Sărbătoarea Gustului 2017 aduce la start Chefs renumiți la nivel mondial:
• Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin și Executive Chef al restaurantului oficial Bocuse d`Or situat in Village VIP, pune accentul pe savoarea preparatelor şi pe utilizarea ingredientelor bio, pe care le denumeşte „secretul longevităţii".
• Philippe Dupré, renumit Chef bucătar francez, care a studiat mulţi ani arta gastronomiei în Franţa, la Lyon, alături de bucătari Chefi cu stele Michelin.
• Johnny Șușală - unul dintre cei mai experimentați și talentați Chefi români din noua generație, pune creativitate, dedicare şi respect faţă de ingrediente, în fiecare dish pe care îl prepară.
• Petrișor Tănase, primul realizator de emisiuni culinare din România, Maestru în arta gastronomică și expert în comitetul sectorial turism, hoteluri și restaurante.
|
|
|
Pe parcursul a patru zile, cei patru vor fi amfitrionii evenimentelor din cadrul Sărbătorii Gustului, ediția a VII-a:
Joi, 16 noiembrie:
- 10:00 - 16:00, Master Class fine dining cu Philippe Dupré și Johnny Șușală
- 16:00- 18:00, Degustare de vin Beaujolais Nouveau by Paul Bocuse, un vin tânăr și complex cu arome de fructe negre, ușor condimentat.
- Tombolă cu premii surpriză
Vineri, 17 noiembrie:
- 10:00 - 13:30 și 15.30 - 17.00, Master Class fine dining cu Philippe Dupré și Johnny Șușală
- 14:00 - 15:00, Petrișor Tănase dezvăluie secretul uscării cărnii, o tradiție străveche specifică Daciei
Sâmbătă, 18 noiembrie:
- 10:00 - 13:30 și 15.30 - 17.00, Master Class fine dining cu Philippe Dupré și Johnny Șușală
- 14:00 - 15:00, Alain Alexanian împărtășește secretul longevității și tainele utilizării ceaiurilor în Gastronomie.
Duminică, 19 noiembrie:
- 10:00 - 14:00, Cupa de Sandwich, cei mai buni elevi ai liceelor cu profil alimentar se întrec în prepararea de sandwich-uri gourmet, fiind îndrumați și jurizați de chefi și specialiști în arta gastronomică.
În plus, pe 18 noiembrie, între orele 11.00 si 16.00 cei mici, dar și pasionații de pictură vor afla de la Alina Alecu, tips&tricks despre cum pot da culoare farfuriei într-un mod ingenios. Platoul câștigător va fi prezentat la Cina de Gală de anul viitor, mai 2018.
"Sărbătoarea Gustului" - Educarea gustului consumatorilor, în rândul copiilor și al părinților, liceenilor și tinerelor generații de bucătari prin informarea și transparența pedagogică asupra produselor, originilor lor și modului de producție și trasabilitate, transmiterea cunoștințelor și încurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sănătos, durabil, Eco-responsabil. Festivalul reunește o serie de evenimente desfășurate în școli, universități, restaurante și hoteluri, hypermarket-uri și târguri de alimentație, HORECA și turism.
Parteneri instituționali: Reprezentanţa Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Primaria Capitalei prin Proedus.
Mai multe detalii pe: www.sarbatoarea-gustului.ro și www.facebook.com/SarbatoareaGustului