10% din încasări vor merge către proiectul de educaţie parentală al Asociaţiei, "8 Paşi spre Copilul Tău", destinat grupurilor vulnerabile. Lansarea va avea loc în cadrul "Orei de poveşti", de la Biblioteca Ion Creangă, începând cu ora 11:00.
Sanda Watt, traducătoarea cărţilor din Seria Kate Hosford, va lectura cartea "Eu şi infinitul", iar Selma Dragoş, regizor de teatru pentru copii, va povesti cu cei mici despre infinit şi ale sale taine.
"Eu şi infinitul" este cartea care o încurajează pe mica eroină Uma să caute răspunsul la întrebarea „La ce te gândeşti când spui infinit?", atât singură cât şi cu ajutorul prietenilor. Deşi va găsi nenumărate variante, în final micuţa va reuşi să cuprindă infinitul într-o discuţie cu bunica sa.
"Mare petrecere de ziua mea" ne face cunoştinţă cu Annabelle, cea care îşi doreşte să-şi serbeze ziua de naştere pe Luna. Povestea o poartă pe eroină printre stele, dar petrecerea se sfârşeşte dezastruos. Fetiţă depăşeşte eşecul şi în anul următor construieşte o corabie de piraţi în grădina părinţilor, pentru o nouă petrecere de ziua ei.
"Marele coc" ne-o prezintă pe tot pe Annabelle căutând să-şi creeze un stil personal şi original. În versuri amuzante, păstrând aceeaşi perseverenţă ca în volumul precedent, fetiţa îşi construieşte un coc măreţ, cu ingredinte din bucătărie. Când acesta se prăbuşeşte, cere ajutorul mamei şi în final reuşeşte să dea tonul modei la şcoală.
"La masă cu acrobaţii" este cartea care îmbie la festin şi cei mai mofturoşi copii. Bucătarul circului destăinuie meniul, preferinţele, restricţiile şi mofturile culinare ale artiştilor. Cu rime dulci şi versuri condimentate, cartea lasă gura apă cititorilor de toate vârstele.
Proiectul de educaţie parentală al Asociaţiei Atelierul de Zâmbete, "8 Paşi spre Copilul Tău" vizează participarea asistenţilor maternali, a educatorilor din centrele de plasament, a persoanelor care au copii în plasament şi a mamelor din centrele maternale la Programul de Educaţie Parentală Cercul Siguranţei, program centrat pe relaţie.
Acesta îi ajută să înţeleagă mai bine nevoile copiilor şi să dezvolte, în siguranţă, o relaţie de ataşament. O astfel de relaţie fundamentează, pentru copii, dezvoltarea empatiei, a stimei de sine, a relaţiilor bune cu adulţii şi copiii, a abilităţii de gestionare a emoţiilor, a bunătăţii şi blândeţii.