Vernisaj: sâmbãtã, 8 octombrie 2011, ora 16:00.
Consfintite prin lege, ignorate de autoritãti, necunoscute de locuitori, zonele istorice ale Bucurestiului sunt pe cale de disparitie. Fãrã aceste spatii încãrcate de memorie, Bucurestiul îsi pierde identitatea.
Zonele protejate acoperã doar 14% din teritoriul Bucurestiului, dar în interiorul lor este concentrat un numãr impresionant de ansambluri si monumente istorice, de cartiere rezidentiale si strãzi comerciale valoroase din punct de vedere urbanistic si ambiental, de grãdini si parcuri, mãrturii ale orasului-grãdinã de odinioarã.
Organizatorii îi invitã pe bucuresteni sã exploreze câteva dintre aceste zone protejate, sã se familiarizeze cu problematica lor si sã participe la identificarea solutiilor care fac posibilã conservarea si punerea lor în valoare.
Expozitia este o pledoarie pentru regenerarea zonelor construite protejate si transformarea Bucurestiului istoric în motor de dezvoltare urbanã.
Expozitia cuprinde din fotografii, documente, bannere, schite de arhitecturã care explicã termenul de „zonã construitã protejatã" si utilitatea sa din punct de vedere cultural, ambiental, economic si social.
Curatori: Roxana Wring, Doina Vela
Expozitie organizatã de Asociatia pentru Protectia si Documentarea Monumentelor si Patrimoniului din România pro.do.mo, în colaborare cu Muzeul National al Tãranului Român.