Culinarby
Qbebe

Pappardelle al gorgonzola

Pappardelle al gorgonzola

Ileana Gheorghe

Pappardelle al gorgonzola este o reteta specifica delicioasei bucatarii italiene, in care se fructifica alaturarea dintre gustul nucilor si cel al branzei gorgonzola, o branza cu mucegai, produsa numai in Italia, in localitatile din apropiere de Milano.

Pappardelle al gorgonzola
Timp preparare Timp preparare:
10 minute
Familie Varsta:
Retete Pe Gustate
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Paste, La foc, Mancaruri italiene, Paste cu branza, Smantana, Cascaval, Gorgonzola, Lactate, Italiene, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
gorgonzola, nuci, iaurt

Ingrediente pentru pappardelle al gorgonzola

200 g de paste
50 g de nuci
60 g de branza gorgonzola, în bucati mici
50 g de parmezan sau pecorino
100 ml smântâna grasa Lactag
10 g unt Lactag
1 catel de usturoi
nucsoara, sare si piper

Cum prepari pappardelle al gorgonzola

Fierbe pastele, pune-le sub un jet de apa rece si lasa-le la scurs. Curata si toaca miezul de la nuci si usturoiul marunt. Pune untul la topit intr-o tigaie, adauga nucile si usturoiul si lasa se se coaca putin in unt - 2 minute. Adauga apoi smantana si gorgonzola, amestecand usor, pana ce capata o consistenta mai groasa. Adauga condimentele. Pune sosul peste paste, adauga parmezan ras si nuci pisate. Pofta buna!

Articolul urmator
Arancini italiene: 6 rețete pe care trebuie să le încerci
Arancini italiene: 6 rețete pe care trebuie să le încerci

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Alune de pădure: beneficii și mod de consum
    Alune de pădure: beneficii și mod de consum

    Cu textură crocantă și deosebit de versatile, alunele sunt îndrăgite întrucât se consumă atât ca atare, cât și adăugate în preparate sărate sau...

    Radicchio sau cicoare roșie: beneficii și mod de consum
    Radicchio sau cicoare roșie: beneficii și mod de consum

    Cunoscut și sub denumirile de „cicoare italiană” sau „andivă roșie”, radicchio este o legumă cu frunze roșu-violet, cu nervuri albe. Chiar dacă, la prima...

    © 2025 Qbebe