Specialiștii spun că părinții cu bebeluși care se trezesc des pe durata nopții și dorm puțin ar trebui să fie bucuroși, deoarece este semn de inteligență. Se pare că acești bebeluși au un coeficient de inteligență mult mai ridicat decât alții. Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie?
Explicația este una simplă și cât se poate de normală: bebelușii mai isteți învață mult mai repede decât majoritatea faptul că părinții lor sunt mult mai disponibili pentru ei în primele ore ale dimineții și își fac un obicei de a se trezi atunci, pentru a putea primi toată atenția de care ei au nevoie. De asemenea, conform specialiștilor, există procese neuronale și o dezvoltare psihologică semnificativă a creierului bebelușului, lucruri care iau din timpul dedicat somnului. Așadar, se pare că inteligența bebelușului este direct legată de timpul dedicat somnului.
Profesorul Dacia Narvaez de la Universitatea de Psihologie Notre Dame explică faptul că oamenii se nasc mai devreme cu aproximativ 9-18 luni mai repede decât animalele, așadar petrec mai puțin timp în uterul mamei și au nevoie de o atenție sporită din partea părinților, în timp ce puii de animale pot să umble deja și să își caute singuri de mâncare imediat după nastere.
Psihologii subliniază faptul că părinții moderni au așteptări nerealiste de la bebeluși și vor ca ei să doarmă toată noaptea neîntrerupt, lucru care nu este natural: "Oamenii nu sunt făcuți pentru a dormi neîntrerupt perioade lungi de timp, nu este sănătos. Probabil că părinții nu vor fi bucuroși să audă acest lucru", explică Peter Fleming, profesor la Universitatea din Bristol.
Sursa: theheartysoul.com