Între orele 19:00 și 24:00, cei care vor păși pragul Operei Comice pentru Copii se vor putea întâlni, chiar din foaier, cu muzicienii de la Truverii, trupa de muzică medievală care are spectacole în repertoriul OCC, și vor putea lua parte la un atelier de colorat și vopsit blazoane, steaguri, scuturi și săbii. La fiecare sfert de oră, vizitatorii vor putea porni în tururi ghidate prin clădirea Operei Comice pentru Copii. Pe traseu îi vor aștepta patru acvarii cu pești exotici și o mini expoziție educațională la Atelierele „Micul Artist". Pe acoperișul clădirii, echipa Operei Comice a pregătit încă o surpriză: corturi cu fluturi vii printre care spectatorii se pot plimba liberi. La final, copiii sunt așteptați în Sala UnderGrant, unde se vor putea bucura de o mulțime de jocuri logice și de perspicacitate. Intrarea este liberă, iar expozițiile vor rămâne deschise și pe perioada Festivalului Opera Copiilor, între 29 mai-3 iunie.
În weekendul care tocmai s-a încheiat, la Salonul Mozart a avut loc premiera spectacolului de operă „Colombina se întoarce", în regia Irinei Furdui. Zeci de spectatori mici și mari au urmărit cu interes și la final au aplaudat cu entuziasm aventurile Colombinei și ale spriridușului Arlechino, prietenul său de nădejde. Spectacolul se joacă până pe 25 mai. Tot din acest weekend, Opera Comică pentru Copii a reluat, la Sala Mare, baletul „Don Quijote", în coregrafia lui Cătălin Caracaș și scenografia Adrianei Urmuzescu. Astăzi, 14 mai, de la ora 19:30, publicul gălățean se poate întâlni cu „Don Quijote" pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă Nae Leonard din Galați, de la ora 19:30, în cadrul celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver".
Pe 26 și 27 mai, Opera Comică pentru Copii găzduiește, la Sala UnderGrant, spectacolul invitat al Teatrului „Tudor Vianu" din Giurgiu, „Apolodor". Frumoasa poveste a pinguinului care vrea să plece de la circ și să se întoarcă acasă, în Labrador, este o adaptare realizată de Virginia Vasilache după basmul în versuri „Apolodor, pinguinul călător" de Gellu Naum.
Festivalul Opera Copiilor, ediția a patra
Între 29 mai și 3 iunie, Opera Comică pentru Copii îi sărbătorește pe cei mici printr-un amplu festival dedicat lor, cu o mulțime de activități și surprize. Cea de-a patra ediție a Festivalului Opera Copiilor (FOC) aduce pe scenele Operei Comice, pe lângă producțiile proprii, mai multe spectacole invitate din țară: „Sarea în bucate" (T.N.M. Eminescu Timișoara), „Aladin" (Teatrul Regina Maria Oradea) și „Alice în Țara Minunilor" (Ateneul Iași). În zona special amenajată pentru Festival, copii vor putea participa la o mulțime de jocuri, concursuri și campionate de dezbateri, șah, Kendama, Quoridor sau King Domino, precum și la ateliere de pictură și desen. Pe scena Festivalului vor avea loc spectacole de balet ale copiilor participanți la Atelierele „Micul Artist" și recitaluri ale corurilor din Programul Național Cantus Mundi. Cei mici se vor putea bucura de piscina cu bile și de Aventura Park cu tiroliană și tobogan gonflabil, spectacole în aer liber și expoziții interactive de fluturi vii și pești exotici. În cadrul FOC va fi deschis și un târg educațional, iar în fiacre zi copiii vor putea asculta povești citite de artiști renumiți, printre care soprana Felicia Filip, solista Paula Seling, tenorul Fang Shuang sau Teodora Buciu, câștigătoarea concursului „Vocea României".
Premiera „Sunetul muzicii"
Sărbătorirea copiilor și a copilăriei continuă la Opera Comică cu premiera musicalului „Sunetul muzicii", în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. Celebrul musical, de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, va avea câte două reprezentații pe zi pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii, în zilele de 1, 2 și 3 iunie. Spectacolul are o durată de 150 de minute, cu o pauză, și este recomandat copiilor cu vârsta de peste 7 ani. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 12.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate peste 600 de reprezentații, dintre care 19 premiere.