Doctorul Iosif Niculescu lansează Centrul de Excelență în sănătatea femeii

Doctorul Iosif Niculescu lansează Centrul de Excelență în sănătatea femeii

Corina Naftanaila

Începând din toamna acestui an, Dr. Iosif Niculescu preia clinica Mediplus care s-a transformat, sub coordonarea sa, în primul Centru de Excelență în sănătatea femeii, ce include toate ariile conexe ale patologiei feminine, atât din perspectiva prevenției, cât și a tratamentului acestora.

Noul Centru de Excelență în sănătatea femeii introduce pe piața medicală din România abordarea interdisciplinară, cu practici medicale inter-conexe. Astfel devine primul centru medical din țară în care o femeie poate avea soluție pentru orice fel de afecțiune.

Iosif Niculescu"Dorim să oferim o alternativă locală pacientelor care, până recent, apelau la clinici și spitale din străinătate pentru a putea fi preluate de echipe medicale trans-disciplinare, cu experiență în patologia respectivă. Pentru îndeplinirea acestui deziderat ne bazăm pe o echipă de ginecologi, obstetricieni, specialiști în medicină maternă-fetală, oncologi, endocrinologi, chirurgi, neurologi, imagiști dar și interniști și pediatri cu reputație profesională confirmată", spune Dr. Iosif Niculescu, coordonatorul Mediplus.

Mediplus se adresează pacientelor de orice vârstă, ale căror nevoi sunt acoperite de o echipă ce reunește cei mai buni specialiști în domeniile lor, ce pot completa abordarea trans-disciplinară și personalizată de care se bucură cazurile complexe. Mediplus oferă second opinion pe toată gama de patologie specific feminină, adaugând expertiză atât procesului de diagnosticare a cazurilor dificile precum și definirii tratamentului adecvat.

În cadrul Centrului de Excelență în sănătatea femeii au loc întâlniri între membrii săi, unde se aplică practici de comunicare medicală interdisciplinară în interesul pacientelor - comisia oncologică, (tumor board), ședințe pentru discutarea cazurilor de patologie prenatală sau de outcome perinatal, ședințe pentru stabilirea indicațiilor operatorii, comisia de endometrioză. Este de asemenea esențială comunicarea cu personalul medical la care pacienta a avut acces până la momentul implicării noastre.

"Aceste practici sunt comune în Germania mai ales în instituțiile medicale centrate pe patologia oncologică. Am fost neplăcut surprins să constat că sunt foarte rar practicate în spitalele și clinicile din România. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care cele mai complicate cazuri își găsesc, de multe ori, rezolvare în străinătate", explică Dr. Iosif Niculescu.

Abordarea intensivă a unor domenii de nișă în practica ginecologică - ginecologia extremelor de vârstă (adolescenta și femeia la menopauză), uro-ginecologia (tulburările de statică a organelor genitale și incontinență de urină) sau abordarea conceptului de "operație de o zi" în ginecologia operativă. Acesta din urmă se referă la intervenții chirurgicale în analgo-sedare, care implică tehnici și tehnologii ce permit o recuperare accelerată și externare după câteva ore.

La Mediplus, pacienta este întotdeauna pe primul loc, practica medicală fiind exercitată cu empatie și satisfacerea preferințelor, credințelor și dorințelor personale ale pacientei,, mai ales în situații precum nașterea. Îngrijirea și urmărirea sarcinii este concepută în echipe mixte de moașe, obstetricieni, imagiști, specialiști în medicină materno-fetală, cu o abordare în trepte, în funcție de nivelul de risc obstetrical. Monitorizarea clinică a sarcinii este completată de monitorizarea electronică, ecografică, invazivă (amniocenteză), în funcție de necesități.

"Cele mai multe dintre pacientele noastre preferă Mediplus pentru că este o clinică dedicată exclusiv sănătății femeii, ce oferă maximă discreție, și care permite dezvoltarea unor relații mai apropiate cu pacientele noastre decât s-ar întâmpla într-un spital mare", spune Dr. Romeo Marin, medic Primar Radiologie Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, unul dintre colaboratorii Mediplus încă de la înființarea clinicii.

Clinica Mediplus a fost înființată în anul 2005 de Conf. Dr. Nicolae Poiană, unul dintre cei mai renumiți specialiști în obstetrică, ginecologie și reproducere asistată din România.

Dr. Iosif Niculescu este medic ginecolog cu peste 30 de ani de experiență internațională în multiple ramuri ale specialității: tratamentul intensiv al pacientelor obstetricale în stare
critică, uroginecologie, sonografie în obstetrică și ginecologie, senologie, operații endoscopice, endocrinologie ginecologică, reproducere umană și mai ales în domeniul oncologiei ginecologice, cu experiență în clinici de specialitate de top în Germania.

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" în anul 1982, obține specialitatea de obstetrică-ginecologie în cadrul Institutului de Ocrotire a Mamei și Copilului (Polizu) în 1991, după care emigrează în Africa de Sud, unde a practicat în mai multe spitale, printre care și spitalul regional Edendale, din Pietermarietzburg, Natal. Aici ajunge până la poziția de șef de departament și pune bazele secției de terapie intensivă obstetricală, de care s-a ocupat personal și care era a doua astfel de unitate din țară. În ultimii trei ani petrecuți în Africa de Sud, Dr. Iosif Niculescu a activat în cadrul unui departament afiliat Facultății de Medicină din Durban, cu o importantă activitate științifică concretizată în publicarea de articole în reviste de specialitate.

Începând cu anul 1999, Dr. Niculescu revine în Europa și practică în clinici și spitale din Germania, atât în sistemul public cât și în cel privat, fiind promovat în funcția de șef de secție. În perioada 2009 - 2011 a fost director al spitalului de obstetrică și ginecologie Regina Maria din București.

Rezultatele celor doi ani au fost peste așteptările echipei manageriale și ale acționarilor (de la 13 la 130 de nasteri pe luna), introducand concepte noi in atitudinea la nastere. Din 2011 il gasim in propriul cabinet privat in sudul Germaniei, in parteneriat cu Dr. Ileana Maria Niculescu (sotia).

Articolul urmator
Povestea femeii care a adoptat un bebeluș, supraviețuitor al unei tentative de avort
Povestea femeii care a adoptat un bebeluș, supraviețuitor al unei tentative de avort

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    3 simptome la copii pentru care trebuie să chemi doctorul imediat
    3 simptome la copii pentru care trebuie să chemi doctorul imediat

    Când trebuie să mergem cu copilul la medicul pediatru? La primul strănut sau după 3 zile de febră? Ce semnale de alarmă trebuie să determine părintele să pună imediat...

    Cea mai mare greșeală de parenting: mi-am făcut copiii centrul universului meu
    Cea mai mare greșeală de parenting: mi-am făcut copiii centrul universului meu

    Ce spune o femeie care a fost mamă cu normă întreagă și tată pentru cinci copii? O femeie care și-a pus cariera și viața socială pe locul doi de dragul lor? Ar fi procedat...

    10 moduri prin care muzica ne menține sănătatea psihică
    10 moduri prin care muzica ne menține sănătatea psihică

    Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi fost lumea noastră fără muzică? Nici noi! De fapt, nici nu vrem să ne gândim la așa ceva. Muzică are puterea de a aduce oamenii...

    Povestea femeii care a slăbit aproape jumătate de tonă, acuzată că și-a ucis nepotul așezându-se pe el
    Povestea femeii care a slăbit aproape jumătate de tonă, acuzată că și-a ucis nepotul așezându-se pe el

    Una dintre femeile cu cea mai mare greutate din lume a trecut printr-o dramă după ce a fost acuzată că și-a ucis nepotul din partea surorii sale. Totul se întâmpla acum mai...

    Povestea femeii de 71 de ani care și-a cunoscut soțul de 17 ani la înmormântarea fiului ei
    Povestea femeii de 71 de ani care și-a cunoscut soțul de 17 ani la înmormântarea fiului ei

    În 2015, Almeda, o femeie de 71 de ani din SUA, s-a căsătorit cu un tânăr de 17 ani, pe nume Gary, la scurt timp după ce l-a cunoscut la înmormântarea fiului ei....

    Ce trebuie să facă fiecare zodie în 2023 pentru a-și îmbunătăți sănătatea mintală
    Ce trebuie să facă fiecare zodie în 2023 pentru a-și îmbunătăți sănătatea mintală

    Să te bucuri de o bună sănătate mintală are un impact mai mare decât crezi asupra stării de bine. Astfel, sănătatea mintală nu influențează doar modul în care...

    5 activități pe care specialiștii în sănătatea creierului nu le recomandă pentru copii
    5 activități pe care specialiștii în sănătatea creierului nu le recomandă pentru copii

    Pe de o parte, creierul copiilor este sensibil mai ales la contuzii, la infecții și la toxine. Pe de altă parte, creierul copiilor este vulnerabil și în cazul expunerii...

    © 2024 Qbebe