Ce putem vedea în luna februarie la Teatrul Ion Creangă

Ce putem vedea în luna februarie la Teatrul Ion Creangă

Andreea Constantin

Cele 28 de zile ale lunii februarie nu sunt de ajuns pentru câte povești avem de spus și pentru câte surprize a pregătit Teatrul Ion Creangă micuților iubitori de teatru și de întâmplări nemaipomenite.

„Pasărea albastră”, marea premieră a lunii, aduce pe scena TIC o minunată lecție despre adevărata fericire - cea pe care o căutăm prea departe de noi, pe care o primim de la alții și care se află de fapt în lucruri mărunte. Protagoniștii întâmplărilor, doi copii, îi vor cuceri pe spectatori și vor lăsa amintiri unice în inimile lor. Avanpremiera și premiera au loc sâmbătă, 22 februarie, de la orele 11:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din str. Piața Amzei nr. 13.  

În repertoriul acestei luni, se regăsesc titluri pentru toate vârstele copilăriei. Iată doar câteva exemple: #TICBEBE (0-3): „O lume de la zero”, „Turtița năzdrăvană”; #TICPITIC (3-6): „Punguța cu doi bani”, „Albă ca zăpada”; #TICJUNIOR (6+): „Amintiri din copilărie” sau „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin”. Nenumărate motive pentru a experimenta universul teatrului de la vârstele cele mai fragede! 

Pentru detalii suplimentare privind programul curent, premiere și alte evenimente conexe, urmăriți pagina oficială a Teatrului, teatrulioncreanga.ro.

PROGRAM FEBRUARIE 2025

O lume de la zero (0-3)
06.02, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Dacă ni s-ar da șansa să ne reimaginăm începutul lumii, oare cum ar arăta el? În mod sigur, răspunsurile ar fi unele mai inventive ca altele. Mira și Miru, protagoniștii acestui spectacol, au șansa de a crea lumea de la zero, de a o recompune conform propriei imaginații. În scenariul închipuit de ei se află din toate câte un pic – bucurie, inocență, joacă și, nu în ultimul rând, muzică. Pas cu pas, vor construi o lume de la zero fascinantă, care de-abia așteaptă să fie descoperită și explorată de micii spectatori.

Amintiri din copilărie (6+)
07.02, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Copilăria este și va rămâne mereu un tărâm nemărginit al posibilităților. Pe scena Teatrului Ion Creangă vor păși personajele care au impresionat generații: Nică, Irinuca, Mătușa Mărioara, Smaranda și mulți alții. Spectacolul „Amintiri din copilărie” le va aminti părinților ce înseamnă să fii copil, iar celor mici le va arăta aspecte ale copilăriei pe care poate nici nu le cunosc. Protagonistul nostru îi va purta pe spectatori prin aventuri palpitante și le va aminti și de ce este important să îți asculți părinții.

Albă ca zăpada (4+)
08.02, ora 11:00 & 14.02, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

O mamă vitregă, Împărăteasă la palat, se simte amenințată de frumusețea mai tinere fiice, Albă ca zăpada. Sub chipul perfecțiunii fizice ea vede un pericol, așa că decide să o îndepărteze pe prințesă de la curte și îi poruncește vânătorului să îi ia zilele. Dar vânătorul decide să o salveze. Ajunsă în inima unei păduri, departe de palat, Albă ca zăpada va începe o călătorie plină de surprize, un drum spre maturizare, dragoste și împlinire. Ceea ce la început a fost o condamnare la neființă se va transforma într-o exemplară lecție de viață, în care farmecul se împletește cu misterul, iar imprevizibilul cu speranța.

Fetița cu chibrituri (3+)
07.02, 10:00 & 08.02, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Inspirat de povestea care a emoționat generații de cititori, spectacolul „Fetița cu chibrituri” propune o interpretare originală, în care mesajul principal este speranța, încrederea și curajul de a evada în lumi imaginare. Muzica și dansul devin ele însele personaje, decorul construiește un peisaj feeric, iar personajele dau viață unei narațiuni care va rămâne mult timp în amintirea copiilor. „Fetița cu chibrituri” va face mulți ochișori să zâmbească și multe mânuțe să aplaude!

Glasul copilăriei (6+)
09.02, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

O zi din viața unui copil pare foarte simplă din exterior. Dar dacă privim prin ochișorii lor, lucrurile arată, poate, puțin mai altfel decât am crede. Spectacolul „Glasul copilăriei” este un îndemn prietenos pentru părinți de a fi mai deschiși la dificultățile celor mici, oferindu-le o perspectivă diferită asupra acestui subiect. Un umăr înțelegător pe care micuții se pot sprijini necondiționat le poate schimba enorm existența inocentă și învolburată, amenințată de pericole nebănuite.

Turtița năzdrăvană (2+)
09.02, 15.02 & 27.02, ora 16:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Să participi la construirea unui spectacol și, implicit, a unei povești, este una dintre cele mai frumoase surprize pe care le rezervă teatrul. „Turtița năzdrăvană” este un spectacol în care interacțiunea are un rol-cheie, ea fiind prezentă de la prima la ultima scenă. Copiii vor vedea cum prind viață decorul, personajele, vor răspunde la întrebările puse de actori, vor completa replici sau vor participa cu idei. „Turtița” este plin de imprevizibil și umor, în mod sigur le va satisface curiozitatea, atât de specifică vârstei copilăriei.

Peter Pan (4+)
09.02, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Când seara se lasă ușor peste casa familiei Darling, un oaspete neașteptat intră pe fereastră. Este chiar el, Peter Pan, venit din Țara de Nicăieri! Acum se află în trecere prin Londra și scopul vizitei în casa familiei Darling este dat de faptul că umbra i s-a rătăcit chiar aici. Ajutat de Wendy, o recuperează și o coase la loc, după care, pentru a-i răsplăti gestul, o ia, împreună cu Michael și John, frații ei, în Țara de Nicăieri. Ce se întâmplă oare mai departe? Suntem tare curioși să aflăm, pentru că în Țara de Nicăieri, obstacolele sunt la tot pasul, însă, în aceeași măsură, și surprizele frumoase.

Visul unei nopți de vară (6+)
15.02, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

În „Visul unei nopți de vară”, cea mai montată comedie a lui Shakespeare, lumea realului și lumea fantasticului se întâlnesc într-o poveste despre tinerețe și iubire. Cele două forțe ale naturii, Titania și Oberon, se află într-un conflict pentru putere. Cauzele acestei confruntări se vor răsfrânge și asupra muritorilor naivi și îndrăgostiți. Și, ca și când asta nu ar fi fost suficient, Puck, un personaj pe care cu siguranță îl veți îndrăgi, va unelti împotriva tuturor pentru a crea un spectacol de… vis! Atât de frumos va fi!

Fata babei și fata moșului (3-6)
15.02, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Uneori în viață, e greu să fii bun, să iei decizii punându-i pe ceilalți mai presus de propria persoană. Dar se spune că bunătatea se întoarce, este răsplătită. Poate părea greu de crezut, dar povestea lui Ion Creangă, „Fata babei și fata moșului” ne învață despre bunătate, despre altruism. Fata moșului, fiind curată la suflet, în călătoria ei inițiatică câștigă mulți aliați prin bunătate, pe când fata babei, cu gândul doar la ea însăși și la bogății, rămâne singură și fără ajutor în călătoria ei.

Supereroii revin! (4+)
16.02, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Oare cum ar fi lumea dacă ar dispărea brusc poveștile? Mai mult ca sigur nu ar fi o lume prea fericită. În „Supereroii revin!”, maleficul Stăpân al internetului e pus pe fapte rele: răpește basmele și toate personajele din ele și le duce într-o Vale a Uitării. Așa că facem apel la voi, spectatorii: haideți să salvăm împreună tot ce are mai frumos copilăria! „Supereroii revin!” este plin de peripeții și provocări, însă nimic nu este prea dificil atunci când scopul este reașezarea universului poveștilor în matca lor.

Punguța cu doi bani (3-6)
16.02, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Găinile fac ouă, cocoșii fac… galbeni? De obicei nu, să nu dăm cuiva speranțe false. Dar în basmul lui Ion Creangă protagonistul nostru, un cocoș năstrușnic, reușește ca prin minune să se îmbogățească. De fapt, nu e chiar o minune. E o poveste despre determinare și perseverență și capacitatea de a face față tuturor obstacolelor care apar în cale, plină de umor și voie bună și un personaj tare simpatic.

Păcală și Tândală (3-6)
23.02, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Unele povești sfidează timpul și, odată cu trecerea lui, devin mai puternice și mai pline de miez. Întâmplările fraților Păcală și Tândală sunt un exemplu. Spectacolul pus în scenă de Teatrul Ion Creangă are la bază un scenariu original, inspirat din mai multe texte populare, dar care aduce elemente noi, din actualitate. Copiii vor râde la schimbul de replici dintre personaje, se vor implica în aventurile lor și, nu în ultimul rând, vor învăța că obstacolele sunt mai ușor și chiar mai distractiv de trecut în doi.

O mie și une de nopți – Lampa lui Aladin (6+)
28.02, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Cele o mie și una de nopți pline de povești ascund taine și povețe nebănuite. Una dintre ele e despre un băiat al cărui nume s-ar traduce - cel cu credință. E vorba despre Aladin și drumul său spre darul care îi este menit de la naștere - Lampa cea magică, despre care se spune că poate îndeplini orice dorință din lume. În aventura sa se mai alătură și un covor fermecat, dar și alte două personaje magice. Drumul lui Aladin e presărat cu diverse obstacole spre împărăția și dragostea menită, pe care trebuie să le treacă cu inteligență și răbdare.

Descoperă mai multe:

→ www.teatrulioncreanga.ro

→ Facebook.com/TeatrulIonCreanga

→ Instagram.com/TeatrulIonCreanga

→ Youtube.com/TeatrulIonCreanga

→ Casa de Bilete – tel. 0767 934 374

Articolul urmator
Ce se vede la Teatrul Ion Creangă în luna Aprilie
Ce se vede la Teatrul Ion Creangă în luna Aprilie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Norocoșii lunii decembrie! Nativii care își vor vedea fiecare vis împlinit luna aceasta
    Norocoșii lunii decembrie! Nativii care își vor vedea fiecare vis împlinit luna aceasta

    Luna decembrie vine cu mari surprize pentru trei dintre nativii zodiacului. Aceștia vor primi un val de binecuvântări și cadouri din partea astrelor, noroc, voie bună și succes pe...

    Zodiile care nu scapă de ghinioane nici în luna februarie. Soarta le pune numai bețe-n roate!
    Zodiile care nu scapă de ghinioane nici în luna februarie. Soarta le pune numai bețe-n roate!

    În luna februarie a anului 2025, 3 sunt semne zodiacale cărora soarta le pune numai bețe în roate. Acești nativi sunt urmăriți parcă numai de ghinioane, dar cu siguranță...

    Nativii care încep un nou capitol al vieții lor în februarie. Privesc cu speranța spre viitor
    Nativii care încep un nou capitol al vieții lor în februarie. Privesc cu speranța spre viitor

    Cea mai scurtă lună a anului, luna februarie se anunță și cea mai benefică pentru trei semne zodiacale. Acestea vor avea un succes nemaiîntâlnit pe toate planurile, se vor...

    Vine Luna Roz! Cum ne va afecta prima lună plină din această primăvară
    Vine Luna Roz! Cum ne va afecta prima lună plină din această primăvară

    Spre finalul acestei săptămâni, sâmbătă, pe 16 aprilie, prima lună plină a acestei primăveri, Luna Roz, va fi vizibilă. Întrucât stă sub semnul Balanței, ea...

    Acești părinți au acasă trei seturi de gemeni! Toți au fost născuți pe data de 28 februarie
    Acești părinți au acasă trei seturi de gemeni! Toți au fost născuți pe data de 28 februarie

    Părinții de gemeni muncesc, dar și iubesc de două ori mai mult. Acești părinți din Wisconsin au nu una, nu două, ci trei perechi de gemeni. Care e întreaga lor poveste, dar și...

    Copiii chiar pot vedea fantome? Ce răspuns dau specialiștii
    Copiii chiar pot vedea fantome? Ce răspuns dau specialiștii

    Când vine vorba despre fantome un lucru e cert: ori crezi, ori nu crezi. Însă această problematică s-ar putea să fie mai complexă decât pare, mai ales în...

    Când apare aurora boreală și unde o poți vedea?
    Când apare aurora boreală și unde o poți vedea?

    Aurora boreală, cunoscută și sub denumirea de "luminile nordului," este un spectacol natural uluitor, care încântă privirile oamenilor din zonele nordice ale globului....

    Am făcut un curs de puericultură pentru a vedea dacă îmi doresc cu adevărat un copil. Cele 5 lucruri învățate acolo
    Am făcut un curs de puericultură pentru a vedea dacă îmi doresc cu adevărat un copil. Cele 5 lucruri învățate acolo

    După ce ne-am căsătorit, soțul meu și cu mine am început să avem discuții aprinse despre copii. Dacă la începutul relației noastre, ideea de a face un copil mi se părea...

    © 2025 Qbebe