Acţiunea din acest episod se petrece în jurul unui lanţ de evenimente stranii care sabotează ani la rând punerea în scenă a unui spectacol de teatru. În urmă unui accident din timpul repetiţiilor, chiar pe scena spectacolului ce urma să aibă loc, Erica (Erika Rantes, 10 ani) este rănită. Asistentul de detectiv (Silviu Ciupercă, 10 ani) trimite un selfie ciudat, iar Detectivel (Matei Burgui, 11 ani), personajul principal al seriei, încearcă să afle misterul din spatele acestei întâmplări. Ajutat de către Alexia (Alexia Andrei, 11 ani), veşnic îndrăgostită de el, Detectivel porneşte investigaţiile alături de prietenii săi. Oare spiritele sabotează spectacolul, aşa cum cred copiii, sau cineva care are un motiv serios să o facă? Trădarea şi prietenia sunt două lucruri despre care copiii vor învăţa multe în acest nou film cu tema educativă, marca Micile Vedete. Primele 5 episoade ale seriei cu detectivi pot fi vizionate online pe www.club.micilevedete.ro. Prima platformă online de filme româneşti pentru copii, cu teme educative - Clubul Micile Vedete - este susţinută de Giusto Natura şi Reinert-Martinel, doi parteneri care au înţeles cât este de importantă investiţia în educaţia copiilor noştri. Din distribuţia filmului „Trădarea" face parte Mara Dinu, cea care interpretează rolul Dariei Ciorbă din noul serial "Ai noştri", ce se difuzează la PRO TV de la începutul lunii martie.
În aceeaşi seară a fost lansată, în premieră, prima piesă de Teatru TV pentru Copii, „Hamsterul", realizată de Şcoala Micile Vedete, care ne oferă o adevărată lecţie de viaţă. Regia artistică este semnată de Ema Pendiuc după un scenariu de Salex Iatma.
Filmul „Trădarea" este regizat de Ariana Pendiuc şi sora sa, Ema Pendiuc, fondatoarele Şcolii Micile Vedete, care împreună cu o echipă de tineri profesionişti au realizat întreaga serie de 6 episoade. Toată aventura porneşte de la „Maşina de făcut teme", care dă şi titlul primului episod, o invenţie genială, furată de un grup de copii. Andrei, un băiat perspicace, care îl are ca asistent pe Detectivel, rezolvă cazul descoperindu-şi astfel veleităţile de detectiv. Acesta se instruieşte în următorul episod, "Şcoala de detectivi", la Extraordinara Şcoală de Detectivi, din Detectivești. În episodul "Detectivel la apă", Detectivel dispare, Andrei având un nou caz de rezolvat. Detectivel este găsit şi preia ştafeta de la Andrei, iar în al patrulea episod, "Misterele trecutului", ajutat de Silviu, pasionat şi el de elucidarea misterelor, descoperă Maşina timpului care îi duce în urmă cu 25 de ani. Reuşesc să se întoarcă în prezent şi se pregătesc de o nouă aventură în cel de-al cincilea episod "Magicianul". Detectivii sunt intrigaţi de evenimentele stranii care se petrec în parc odată cu apariţia unui misterios magician şi încearcă să descopere care este cauza acestor întâmplări.
Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii „Micile Vedete" este un proiect educaţional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală şi inteligenţă emoţională prin intermediul a trei discipline inovative, special create şi adaptate copiilor: Tehnică de filmare, Interpretare şi Dicţie pentru copii. La 7 ani de la înfiinţare, Şcoala „Micile Vedete" se mândreşte cu un portofoliu de 24 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative, dintre care 5 au fost selecţionate la Festivalul de Film de la Cannes (2010, 2011, 2012, 2014, 2015), dar şi la alte festivaluri internaţionale din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia şi Australia. Şcoala Micile Vedete este membră a Centrului Internaţional al Filmului pentru Copii şi Tineri - CIFEJ, înfiinţat de UNESCO.