Doctorul Adriana Dan, şef secţie Neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti susține: „A da naştere unui copil aduce cu sine o bucurie imensă, dar implică şi o responsabilitate foarte mare: cum ne pregătim pentru întâlnirea cu nou-născutul, cum ne comportăm cu o fiinţă atât de fragilă şi atât de importantă? Informaţii despre aceste lucruri se găsesc acum la tot pasul, internetul este plin de tot felul de păreri, dar tocmai aceasta abundenţă de sfaturi din toate părţile, contradictorii uneori, ne fac să ne întrebăm care este calea cea mai buna de urmat. Ce urmărim prin intermediul proiectului Şcoala Părinţilor? Răspunsuri personalizate, cu valoare de certitudine, de la profesionişti, la orice întrebare care îi preocupă pe tinerii pe cale să devină părinţi."
Dintre tematicile incluse la curs enumerăm:
Pregătirea gravidei pentru naştere
Semnele care anunta demararea travaliului
Ce trebuie să conţină bagajul pentru maternitate
Alăptarea - avantajele alimentaţiei naturale
Stadiile lactaţiei, declanşarea lactaţiei, poziţii corecte de alăptare, mituri în alăptare şi contraindicaţiile alăptării
Igiena bebeluşului, condiţii ambientale
Semne de boală ale bebeluşului
Manevre de bază pentru reanimare la domiciliu
Importanţa controlelor la medical neontolog/ de familie/ pediatru
Cele două module vor fi susținute de cadrele medicale ale Spitalului Universitar de Urgență București, iar la finalul cursului, tăticii vor primi atestatul de absolvire a cursului de puericultură, în baza căruia vor putea obţine un concediu paternal majorat cu încă 10 zile.
Proiectul se va lansa în luna iunie, pe data de 5, în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, primele cursuri fiind susținute la etajul 5 al spitalului - orele 13.00-16.00. Pentru înscrieri, puteţi suna la 021.318.05.22 int. 342, de luni până vineri, între orele 09.00- 13.00. Numărul maxim este de 20 de participanţi/ curs, în ordinea înscrierii.
Surse: revistacsp.ro, stirilekanald.ro, adevarul.ro