Un tată afro-american de peste hotare și soția lui trec prin momente grele în fiecare zi, întrucât fetița lor nu le seamănă la culoarea pielii. Mama fetiței povestește că familia ei este discriminată pe criteriul culorii pielii, mai ales atunci când fetița este împreună cu tatăl ei în parc sau în oricare alt loc public, deoarece oamenii refuză să creadă că bărbatul este tatăl ei adevărat.
Julie-Marie, fetița lor în vârstă de 1 an și jumătate a fost diagnosticată câteva luni după naștere cu o boală genetică care afectează producția de melanină.
Melanina reprezintă pigmentul care dă culoare ochilor, părului și pielii. Persoanele cu albinism au deficit de melanină, de aceea acestea au pielea, părul și ochii deschiși la culoare.
Albinismul lui Julie au fost o surpriză și pentru părinții ei, mai ales că fetița nu a fost diagnosticată la naștere cu această afecțiune, ci câteva luni mai târziu.
Mama fetiței povestește că tatăl ei o iubește foarte mult și a iubit-o din prima clipă în care a văzut-o, chiar dacă nu îi seamănă la piele, așa cum se aștepta. Însă diferențele care țin de aspect dintre Julie și tatăl ei provoacă zilnic multe neplăceri familiei.
„Când mergem cu fiica noastră în parc, oamenii nu se uită foarte mult la mine, pentru că eu nu sunt foarte diferită de ea. În schimb, se uită la Malcom și văd pe fețele lor că se întreabă ce caută un bărbat de rasă neagră cu o fetiță atât de albă, iar acest lucru mă întristează teribil” a spus Marwa, mama lui Julie.
„Câteodată, se uită la el de parcă aceea nu este fetița lui și a răpit-o. Îmi pare rău pentru el, pentru că îmi imaginez ce dureros” a mai povestit ea.
Discriminarea cu care se confruntă familia nu se oprește la privirile celorlalți, din păcate. Marwa ne relatează mai multe evenimente cu impact negativ la care a asistat împreună cu soțul ei.
„Într-o zi, când Julie avea 6 luni, eram la spital la controlul de rutină. Trebuia să mai așteptăm la coadă ca să ridicăm o rețetă, așa că l-am rugat pe soțul meu să iasă cu cea mică afară și să mă aștepte acolo. Când a ajuns la recepție, femeia de acolo nu l-a lăsat să iasă cu Julie afară și a insistat să vin eu ca să confirm că el e tatăl ei.
Altă dată, cineva a strigat la noi pe stradă și a numit-o pe cea mică maimuță albă. Asta mi-a dat de înțeles că rasismul oamenilor nu se limitează la oamenii cu piele de culoare închisă.
De atunci, nu o mai duc pe Julie afară, în public. Mie și mai ales soțului meu, ne-a ajuns nedreptatea cu care ne confruntăm și încercăm să o evităm pe cât posibil”.
Totuși, s-ar putea ca Julie să aibă în față o carieră de fotomodel, întrucât mulți oameni și-au exprimat deja interesul în acest sens. Dar pentru părinții ei, acest lucru nu e nici pe departe de ajuns.
Marwa și soțul ei vor să își facă cazul cât mai cunoscut, pentru că își doresc ca oamenii să înțeleagă că albinismul nu e o dizabilitate și nici ceva care ar trebui să nască sentimente de rușine.
„Luptăm în fiecare zi pentru ca Julie să nu fie discriminată și o să facem asta în continuare. Dar oamenii trebuie să fie conștienți că rasismul nu face altceva decât să distrugă” a mai adăugat mama fetiței, la final.
Surse foto: www.pexels.com https://unsplash.com
Surse articol: https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/albino-baby-suffers-vile-racist-28134616