Au aflat că sunt rude, însă chiar și așa, s-au căsătorit și au făcut copii
Un bărbat de peste Ocean a avut parte de șocul vieții sale în momentul în care a aflat că el și iubita lui, pe care tocmai o ceruse în căsătorie, sunt rude. El și-a împărtășit povestea într-un video pe TikTok, unde spune că în ciuda faptului că el și logodnica lui erau veri de gradul 3, s-au căsătorit și au făcut și copii împreună.
Foto: facebook.com/stay
„Se pare că eu și fosta mea soție suntem verișori de gradul trei. Eram logodiți în momentul în care am aflat, în urmă unui curs de geologie, că sunt rudă cu cea care urmă să fie viitoarea mea soție. Avem același strămoș comun și am făcut calculele. Nu încăpea îndoială, eram verișori de gradul trei. Chiar avem și o poză împreună de la mormântul strămoșului nostru comun, făcută acum foarte mulți ani”, a povestit acesta.
@jessestay That time I married my cousin… ???? #storytime #marriage #utah #dating #singledadlifestyle #singleinutah @pepperonimuffin @ave ♬ original sound - West Elm Jesse
Videoclipul a primit, de atunci, peste 5.000 de vizualizări și mulți au rămas nedumeriți de mărturisirea lui bărbatului.
Consangvinitatea. De ce nu sunt indicate căsătoriile între rude?
Dincolo de aspectele sociale, religioase si legale, casatoria intre rude nu este indidcata si din motive medicale. Potrivit mymed.ro, cand partenerii unui cuplu consangvinizat au predecesori comuni (bunici in cazul verisorilor), ei impartasesc materialul genetic intr-o proportie semnificativa. Spre exemplu, verii de gradul I au in comun 15.5% dintre gene, iar verii de gradul 2 - 3,125% dintre gene.
Copiii proveniţi din părinţi înrudiţi prezintă un risc mai mare decât populaţia generală de a se naşte cu malformatii congenitale. Un copil rezultat dintr-o relație dintre un bărbat și o femeie, consangvini, este mai expus riscului de a avea o malformație congenitală, deoarece legătura de rudenie între tată și mamă crește procentual (ne)șansa de transmitere a anomaliilor genetice. Principalul impact al consangvinității constă în creșterea ratei de hemozigoți pentru bolile genetice autozomal-recesive. Malformațiile congenitale asociate consangvinității sunt hidrocefalia, polidactilia, despicături oro-faciale și cardiopatii congenitale (defect septal atrial, defect septal ventricular, atrezie pulmonară, persistența ductului arterial, tetralogia Fallot).
Chiar și așa, căsătoriile între veri de gradul 1 sau 2 reprezintă 10% din totalul căsătoriilor la nivel mondial (în Orientul Mijlociu proporția este de circa 50%), potrivit wikipedia.org.
- Surse: tiktok.com, wikipedia.org, thesun.co.uk, mymed.ro
Surse foto: facebook.com/stay