- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- dificil
- Prezent in categoriile:
- Moldovenesti, Finger Food, La cuptor, Primavara, Cereale, Romanesti, Pranz, Cina, Gustari, Faina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- faina, drojdie, zahar, lapte, ulei, miere, nuca, coaja rasa de portocala, diverse mirodenii
Ingrediente pentru 25-30 de Mucenici moldovenești
500 g făină
25 g drojdie proaspătă/7 g drojdie uscată
70 g ulei
5 linguri de zahăr
250 g lapte
1 vârf de sare
miere
coajă de portocală
nucă măcinată (cantitatea va fi decisă în funcție de preferințe)
opțional: scorțișoară
Timp de preparare: 2 ore
Cum se prepară Mucenicii moldovenești
Pasul 1: Într-un vas vei pune făina, vei face un fel de „gropiță" în centrul ei și vei adăuga acolo drojdia diluată în lapte sau apă călduță, uleiul, zahărul, coaja rasă de portocală.
Pasul 2: Ingredientele se vor amesteca până când vei obține un aluat. Acesta va fi frământat până când devine consistent, după care vei adăuga sarea. Vei frământa până când va rezulta o bilă elastică.
Pasul 3: Din aluat se vor forma „șnururi" lungi și nu prea subțiri, din care se vor modela apoi formele de 8.
Pasul 4: Mucenicii vor fi lăsați la crescut o oră, urmând să-i ungi cu apă călduță (cu ajutorul unei pensule).
Pasul 5: Mucenicii vor fi dați la cuptor (încins în prealabil la 180 de grade) pentru 15-20 de minute.
Pasul 6: Între timp, te vei ocupa de siropul pentru mucenici. Mierea va fi pusă pe foc pentru a deveni cât mai fluidă.
Pasul 7: Odată ce s-au rumenit, mucenicii vor fi unși cu miere, cu nucă și, dacă vrei, cu scorțișoară.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!