Drama lui Florin Niță, portarul echipei naționale. A rămas orfan de mic și a fost nevoit să muncească din greu ca să supraviețuiască

Drama lui Florin Niță, portarul echipei naționale. A rămas orfan de mic și a fost nevoit să muncească din greu ca să supraviețuiască

Mariana Voinea

Apără gol după gol pentru echipa națională a României, deși a trecut prin clipe sfâșietoare. A avut o copilărie grea, a amblat cozonaci cu mânuțele lui micuțe pentru că era stâlpul casei și singurul sprijin al mamei bolnave. Acum este aplaudat de mii de suporteri la fiecare meci și este cu siguranță mândru de progresul pe care l-a făcut!

Cu multă dăruire, gol după gol, este pe buzele tuturor suportelor echipei naționale atunci când reușește să evite încă un punct marcat de echipa adversă. Florin Niță, portarul echipei naționale, ascunde în spatele dăruirii cu care ne-a obișnuit o dramă personală de neimaginat.

Orfan de tată și cu o mamă bolnavă, Florin Niță a trebuit să muncească de mic, dând singur piept cu viața.

Pe data de 2 iulie, Florin Niță mai are un examen greu de trecut cu echipa Olandei, unde portarul trebuie să apere încercare după încercare a rivalilor. Pe data de 3 iulie, Florin Niță împlinește 37 de ani și speră la cel mai frumos cadou, calificarea României în semifinalele EURO 2024.

Oare l-ar ajuta acest progres pe plan profesional să depășească drama pe plan personal pe care a trăit-o de mic copil?

A ambalat cozonaci pentru a supraviețui

La vârsta de cinci ani rămânea orfan de tată, iar Florin Niță se chinuia să supraviețuiască cu o mamă bolnavă. Unul din îngerii săi păzitori, pe lângă bunici, este vecina Pansela pe care Florin Niță și-o amintește foarte bine și care i-a dat un sfat prețios în viață de la o vârstă fradegă.

„Aveam o vecină pe care o chema Pansela. O fostă vecină din Drumul Taberei, care m-a ajutat foarte mult. O să o țin minte mereu. M-a luat de mână și mi-a zis că dacă nu voi munci, nu o să reușesc”, a povestit portarul României pentru GSP.

Cel care a bifat 35 de meciuri pentru Gaziantep în Super League și Cupa Turciei, Florin Niță își continuă povestea de viață care a avut-o pentru o perioadă în prim plan pe vecina Pansela.

Aceasta a fost cea care l-a luat de mână și l-a dus la fabrica de cozonaci, unde portarul trebuia să împacheteze babanii frumos pentru a primi o sumă modică și pentru a pleca acasă cu un cozonac.

florin nita alaturi de sotia sa in masina

Viața îți dă și bune, și rele! Ea a fost cea care m-a dus în fabrica de cozonaci'. „Mi-e greu să vorbesc…. Aproape că nu pot… Dacă încep să povestesc, trebuie să plâng… Munceam pe unde puteam. Munceam la propriu! Am lucrat până şi la o fabrică de cozonaci!”, își amintește sportivul.

Acesta continuă mărturisirea emoționantă, susținând că, după ce și-a pierdut tatăl, s-a gândit la un mod de a face bani cinstiți. Știa că trebuie să facă tot ce îi stăm putință pentru a-și ajuta mama bolnavă. Așa că a ambalat cozonaci pentru a nu rămâne pe stradă sub cerul liber și pentru a-și ajuta familia.

„Mama era bolnavă, nu aveam bani și ne bucuram de fiecare dată când ajungeam acasă cu un cozonac…

Mă dureau picioarele, că eram mic și tot împachetam la cozonaci. Dar știam că trebuie să muncesc să-mi iau cozonacul', povestește el despre copilăria care nu a fost copilărie. 'Viaţa mea? Pfuuu… Nu cuprinde prea multe lucruri. A însemnat muncă, muncă și iar muncă!”, a mărturisit emoționat portarul României.

Video: Momentul incredibil când un fotbalist faimos își ajută soția să nască în curtea blocului

Care a fost cel mai greu moment din viața lui Florin Niță?

Sportivul a trecut prin atât de multe încercări ale vieții, încât nu poate nu poate alege un moment exact între pierderea mamei, a tatălui, a bunicilor, rând pe rând. Moartea mamei a avut însă un impact major în viața sportivului.

„Fără părinţi, fără bunici… Am luat-o de la zero. Cel mai mult îi datorez soţiei mele, care mi-a oferit totul în viaţă. Când a murit mama, am simţit că totul s-a terminat pentru mine. A fost o dramă. În mulţumesc soţiei care, când mama era pe patul de moarte, i-a promis că o să aibă grijă de mine”, povestește cu tristețe portarul României despre momentul sfâșietor în care a pierdut-o pe cea care i-a dat viața pentru Gazeta Sporturilor.

Să nu uităm de vecina Pansela. Femei joacă un rol important în viața fotbalistului atât pe plan personal, cât și profesional. Se pare că Pansela este cea care l-a dus la ambalat cozonaci, dar și cea care l-a luat de mână și l-a dus pe terenul de fotbal.

florin nita alaturi de sotie si de copii la picnic la masa

Pesemne că vecina a simțit imediat talentul și dăruirea, precum și dorința și ambiția băiatului de a face bani, încât a fost sigură că Florin Niță va ajunge cândva un om mare.

„Tot ea a fost cea care m-a dus la fotbal şi mi-a zis: Bucură-te de fiecare dată când joci fotbal, e o plăcere a vieţii!. Așa am ajuns la fotbal. Mi-a spus în primele zile: „Florine, să te ții de fotbal și vei avea multe bucurii”, a declarat pentru aceeași publicație Florin Niță.

Ce a învățat portarul echipei naționale din toate greutățile prin care a trecut? În primul rând că „viața te călește”, că trebuie să fie umil, smerit, că fiecare om are povestea și că „trebuie să-ți vezi mereu de treabă chiar dacă nu ai niciun chef”.

Povestea de nota 10 a celebrului Gheorghe Hagi. Are o soție discretă și doi copii care i-au împlinit viața

Florin Niță, un soț și un tată devotat

Deși viața nu a fost prea darnică cu el la început de drum, pe parcurs lucrurile s-au schimbat pentru sportivul care este căsătorit de 11 ani și are împreună cu soția lui doi copii. Florin și actuala lui soție Laura se cunosc de când erau adolescenți, iar în urmă cu 11 ani s-au și căsătorit.

Acum își cresc împreună cei doi copii, fetița și băiețelul. Despre soțul ei, Laura scrie cu mândrie și recunoștință pe rețelele de socializare: „Câte am trăit împreună și câte vom mai trăi împreună. Azi mi-am amintit toate visurile si promisiunile tale, toate sacrificiile tale, toate durerile tale, toate nopțile nedormite, nopți cu multe ofuri și mult freamăt.

Azi mi-am amintit toate urcușurile si coborâșurile tale și mi-au curs lacrimile. Azi ai făcut istorie, ați făcut istorie! Azi nu ai fost doar al nostru, al meu și al copiilor, azi ai fost încă o dată al României. Te iubim, tati! Sunt atât de mândră!! Mulțumesc, Doamne pentru tot”.

De ce îi spune Florin Niță lui Marius Șumudică, „tată”?

Fostul antrenor Marius Șumudică pe care cu siguranță cu toții îl cunoaștem din istoricul lui în domeniul fotbalului. Fost jucător pentru Sportul Studențesc și Rapid București, „Șumi” a fost ca un tată pentru Florin Niță.

Portarul și-a exprimat chiar recunoștința față de marele fotbalist într-un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat după victoria României în egalul obținut cu Slovenia la Euro 2024: „Bună seara, tată! Voiam să vă spun că sunt recunoscător pentru ajutorul dumnevoastră. Voiam să vă mulțumesc pentru încrederea și bunătatea pe care mi-ați oferit-o!

Cu ajutorul lui Dumnezeu și al dumnevoastră, am reușit să ating un vis pe care îl aveam din copilărie. Vă doresc sănătate și cât mai multe echipe să le antrenați. Vă respect și vă iubesc! Doamne ajută!”.

Portarul, plecat de la FCSB la Sparta Praga, a avut o copilărie de coșmar și a trebuit să treacă prin multe tragedii pentru a ajunge omul de astăzi. Florin Niță este unul din cel mai apreciați sportivi la momentul actual, care duce în suflet o mare durere.

Surse foto: facebook.comfacebook.comfacebook.comfacebook.com

Surse articol: fanatik.roviva.ro

Articolul urmator
Ce familie frumoasă are chef Florin Dumitrescu. "Am vrut ca fetițele noastre să fie crescute de noi, nu de bunici sau bone"

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Durere fără margini pentru un copil rămas orfan: „Mami, bunica plânge! Îi e frică că rămânem fără casă”
    Durere fără margini pentru un copil rămas orfan: „Mami, bunica plânge! Îi e frică că rămânem fără casă”

    Andrei are numai 11 ani și până la această vârstă a primit atât de multe lovituri de la viață, încât cu greu își mai găsește puterea să meargă...

    Copilul meu a fost diagnosticat cu autism la 5 ani. Mi-a fost extrem de greu să accept, dar am înțeles, în cele din urmă, că trebuie să-l iubesc așa cum este
    Copilul meu a fost diagnosticat cu autism la 5 ani. Mi-a fost extrem de greu să accept, dar am înțeles, în cele din urmă, că trebuie să-l iubesc așa cum este

    La două decenii după ce copilul ei a fost diagnosticat cu autism, mama a acceptat într-un final că este diferit de cei din jurul lui și că așa va fi și la maturitate. Cuibul...

    Cel mai greu lucru ca părinte: să iei decizii pentru viața copilului tău. O mamă povestește cât de greu i-a fost să accepte că fiul ei va fi operat pe creier
    Cel mai greu lucru ca părinte: să iei decizii pentru viața copilului tău. O mamă povestește cât de greu i-a fost să accepte că fiul ei va fi operat pe creier

    După mai multe complicații suferite la naștere a fiului ei, o mamă este nevoită, 14 ani mai târziu, să ia o decizie crucială pentru sănătatea și viitorul lui. Mama a trebuit...

    Am rămas însărcinată din greșeală după patru luni de relație, dar am rămas uniți. Suntem împreună de mai bine de 10 ani
    Am rămas însărcinată din greșeală după patru luni de relație, dar am rămas uniți. Suntem împreună de mai bine de 10 ani

    Cine spune că într-o relație, totul trebuie plănuit ca să meargă bine? Această femeie a rămas însărcinată din greșeală, după doar 4 luni de relație. Cu toate...

    Copilul meu a primit mai puțin de 50% șanse să supraviețuiască, dar a sfidat moartea
    Copilul meu a primit mai puțin de 50% șanse să supraviețuiască, dar a sfidat moartea

    Una dintre cele mai grele încercări prin care poate trece un părinte este și aceasta: copilul său să fie diagnosticat cu o boală gravă. Cu atât mai mult cu cât este...

    Nimeni nu vorbește despre cât de greu poate fi să rămâi însărcinată. E al naibii de greu!
    Nimeni nu vorbește despre cât de greu poate fi să rămâi însărcinată. E al naibii de greu!

    O mămică de peste hotare vorbește despre dificultățile cu care se confruntă unele femei înainte să rămână însărcinate.

    Soțul meu vrea să-mi dau demisia, pentru că lui îi este prea greu să aibă grijă de copii câteva ore pe zi
    Soțul meu vrea să-mi dau demisia, pentru că lui îi este prea greu să aibă grijă de copii câteva ore pe zi

    Dacă anumiți tați se străduiesc să-și sprijine mereu partenerele și nu refuză să împartă cu acestea responsabilitățile ce țin de creșterea copiilor, alții pur și simplu...

    Ne era rușine când mergeam la creșă să ne luăm copiii. A fost greu să acceptăm adevărul
    Ne era rușine când mergeam la creșă să ne luăm copiii. A fost greu să acceptăm adevărul

    A fost cea mai grea și tristă perioadă din viața mea. La vârsta de 2 ani și 11 luni a gemenilor, am primit vestea șocantă că fetița are TSA – tulburarea din spectrul...

    © 2024 Qbebe