Un tatuaj făcut la o vârstă mult prea fragedă poate reprezenta un motiv de regret la maturitate. De cele mai multe ori, părinții se împotrivesc dorinței copiilor lor de a-și face un tatuaj pe corp, indiferent care ar fi motivul și povestea din spatele acestuia.
Nu este și cazul unei mame de peste hotare care și-a lăsat fiica în vârstă de doar 15 ani să își facă un tatuaj. Ei bine, nu, nu regretă nicio clipă acest lucru.
Semnificația tatuajului și importanța acestuia au fost motivele principale pentru care mama a ales să ia această decizie importantă. În plus, tatuajele sunt acceptate în multe dintre culturile lumii, devenite chiar simbol al victoriilor în diferite bătălii încă din cele mai vechi timpuri. În cazul fetiței de doar 15 ani, semnificația a fost una cu adevărat înduioșătoare.
Ce reprezintă tatuajul de pe piciorul fetei de 15 ani?
Numai ideea de a vedea un tatuaj pe pielea copilului ar putea stârni revoltă în sufletul unui părinte care știe cât de greșit privește societatea această practică, mai ales în rândul tinerilor. Dar nu este și cazul acestei mame care a acceptat fără a șovăi dorința fiicei de a-și face un tatuaj simplu pe picior, repezentat doar de trei cifre romane. I IV IX reprezintă întregul tatuaj amplasat pe piciorul fetei, suficient de discret încât să poată fi ascuns, dar suficient de interesant încât să poată fi admirat.
Cifrele romane traduse în cifre arabe 1 4 9 reprezintă numărul de pe insigna de polițist a tatălui fetei și a soțului femeii, care a pierdut lupta cu cancerul pancrearic cu ceva timp în urmă.
„Tributul adus de fiica mea memoriei tatălui ei încă îmi taie răsuflarea ori de câte ori privesc tatuajul”
Mamă mărturisește că sacrificiul făcut de fiică de a-și tatua numărul insignei tăticului mult iubit care a pierit din cauza unei boli necruțătoare, cancerul, a determinat-o să îi accepte decizia, fără a sta pe gânduri.
„M-am gândit la adevărata semnificație din spatele tatuajului și cu siguranță nu este vorba de simple cifre de pe insigna tatălui ei. Insigna a rămas un simbol al curajului, al speranței și al determinării pe care tatăl ei i le-a suflat îndeosebi în ultima parte a vieții”, mărturisește mama.
Stil de mamica: tatuaje artistice uimitor de gingașe pe care sigur le vei dori
„În noaptea în care Chad a decedat, i-am spus lui Kaitlyn să nu intre în camera lui, și cu toate acestea a prefera să-i stea alături”
Mama povestește cum, în noaptea în care soțul ei a decedat, și-a rugat fiica să nu intre în camera în care acesta se zbătea între viață și moarte, explicându-i că tăticul ei nu se va mai întoarce niciodată și că va auzi niște zgomote greu de suportat pentru sufletul ei firav, pe care cu siguranță nu le va uita niciodată. Însă fiica, foarte curajoasă, a intrat în camera tăticului ei, l-a ținut strâns de mână și, înghițându-și lacrimile, l-a încurajat, spunându-i „Gata tată. Poți să pleci acum”. O scenă mai mult decât cutremurătoare, demnă de un film de Oscar și consemnată printr-un tatuaj delicat, care exprimă putere, curaj și determinare.
Cele mai frumoase idei de tatuaje pentru părinți
„Fiica mea și-a ținut de mână tăticul când își dădea ultima suflare, așa cum el a ținut-o în brațe la prima ei suflare”
Mamă mărturisește că este atât de norocoasă să aibă o fiică atât de curajoasă, amintindu-și cum și-a ținut de mână tatăl pe patul de moarte și nu i-a dat drumul decât la o oră după ce trecuse deja în lumea celor drepți. După acea noapte în care a fost greu încercată, Kaitlyn a luat o pauză de la toate activitățile ei extrașcolare după care, la mai puțin de o lună și-a revenit, a câștigat campionatul local de gimnastică și și-a continuat viața, în timp ce s-a implicat în activ în promovarea tratării cancerului pancreatic.
Ambele fiice ale curajosului tătic și-au tatuat câte un simbol prin care să-i onoreze memoria, iar soția și a tatuat ritmul bătăilor inimii bărbatului, pe care l-a obținut de la un EKG făcut nu cu mult timp înainte să decedeze. „Când mă uit la bătăile inimii lui pe pielea mea, îmi dau seama că soțul meu va fi mereu alături de noi. Îmi plăcea mereu să mă așez pe pieptul lui și să-i ascult bătăile inimii, dar acum le mai pot vedea doar inscripționate pe pielea mea”, mărturisește mama.
Cu o asemenea poveste înduioșătoare în spatele unui tatuaj făcut la vârsta de 15 ani, nimeni nu ar putea să-și certe copilul sau să-i interzică să aducă un omagiu memoriei părintelui, inscripținându-și pe propria piele o parte din viața lui sau un simbol reprezentativ.
Surse foto: facebook.com cafemom.com
Surse articol: cafemom.com