- Timp preparare:
- 2-3 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Moldovenesti, Finger Food, La cuptor, Gutui, Lapte, Toamna, Fructe, Lactate, Romanesti, Zi de nastere, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- gutui, faina, lapte, oua
Ingrediente pentru gogosi cu gutui:
- 3 gutui maricele, 1 lingura de coniac
- 500g faina
- 100g zahar
- 1 plic de drojdie uscata
- 250g lapte
- 50g unt
- 2 galbenusuri
- ulei
- 1 varf de cutit de sare
- esenta de vanilie
Cum prepari gogosi cu gutui:
Amesteca faina cu drojdia. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea. Topeste 25g de unt in laptele caldut (nu fierbinte, ca sa nu se taie drojdia). Peste compozitia de galbenusuri pune coaja rasa de lamaie si vanilia si apoi toarna laptele cu unt, iar la final faina framanta adaugand putin, cate putin, ulei caldut. Lasa aluatul de gogosi la crescut.
Intre timp prepara gutuile. Curata-le de coaja, da-le pe razatoare. Topeste untul intr-o tigaie, adauga 50 g de zahar, coniacul si lasa 2 minute, apoi adauga gutuile date pe razatoare. Lasa sa fiarba in suc propriu pana ce se omogenizeaza bine, si gutuile ss strivesc usor sub lingura.
Cand aluatul a crescut, intinde o foaie de 1.5 cm grosime, decupeaza cu gura unui pahar gogosile, si pune in mijlocul lor amestecul de gutui. Apoi aseaza peste el o alta forma de gogoasa din aluat si lipeste bine marginile. Se lasa la crescut, apoi se prajesc. Cat sunt calde se tavalesc prin zahar pudra. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!