blochează transpirația toxică care revine în organism și favorizează apariția de tumori.
Relaxați-vă. Factorii psihici pot conduce la apariția cancerului. Un stres mare în viața bolnavului, un stres apărut brusc, lipsa sprijinului și lipsa unei soluții de a scăpa de stres sunt cele patru condiții care cauzează cancer în decurs de 12 luni.