Când ați închis și apoi redeschis cele trei centre KinetoBebe?
Raluca Chisu, fondator Asociatia KinetoBebe: "Activitatea terapeutica a fost oprita din 13 martie și până pe 18 mai. Au fost două luni foarte lungi, însă, deși activitatea a fost suspendată, noi am continuat să fim alaturi de pacienti si de toate familiile cu copii. Ne-am ocupat de reamenajare pentru a ne putea desfășura activitatea în siguranță la redeschiderea centrului, am oferit resurse pentru părinți pentru a stimula motor ei copiii si am desfasurat proiecte de fundraising pentru a ne susține în perioada dificilă".
Ce fel de resurse ați oferit părinților?
Raluca Chisu, fondator Asociatia KinetoBebe: "Întreaga echipă KinetoBebe a participat voluntar la programul facem sport acasa prin care, zilnic, sugeram parinților activități fizice și de dezvoltare cognitivă pe care le pot face copiii acasă prin joaca.
Plimbarile, orele de educatie fizica, sportul, kinetoterapia dar si jucatul in parc lipseau copiilor si astfel, am incercat sa suplinim macar prin 30 minute de activitate fizica moderata aceasta lipsa de miscare. Au fost realizate peste 40 de fise cu exercitii dedicate copiilor si structurate pe stadii de dezvoltare motorie de la 2 luni la peste 5 ani. Evenimentul facem sport acasa a avut aprox. 12.000 de urmaritori, iar fiecare video a fost urmărit de mii de persoane, prin urmare credem că impactul a fost unul considerabil. Programul s-a desfasut pe mai multe paliere si a fost singurul program de impact desfasurat de o Asocietie/ Organizatie care se ocupa de recuperare pediatrica motorie. De asemenea, unul din programele create in aceasta perioada a fost: grupul de suport KinetoBebe - program de consiliere si suport gratuit pentru copiii care urmau programe de recuperare in cadrul Centrelor noastre".
Cum a fost susținută activitatea în contextul suspendării activității?
Andreea Tamaș, fundraiser KinetoBebe: "Fiecare zi a fost o provocare. Noi am lansat un program de fundraising – 10 cu Iubire – chiar pe 10 martie2020. Contextul a fost complet nefavorabil, așa că am fost nevoiți practic să-l suspendăm, alături de alte proiecte de fundraising în desfășurare, și să regândim întreaga strategie. În doar câteva zile, pentru că Asociația nu putea exista fără susținere financiară. Așa a apărut #BineDePurtat – un loc virtual de întâlnire între antreprenori și cei care au fost dispuși să ni se alăture în demersurile noastre. În nici două luni s-au adunat aici 3.500 de persoane. Dintre acestea, au donat peste 300, iar peste 150 de branduri au oferit produse cu titlu de donație. S-au strâns astfel fonduri care ne-au asigurat activitatea și ne-au ajutat să trecem de această perioadă".
Vă așteptați la acest răspuns din partea oamenilor?
Andreea Tamaș, fundraiser KinetoBebe: "Sincer, mai ales că situatia Covid19 a fost una cu un impact uriaș și imediat asupra tuturor, nu ne așteptam ca lumea să fie dispusă să doneze și pentru cauze care să nu aibă legătură cu linia întâi. Însă am demonstrat că Asociatia KinetoBebe continuă să ofere copiilor cu grave deficiențe neuromotorii un ajutor vital, un ajutor de calitate. Dincolo de programele despre care am vorbit deja, colegii mei au realizat webminarii, un telefon gratuit – de suport – KinetoTEL, dar și un program zilnic la Itsy Bitsy cu și despre mișcare acasă. Chiar și așa, sprijinul oamenilor, persoane fizice sau juridice, a fost surprinzător, lumea a reacționat imediat, au văzut cât de relevant este ajutorul KinetoBebe și au văzut cât de mult contează orice donație".
Ce s-a întâmplat după reluarea activității?
Raluca Chisu, fondator Asociatia KinetoBebe: "Am revenit de curând – pe 18 mai – și ne bucurăm enorm de acest lucru. Colegii mei terapeuți tratează în general 150 de copii zilnic, în cele trei centre, într-o perioadă normală. Sigur că acum încă nu am revenit la o capacitate normală. Mulți dintre copii au terapia subvenționată tocmai de cei care au donat, și nu o dată. Mulți dintre copiii care depindeau de terapiile de la KinetoBebe au revenit și ne bucurăm să-i vedem, să le fim alături. Sperăm să revenim la normal cât mai repede, dar siguranța pacienților noștri și a echipei stau pe primul loc. Ne bucurăm de susținere în continuare, continuăm cu proiectele de caritate, si pentru acest lucru le multumesc donatorilor si fundraiserului nostru, minunata Andreea Tamas, pentru ca tot mai mulți copii să poată beneficia de programele de terapie neuromotorie, atât de necesare".